Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, k.fornal24 napisał(a):

Jezus Maria, kolego nie pisz takich rzeczy! Zaraz zostaniesz zwyzywany, że popisujesz się indolencją i jesteś ignorantem.

Przykre, że nawet tak oczywistej różnicy nie widzisz. @Dyspozytor Liniowy zapytał kogo, Ty stwierdziłeś, że to moja grafomania. To tak dla jasności.

Posted

Wracając do tematu wątku, coś czytałem o nowych RJ, mają być bardziej realistyczne, nie tak jak teraz, że np. jedzie kilka pendo jeden za drugim niemal? Czegoś bym się dowiedział, skoro to wątek o rozkładach jazdy.

• Thanks 1
Posted (edited)
10 minut temu, 0x8000ffff napisał(a):

Wracając do tematu wątku, coś czytałem o nowych RJ, mają być bardziej realistyczne, nie tak jak teraz, że np. jedzie kilka pendo jeden za drugim niemal? Czegoś bym się dowiedział, skoro to wątek o rozkładach jazdy.

W każdej chwili możesz się dowiedzieć poprzez wejście na serwer PL5 lub INT5, na którym to jeszcze dorabiany rozkład jest wgrany.
Dodatkowo jest opcja sprawdzenia poprzez EDR, do którego link zamieszczam tutaj.

Edited by pan kura
  • I agree 1
Posted
3 minuty temu, pan kura napisał(a):

W każdej chwili możesz się dowiedzieć poprzez wejście na serwer PL5 lub INT5, na którym to jeszcze dorabiany rozkład jest wgrany.
Dodatkowo jest opcja sprawdzenia poprzez EDR, do którego link zamieszczam tutaj.

Wszystkie konflikty o których pisałem zażegnane. Dobra robota. Tylko wydaje mi się, że jest mniej składów. Dobrze mi się wydaje?

Posted
4 minuty temu, k.fornal24 napisał(a):

Tylko wydaje mi się, że jest mniej składów. Dobrze mi się wydaje?

Czytałem że to leży u podstaw nowego RJ.

• I agree 1
Posted (edited)
17 minut temu, 0x8000ffff napisał(a):

Słyszałem że uczestniczysz w pracach nad rozkładem, może więc coś więcej od autora? 

Owszem, ale bez konkretnych pytań, nie będę w stanie udzielić merytorycznej odpowiedzi 😉

17 minut temu, k.fornal24 napisał(a):

Wszystkie konflikty o których pisałem zażegnane. Dobra robota. Tylko wydaje mi się, że jest mniej składów. Dobrze mi się wydaje?

Generalnie to Zgierz jak i cała siatka innych połączeń była odtwarzana od całkowitego zera, gdyż nowa i zarazem dokładniejsza metoda wyliczania czasów jazdy uniemożliwiała zastosowania tych samych godzin spawnów. W pierwszej kolejności były trasowane pociągi ekspresowe, pośpieszne, osobowe, a jako ostatnie niehandlowe. Zatem owe konflikty zniknęły z "nowego" rozkładu. Rozkład sam w sobie jeszcze nie jest idealny i w paru miejscach ma kolizje (głównie dla pociągów nocnych), ale z każdym dniem nanosimy drobne korekty, aby na oficjalne wyjście ich nie było. 

14 minut temu, 0x8000ffff napisał(a):

Może inaczej, jestem wzrokowcem, tabele mi niewiele mówią... Czy na mapie serwera PL5 zobaczę te pociągi na trasie w nowym upakowaniu?

Tak

Edited by pan kura
  • Thanks 1
Posted
11 minut temu, pan kura napisał(a):

Generalnie to Zgierz jak i cała siatka innych połączeń była odtwarzana od całkowitego zera, gdyż nowa i zarazem dokładniejsza metoda wyliczania czasów jazdy uniemożliwiała zastosowania tych samych godzin spawnów. W pierwszej kolejności były trasowane pociągi ekspresowe, pośpieszne, osobowe, a jako ostatnie niehandlowe. Zatem owe konflikty zniknęły z "nowego" rozkładu. Rozkład sam w sobie jeszcze nie jest idealny i w paru miejscach ma kolizje (głównie dla pociągów nocnych), ale z każdym dniem nanosimy drobne korekty, aby na oficjalne wyjście ich nie było. 

I taki właśnie był cel tego tematu. Dziękujemy @pan kura za informację

https://www.youtube.com/watch?v=nkoSrIZYEOw

• Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy