k.fornal24 Posted May 2 Posted May 2 By膰 mo偶e znowu wbij臋 kij w mrowisko. Szanuj臋 za pr贸b臋 naprawienia tego rozk艂adu poprzez testowanie na innym serwerze. Ale...od DLC min臋艂o ju偶 3 miesi膮ce. Nadal czy jako maszynista czy dy偶urny s艂ysz臋 o tym jak to spieprzono w Zgierzu. Tutaj @Kr贸lik Uszasty聽pokazywa艂 wykresy i tak dalej. Jakim cudem w Zgierzu, kt贸ry jest PIERWSZ膭 stacj膮 na trasie w mapie stworzono dwa poci膮gi o tej samej godzinie odjazdu. Na JEDNOTORZE do Marysina? Jak? Niech kto艣 mi to poka偶e na wykresie? 3 miesi膮ce m臋czarni! Gdzie ten w regio b臋dzie p艂aka艂, 偶e go dy偶urny trzyma ponad 10 minut. A to ten z po艣piecha, b臋dzie marudzi艂, 偶e regio zosta艂o wypuszczone wcze艣niej, bo po艣piech (nawet jak by艣 si臋 zesra艂 i odpowiada艂 po sekundzie po pytaniu bota i tak si臋 sp贸藕ni o kilka minut). A jak wypu艣cisz po艣piech i potem regio na SZ to Ci powiedz膮, 偶e chcesz zabi膰 ludzi jak w Szczekocinach! I Ci wcisn膮, 偶e to nie wina rozk艂adu, tylko dy偶urnego! Ostatnio by艂em na Widzewie. Zapyta艂em si臋 do Zgierza, jaki pomys艂 na to? Najpierw po艣piech, potem regio na SZ. Ok. Luz. Po czym uciek艂, bo domniemam si臋 ba艂. Mog臋 ci膮gn膮膰 ten w膮tek i przyk艂ady dalej w komentarzach, bo to nie jest anegdotyczny przyk艂ad. 2 1
Grandal74 Posted May 3 Posted May 3 O sytuacji z rozk艂adami na odcinku Zgierz - 艁贸d藕 Marysin - 艁贸d藕 Widzew rozgarni臋ty mechanik, czy jak tam wol膮 inni maszynista... dobrze wie. Czeka膰 trzeba na nowe rozk艂ady, spokojnie i tyle. Jak jaki艣 narwaniec Pos albo Reg pyskuje to wyt艂umaczy膰 i tyle. Jak dalej drze jadak臋 to go zg艂osi膰 i po temacie.聽 3
k.fornal24 Posted May 3 Author Posted May 3 2 godziny temu, Grandal74 napisa艂(a): O sytuacji z rozk艂adami na odcinku Zgierz - 艁贸d藕 Marysin - 艁贸d藕 Widzew rozgarni臋ty mechanik, czy jak tam wol膮 inni maszynista... dobrze wie. Czeka膰 trzeba na nowe rozk艂ady, spokojnie i tyle. Jak jaki艣 narwaniec Pos albo Reg pyskuje to wyt艂umaczy膰 i tyle. Jak dalej drze jadak臋 to go zg艂osi膰 i po temacie.聽 Masz racj臋. Tylko co w sytuacji gdy Ciebie zg艂osz膮 jako dy偶urnego co "wstrzymuje" poci膮gi? Ju偶 naczyta艂em si臋 na tym forum, 偶e s膮 r贸偶ne podej艣cia do tej sprawy. I nagle wy艂apiesz bana, gdzie chcia艂e艣 dobrze. 2 2
Orze艂85A Posted May 3 Posted May 3 12 godzin temu, k.fornal24 napisa艂(a): By膰 mo偶e znowu wbij臋 kij w mrowisko. Szanuj臋 za pr贸b臋 naprawienia tego rozk艂adu poprzez testowanie na innym serwerze. Ale...od DLC min臋艂o ju偶 3 miesi膮ce. Nadal czy jako maszynista czy dy偶urny s艂ysz臋 o tym jak to spieprzono w Zgierzu. Tutaj @Kr贸lik Uszasty聽pokazywa艂 wykresy i tak dalej. Jakim cudem w Zgierzu, kt贸ry jest PIERWSZ膭 stacj膮 na trasie w mapie stworzono dwa poci膮gi o tej samej godzinie odjazdu. Na JEDNOTORZE do Marysina? Jak? Niech kto艣 mi to poka偶e na wykresie? 