k.fornal24 Posted Saturday at 09:02 PM Posted Saturday at 09:02 PM Być może znowu wbiję kij w mrowisko. Szanuję za próbę naprawienia tego rozkładu poprzez testowanie na innym serwerze. Ale...od DLC minęło już 3 miesiące. Nadal czy jako maszynista czy dyżurny słyszę o tym jak to spieprzono w Zgierzu. Tutaj @Królik Uszasty pokazywał wykresy i tak dalej. Jakim cudem w Zgierzu, który jest PIERWSZĄ stacją na trasie w mapie stworzono dwa pociągi o tej samej godzinie odjazdu. Na JEDNOTORZE do Marysina? Jak? Niech ktoś mi to pokaże na wykresie? 3 miesiące męczarni! Gdzie ten w regio będzie płakał, że go dyżurny trzyma ponad 10 minut. A to ten z pośpiecha, będzie marudził, że regio zostało wypuszczone wcześniej, bo pośpiech (nawet jak byś się zesrał i odpowiadał po sekundzie po pytaniu bota i tak się spóźni o kilka minut). A jak wypuścisz pośpiech i potem regio na SZ to Ci powiedzą, że chcesz zabić ludzi jak w Szczekocinach! I Ci wcisną, że to nie wina rozkładu, tylko dyżurnego! Ostatnio byłem na Widzewie. Zapytałem się do Zgierza, jaki pomysł na to? Najpierw pośpiech, potem regio na SZ. Ok. Luz. Po czym uciekł, bo domniemam się bał. Mogę ciągnąć ten wątek i przykłady dalej w komentarzach, bo to nie jest anegdotyczny przykład. 1
Grandal74 Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago O sytuacji z rozkładami na odcinku Zgierz - Łódź Marysin - Łódź Widzew rozgarnięty mechanik, czy jak tam wolą inni maszynista... dobrze wie. Czekać trzeba na nowe rozkłady, spokojnie i tyle. Jak jakiś narwaniec Pos albo Reg pyskuje to wytłumaczyć i tyle. Jak dalej drze jadakę to go zgłosić i po temacie. 2
k.fornal24 Posted 18 hours ago Author Posted 18 hours ago 2 godziny temu, Grandal74 napisał(a): O sytuacji z rozkładami na odcinku Zgierz - Łódź Marysin - Łódź Widzew rozgarnięty mechanik, czy jak tam wolą inni maszynista... dobrze wie. Czekać trzeba na nowe rozkłady, spokojnie i tyle. Jak jakiś narwaniec Pos albo Reg pyskuje to wytłumaczyć i tyle. Jak dalej drze jadakę to go zgłosić i po temacie. Masz rację. Tylko co w sytuacji gdy Ciebie zgłoszą jako dyżurnego co "wstrzymuje" pociągi? Już naczytałem się na tym forum, że są różne podejścia do tej sprawy. I nagle wyłapiesz bana, gdzie chciałeś dobrze. 1 1
Orzeł85A Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 12 godzin temu, k.fornal24 napisał(a): Być może znowu wbiję kij w mrowisko. Szanuję za próbę naprawienia tego rozkładu poprzez testowanie na innym serwerze. Ale...od DLC minęło już 3 miesiące. Nadal czy jako maszynista czy dyżurny słyszę o tym jak to spieprzono w Zgierzu. Tutaj @Królik Uszasty pokazywał wykresy i tak dalej. Jakim cudem w Zgierzu, który jest PIERWSZĄ stacją na trasie w mapie stworzono dwa pociągi o tej samej godzinie odjazdu. Na JEDNOTORZE do Marysina? Jak? Niech ktoś mi to pokaże na wykresie? 3 miesiące męczarni! Gdzie ten w regio będzie płakał, że go dyżurny trzyma ponad 10 minut. A to ten z pośpiecha, będzie marudził, że regio zostało wypuszczone wcześniej, bo pośpiech (nawet jak byś się zesrał i odpowiadał po sekundzie po pytaniu bota i tak się spóźni o kilka minut). A jak wypuścisz pośpiech i potem regio na SZ to Ci powiedzą, że chcesz zabić ludzi jak w Szczekocinach! I Ci wcisną, że to nie wina rozkładu, tylko dyżurnego! Ostatnio byłem na Widzewie. Zapytałem się do Zgierza, jaki pomysł na to? Najpierw pośpiech, potem regio na SZ. Ok. Luz. Po czym uciekł, bo domniemam się bał. Mogę ciągnąć ten wątek i przykłady dalej w komentarzach, bo to nie jest anegdotyczny przykład. Na pewno nie przez weekend majowy. 1 1
k.fornal24 Posted 17 hours ago Author Posted 17 hours ago 1 minutę temu, Orzeł85A napisał(a): Na pewno nie przez weekend majowy. No to na pewno. Serwer cały zawalony graczami, ale moderatorzy mają "wolne". Kto widział Warszawę w Boże Narodzenie ten z cyrku się nie śmieje. 1 1
Dyspozytor Liniowy Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 13 godzin temu, k.fornal24 napisał(a): Być może znowu wbiję kij w mrowisko. Szanuję za próbę naprawienia tego rozkładu poprzez testowanie na innym serwerze. Ale...od DLC minęło już 3 miesiące. Nadal czy jako maszynista czy dyżurny słyszę o tym jak to spieprzono w Zgierzu. Tutaj @Królik Uszasty pokazywał wykresy i tak dalej. Jakim cudem w Zgierzu, który jest PIERWSZĄ stacją na trasie w mapie stworzono dwa pociągi o tej samej godzinie odjazdu. Na JEDNOTORZE do Marysina? Jak? Niech ktoś mi to pokaże na wykresie? 3 miesiące męczarni! Gdzie ten w regio będzie płakał, że go dyżurny trzyma ponad 10 minut. A to ten z pośpiecha, będzie marudził, że regio zostało wypuszczone wcześniej, bo pośpiech (nawet jak byś się zesrał i odpowiadał po sekundzie po pytaniu bota i tak się spóźni o kilka minut). A jak wypuścisz pośpiech i potem regio na SZ to Ci powiedzą, że chcesz zabić ludzi jak w Szczekocinach! I Ci wcisną, że to nie wina rozkładu, tylko dyżurnego! Ostatnio byłem na Widzewie. Zapytałem się do Zgierza, jaki pomysł na to? Najpierw pośpiech, potem regio na SZ. Ok. Luz. Po czym uciekł, bo domniemam się bał. Mogę ciągnąć ten wątek i przykłady dalej w komentarzach, bo to nie jest anegdotyczny przykład. spokojnie mają czas jak zwykle ale tak wydadzą ten rj rozwalony więc niema na co czekać 3
Józek Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 4 godziny temu, Dyspozytor Liniowy napisał(a): spokojnie mają czas jak zwykle ale tak wydadzą ten rj rozwalony więc niema na co czekać zanim cokolwiek napiszesz ... mógłbyś się minutę zastanowić? ew. zedytować? trochę to trąci analfabetyzmem Edited 11 hours ago by Józek 2
k.fornal24 Posted 16 hours ago Author Posted 16 hours ago Teraz, Józek napisał(a): zanim cokolwiek napiszesz ... mógłbyśsięminutę zastanowić? ew, zedytować? trochę to trąci nalfabetyzmem Po co się czepiasz prof. Bralczyk? Zrozumiałeś chyba wypowiedź @Dyspozytor Liniowy? "nie ma" napisał łącznie? Ojej. Interpunkcja zawiodła? Straszne. Może odniesiesz się do OP? Zauważyłem w Internecie, że gdy argumentów brak to ludzie się czepiają czystości języka polskiego... 1 1
lewnemejski Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 34 minutes ago, Dyspozytor Liniowy said: spokojnie mają czas jak zwykle ale tak wydadzą ten rj rozwalony więc niema na co czekać W mojej ocenie, to jak są prowadzone prace nad nowym rozkładem, sugeruje raczej że będzie on dopracowany i bez jakichkolwiek konfliktów między pociągami. Odpowiadając na mogące się pojawić pytanie: "Skąd to wiem?". Wszystkie informacje na temat zmian i postępów pojawiają się w dedykowanym wątku na oficjalnym serwerze na discordzie. 2