3 miesi膮ce m臋czarni! Gdzie ten w regio b臋dzie p艂aka艂, 偶e go dy偶urny trzyma ponad 10 minut. A to ten z po艣piecha, b臋dzie marudzi艂, 偶e regio zosta艂o wypuszczone wcze艣niej, bo po艣piech (nawet jak by艣 si臋 zesra艂 i odpowiada艂 po sekundzie po pytaniu bota i tak si臋 sp贸藕ni o kilka minut). A jak wypu艣cisz po艣piech i potem regio na SZ to Ci powiedz膮, 偶e chcesz zabi膰 ludzi jak w Szczekocinach! I Ci wcisn膮, 偶e to nie wina rozk艂adu, tylko dy偶urnego! Ostatnio by艂em na Widzewie. Zapyta艂em si臋 do Zgierza, jaki pomys艂 na to? Najpierw po艣piech, potem regio na SZ. Ok. Luz. Po czym uciek艂, bo domniemam si臋 ba艂. Mog臋 ci膮gn膮膰 ten w膮tek i przyk艂ady dalej w komentarzach, bo to nie jest anegdotyczny przyk艂ad. Na pewno nie przez weekend majowy. 1 1
k.fornal24 Posted May 3 Author Posted May 3 1 minut臋 temu, Orze艂85A napisa艂(a): Na pewno nie przez weekend majowy. No to na pewno. Serwer ca艂y zawalony graczami, ale moderatorzy maj膮 "wolne". Kto widzia艂 Warszaw臋 w Bo偶e Narodzenie ten z cyrku si臋 nie 艣mieje. 1 2 1
Dyspozytor Liniowy Posted May 3 Posted May 3 13 godzin temu, k.fornal24 napisa艂(a): By膰 mo偶e znowu wbij臋 kij w mrowisko. Szanuj臋 za pr贸b臋 naprawienia tego rozk艂adu poprzez testowanie na innym serwerze. Ale...od DLC min臋艂o ju偶 3 miesi膮ce. Nadal czy jako maszynista czy dy偶urny s艂ysz臋 o tym jak to spieprzono w Zgierzu. Tutaj @Kr贸lik Uszasty聽pokazywa艂 wykresy i tak dalej. Jakim cudem w Zgierzu, kt贸ry jest PIERWSZ膭 stacj膮 na trasie w mapie stworzono dwa poci膮gi o tej samej godzinie odjazdu. Na JEDNOTORZE do Marysina? Jak? Niech kto艣 mi to poka偶e na wykresie? 3 miesi膮ce m臋czarni! Gdzie ten w regio b臋dzie p艂aka艂, 偶e go dy偶urny trzyma ponad 10 minut. A to ten z po艣piecha, b臋dzie marudzi艂, 偶e regio zosta艂o wypuszczone wcze艣niej, bo po艣piech (nawet jak by艣 si臋 zesra艂 i odpowiada艂 po sekundzie po pytaniu bota i tak si臋 sp贸藕ni o kilka minut). A jak wypu艣cisz po艣piech i potem regio na SZ to Ci powiedz膮, 偶e chcesz zabi膰 ludzi jak w Szczekocinach! I Ci wcisn膮, 偶e to nie wina rozk艂adu, tylko dy偶urnego! Ostatnio by艂em na Widzewie. Zapyta艂em si臋 do Zgierza, jaki pomys艂 na to? Najpierw po艣piech, potem regio na SZ. Ok. Luz. Po czym uciek艂, bo domniemam si臋 ba艂. Mog臋 ci膮gn膮膰 ten w膮tek i przyk艂ady dalej w komentarzach, bo to nie jest anegdotyczny przyk艂ad. spokojnie maj膮 czas jak zwykle ale tak wydadz膮 ten rj rozwalony聽 wi臋c niema na co czeka膰 聽 3
J贸zek Posted May 3 Posted May 3 (edited) 4 godziny temu, Dyspozytor Liniowy napisa艂(a): spokojnie maj膮 czas jak zwykle ale tak wydadz膮 ten rj rozwalony聽 wi臋c niema na co czeka膰 zanim cokolwiek napiszesz ... m贸g艂by艣 si臋 minut臋 zastanowi膰? ew. zedytowa膰? troch臋 to tr膮ci analfabetyzmem 聽 Edited May 3 by J贸zek 3
k.fornal24 Posted May 3 Author Posted May 3 Teraz, J贸zek napisa艂(a): zanim cokolwiek napiszesz ... m贸g艂by艣si臋minut臋 zastanowi膰? ew, zedytowa膰? troch臋 to tr膮ci nalfabetyzmem Po co si臋 czepiasz prof. Bralczyk? Zrozumia艂e艣 chyba wypowied藕 @Dyspozytor Liniowy? "nie ma" napisa艂 艂膮cznie? Ojej. Interpunkcja zawiod艂a? Straszne. Mo偶e odniesiesz si臋 do OP? Zauwa偶y艂em w Internecie, 偶e gdy argument贸w brak to ludzie si臋 czepiaj膮 czysto艣ci j臋zyka polskiego... 1 2