Dyspozytor Liniowy Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 48 minut temu, Józek napisał(a): zanim cokolwiek napiszesz ... mógłbyś się minutę zastanowić? ew. zedytować? trochę to trąci anlfabetyzmem zajmij się sobą 1
k.fornal24 Posted 14 hours ago Author Posted 14 hours ago 46 minut temu, DriverPl napisał(a): jak zrobisz to bedzie Świetna odpowiedź. Zatrudnijcie mnie w SimKolu. Za darmo wam tego nie zrobię. 40 minut temu, lewnemejski napisał(a): W mojej ocenie, to jak są prowadzone prace nad nowym rozkładem, sugeruje raczej że będzie on dopracowany i bez jakichkolwiek konfliktów między pociągami. Czy ja wiem? Ok, rozumiem, że jesteś insiderem, zresztą rozmawiałeś z Królikiem Uszastym na jutubie, więc wierzę. Więc bardzo ważne pytanie: czy poprawki rozkładu dotyczą tylko najnowszego DLC? Czy całej mapy? Bo na przykład od ponad 2 lat jest pewien problem w Zawierciu gdzie wyjeżdża z Myszkowa towar 441xxx a po nim regio 40xxx i nie ma jakiejkolwiek możliwości by ten regio w Zawierciu był o czasie. Ba! 3 minuty spóźnienia to ogromny wynik i szacun dla dyżurnego w Zawierciu. Tym też ekipa SimKolu się zajęła? 1
misiek_131415 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 2 minuty temu, k.fornal24 napisał(a): Czy ja wiem? Ok, rozumiem, że jesteś insiderem, zresztą rozmawiałeś z Królikiem Uszastym na jutubie, więc wierzę. Więc bardzo ważne pytanie: czy poprawki rozkładu dotyczą tylko najnowszego DLC? Czy całej mapy? Bo na przykład od ponad 2 lat jest pewien problem w Zawierciu gdzie wyjeżdża z Myszkowa towar 441xxx a po nim regio 40xxx i nie ma jakiejkolwiek możliwości by ten regio w Zawierciu był o czasie. Ba! 3 minuty spóźnienia to ogromny wynik i szacun dla dyżurnego w Zawierciu. Tym też ekipa SimKolu się zajęła? Jezu, ale Ty marudzisz. Wejdź na serwer testowy. Sprawdź co zmieniono. Jak nie ma jakiś tras, to znaczy że jeszcze je robią. Ty nie masz nic innego do robienia w majówkę poza gównoburzą o rozkład jazdy? Rozkład jazdy który wkrótce będzie historią. Kup sobie kiełbę. Zrób grilla. Napij się piwa. I tyle. I zapomnij o tym Zgierzu na kilka dni. Wszyscy wiedzą że obecny rj to jest naciągany, robiony na siłę, żeby jak najwięcej pociągów było. Bo gracze tego chcieli. Więc normalna sprawa że są konflikty. Obecnie na PL3 jest 1767 kursów różnych na dzień. Znalazłeś dwa, może trzy z konfliktami. I piszesz ciągle w kółko. Wszyscy wiedzą że ten zgierz trzeba poprawić. I on już jest poprawiony. Bo rozkład na PL5 jaki jest, to podobno w 99.9% już się nie zmieni. 2 3
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted 14 hours ago SIMRAIL Team Posted 14 hours ago 14 minut temu, k.fornal24 napisał(a): Więc bardzo ważne pytanie: czy poprawki rozkładu dotyczą tylko najnowszego DLC? Czy całej mapy? Całej mapy 4
k.fornal24 Posted 14 hours ago Author Posted 14 hours ago 1 minutę temu, misiek_131415 napisał(a): Jezu, ale Ty marudzisz. Wejdź na serwer testowy. Sprawdź co zmieniono. Jak nie ma jakiś tras, to znaczy że jeszcze je robią. Ty nie masz nic innego do robienia w majówkę poza gównoburzą o rozkład jazdy? Rozkład jazdy który wkrótce będzie historią. Kup sobie kiełbę. Zrób grilla. Napij się piwa. I tyle. I zapomnij o tym Zgierzu na kilka dni. Wszyscy wiedzą że obecny rj to jest naciągany, robiony na siłę, żeby jak najwięcej pociągów było. Bo gracze tego chcieli. Więc normalna sprawa że są konflikty. Obecnie na PL3 jest 1767 kursów różnych na dzień. Znalazłeś dwa, może trzy z konfliktami. I piszesz ciągle w kółko. Wszyscy wiedzą że ten zgierz trzeba poprawić. I on już jest poprawiony. Bo rozkład na PL5 jaki jest, to podobno w 99.9% już się nie zmieni. Ooo odezwał się jeden z rzeczników SimKolu w wolontariacie. Argument z majówką przemilczę, bo jest bardzo głupi, wyobraź sobie, że wczoraj urodziła mi się córka ("to zajmij się córką" xddd). Moje "marudzenie", wyobraź sobie, jest (śmiej się, śmiej) próbą dania jakiegoś feedbacku, bycia głosem graczy. Ja chcę dla Simrailu jak najlepiej, bo gram w niego prawie codziennie. Krytyka to nie hejt. Moim OP chcę dla Simrailu jak najlepiej. Tyle i aż tyle. 2 1 1
k.fornal24 Posted 14 hours ago Author Posted 14 hours ago Teraz, Królik Uszasty napisał(a): Całej mapy Wielkie dzięki, za odpowiedź. Będziemy testować (i tak kochamy Simrail, nawet z jego wadami) 🙂 1
misiek_131415 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 2 minuty temu, k.fornal24 napisał(a): wczoraj urodziła mi się córka ( no to chyba nawalony z tej okazji piszesz i piszesz 1
k.fornal24 Posted 14 hours ago Author Posted 14 hours ago 5 minut temu, misiek_131415 napisał(a): no to chyba nawalony z tej okazji piszesz i piszesz Fantastyczna argumentacja, już pomijam, że nieprawdziwa. 1
k.fornal24 Posted 13 hours ago Author Posted 13 hours ago (edited) 1 godzinę temu, misiek_131415 napisał(a): Znalazłeś dwa, może trzy z konfliktami. I piszesz ciągle w kółko. Tak już na koniec bo nie ma sensu dyskutować z twoimi bredniami. Znalazłem 2-3 konflikty? Dlatego pisałem w OP, że mogę pisać o przypadkach bardzo dużo. I to na stacjach początkowych. Casus towara 154xxx w Pruszkowie pomiędzy 53xxx i 54xxx, casus pośpiechów w Skierniewicach i regio do Żyrardowa, casus zbyt wcześnie puszczanego 16xx wobec 16xxx z Warszawy, a o casusie tego samego typu z Włoszczowej to już nawet szkoda strzępić ryja. 61xxx jedzie z Włoszczowej chyba xx:14 potem puszczasz towara xx:18 i potem przyjeżdża pendolino za wcześnie od bota, ale nawet jak go przetrzymasz do godziny wyjazdu gdzie we Włoszczowej nie ma PH, to i tak złapie towar do Olszamowic i ten 61xxx do Opoczna. I jeszcze mogę z pamięci poszukać konflikty na stacjach początkowych! Na trasie to kompletnie inna historia. Ale tak. Masz rację. Dwa, może trzy z konfliktami. Weź może trochę posiedź na dyżurce i wtedy się wypowiadaj. Ok? Edited 12 hours ago by k.fornal24 4
error723 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 2 godziny temu, k.fornal24 napisał(a): Ooo odezwał się jeden z rzeczników SimKolu w wolontariacie. Argument z majówką przemilczę, bo jest bardzo głupi, wyobraź sobie, że wczoraj urodziła mi się córka ("to zajmij się córką" xddd). Moje "marudzenie", wyobraź sobie, jest (śmiej się, śmiej) próbą dania jakiegoś feedbacku, bycia głosem graczy. Ja chcę dla Simrailu jak najlepiej, bo gram w niego prawie codziennie. Krytyka to nie hejt. Moim OP chcę dla Simrailu jak najlepiej. Tyle i aż tyle. A następnie to: 2 godziny temu, k.fornal24 napisał(a): Fantastyczna argumentacja, już pomijam, że nieprawdziwa. Logika godna trolla i to przeciętnego, bo by w jednym wątku tak sobie zaprzeczać... Cóż, ode mnie masz trwałego ignora. 1
Spanddark Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) @k.fornal24 Konflikty są po to żeby je rozwiązywać, jak nie dajesz rady to przesiądź się na pendolino tam jest tylko monotonia. Z całym szacunkiem wolę mieć problemy i je rozwiązywać bo to wtedy jest jak w życiu... Coś się dzieje a to symulator. To ty decydujesz o kolejności wypuszczania i to ty bierzesz odpowiedzialność za to. I w tym wypadku twoje doświadczenie powinno ci w tym pomóc a widzę że masz z tym problem. Edited 11 hours ago by Spanddark 3
k.fornal24 Posted 9 hours ago Author Posted 9 hours ago 2 godziny temu, error723 napisał(a): A następnie to: Logika godna trolla i to przeciętnego, bo by w jednym wątku tak sobie zaprzeczać... Cóż, ode mnie masz trwałego ignora. heh, czekałem aż się odezwiesz. Dobrze errorku, masz rację. 2 godziny temu, Spanddark napisał(a): @k.fornal24 Konflikty są po to żeby je rozwiązywać, jak nie dajesz rady to przesiądź się na pendolino tam jest tylko monotonia. Z całym szacunkiem wolę mieć problemy i je rozwiązywać bo to wtedy jest jak w życiu... Coś się dzieje a to symulator. To ty decydujesz o kolejności wypuszczania i to ty bierzesz odpowiedzialność za to. I w tym wypadku twoje doświadczenie powinno ci w tym pomóc a widzę że masz z tym problem. A kto powiedział, że sobie nie radzę? Radzę, tylko łatwiej dla WSZYSTKICH poprawić RJ. Tyle i aż tyle.
adixon139 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 21 godzin temu, k.fornal24 napisał(a): Nadal czy jako maszynista czy dyżurny słyszę o tym jak to spieprzono w Zgierzu. Tutaj @Królik Uszasty pokazywał wykresy i tak dalej. Jakim cudem w Zgierzu, który jest PIERWSZĄ stacją na trasie w mapie stworzono dwa pociągi o tej samej godzinie odjazdu. Albo błędnie podpisano perony w edr np. "peron III tor 2" jak tor 2 nie istnieje lub "peron I tor 5" jak peron I nie leży przy torze 5 tylko 7. 1
Orzeł85A Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 4 godziny temu, k.fornal24 napisał(a): Tak już na koniec bo nie ma sensu dyskutować z twoimi bredniami. Znalazłem 2-3 konflikty? Dlatego pisałem w OP, że mogę pisać o przypadkach bardzo dużo. I to na stacjach początkowych. Casus towara 154xxx w Pruszkowie pomiędzy 53xxx i 54xxx, casus pośpiechów w Skierniewicach i regio do Żyrardowa, casus zbyt wcześnie puszczanego 16xx wobec 16xxx z Warszawy, a o casusie tego samego typu z Włoszczowej to już nawet szkoda strzępić ryja. 61xxx jedzie z Włoszczowej chyba xx:14 potem puszczasz towara xx:18 i potem przyjeżdża pendolino za wcześnie od bota, ale nawet jak go przetrzymasz do godziny wyjazdu gdzie we Włoszczowej nie ma PH, to i tak złapie towar do Olszamowic i ten 61xxx do Opoczna. I jeszcze mogę z pamięci poszukać konflikty na stacjach początkowych! Na trasie to kompletnie inna historia. Ale tak. Masz rację. Dwa, może trzy z konfliktami. Weź może trochę posiedź na dyżurce i wtedy się wypowiadaj. Ok? Nie najprościej dawać same przeloty!-powinny być konflikty aby zmusić dyżurnego do myślenia. 1
Recommended Posts