lewnemejski Posted May 3 Posted May 3 34 minutes ago, Dyspozytor Liniowy said: spokojnie maj膮 czas jak zwykle ale tak wydadz膮 ten rj rozwalony聽 wi臋c niema na co czeka膰 W mojej ocenie, to jak s膮 prowadzone prace nad nowym rozk艂adem, sugeruje raczej 偶e b臋dzie on dopracowany i bez jakichkolwiek konflikt贸w mi臋dzy poci膮gami. Odpowiadaj膮c na mog膮ce si臋 pojawi膰 pytanie: "Sk膮d to wiem?". Wszystkie informacje na temat zmian i post臋p贸w pojawiaj膮 si臋 w dedykowanym w膮tku na oficjalnym serwerze na discordzie. 2
Dyspozytor Liniowy Posted May 3 Posted May 3 48 minut temu, J贸zek napisa艂(a): zanim cokolwiek napiszesz ... m贸g艂by艣 si臋 minut臋 zastanowi膰? ew. zedytowa膰? troch臋 to tr膮ci anlfabetyzmem zajmij si臋 sob膮聽 3
k.fornal24 Posted May 3 Author Posted May 3 46 minut temu, DriverPl napisa艂(a): jak zrobisz to bedzie 艢wietna odpowied藕. Zatrudnijcie mnie w SimKolu. Za darmo wam tego nie zrobi臋. 聽 聽 40 minut temu, lewnemejski napisa艂(a): W mojej ocenie, to jak s膮 prowadzone prace nad nowym rozk艂adem, sugeruje raczej 偶e b臋dzie on dopracowany i bez jakichkolwiek konflikt贸w mi臋dzy poci膮gami. Czy ja wiem? Ok, rozumiem, 偶e jeste艣 insiderem, zreszt膮 rozmawia艂e艣 z Kr贸likiem Uszastym na jutubie, wi臋c wierz臋. Wi臋c bardzo wa偶ne pytanie: czy poprawki rozk艂adu dotycz膮 tylko najnowszego DLC? Czy ca艂ej mapy? Bo na przyk艂ad od ponad 2 lat jest pewien problem w Zawierciu gdzie wyje偶d偶a z Myszkowa towar 441xxx a po nim regio 40xxx i nie ma jakiejkolwiek mo偶liwo艣ci by ten regio w Zawierciu by艂 o czasie. Ba! 3 minuty sp贸藕nienia to ogromny wynik i szacun dla dy偶urnego w Zawierciu. Tym te偶 ekipa SimKolu si臋 zaj臋艂a? 1
misiek_131415 Posted May 3 Posted May 3 2 minuty temu, k.fornal24 napisa艂(a): Czy ja wiem? Ok, rozumiem, 偶e jeste艣 insiderem, zreszt膮 rozmawia艂e艣 z Kr贸likiem Uszastym na jutubie, wi臋c wierz臋. Wi臋c bardzo wa偶ne pytanie: czy poprawki rozk艂adu dotycz膮 tylko najnowszego DLC? Czy ca艂ej mapy? Bo na przyk艂ad od ponad 2 lat jest pewien problem w Zawierciu gdzie wyje偶d偶a z Myszkowa towar 441xxx a po nim regio 40xxx i nie ma jakiejkolwiek mo偶liwo艣ci by ten regio w Zawierciu by艂 o czasie. Ba! 3 minuty sp贸藕nienia to ogromny wynik i szacun dla dy偶urnego w Zawierciu. Tym te偶 ekipa SimKolu si臋 zaj臋艂a? Jezu, ale Ty marudzisz. Wejd藕 na serwer testowy. Sprawd藕 co zmieniono. Jak nie ma jaki艣 tras,聽 to znaczy 偶e jeszcze je robi膮. Ty nie masz nic innego do robienia w maj贸wk臋 poza g贸wnoburz膮 o rozk艂ad jazdy? Rozk艂ad jazdy kt贸ry wkr贸tce b臋dzie histori膮. Kup sobie kie艂b臋. Zr贸b grilla. Napij si臋 piwa. I tyle. I zapomnij o tym Zgierzu na kilka dni. Wszyscy wiedz膮 偶e obecny rj to jest naci膮gany, robiony na si艂臋, 偶eby jak najwi臋cej poci膮g贸w by艂o. Bo gracze tego chcieli. Wi臋c normalna sprawa 偶e s膮 konflikty. Obecnie na PL3 jest 1767 kurs贸w r贸偶nych na dzie艅. Znalaz艂e艣 dwa, mo偶e trzy z konfliktami. I piszesz ci膮gle w k贸艂ko. Wszyscy wiedz膮 偶e ten zgierz trzeba poprawi膰. I on ju偶 jest poprawiony. Bo rozk艂ad na PL5 jaki jest, to podobno w 99.9% ju偶 si臋 nie zmieni.聽 聽 4 1 3
SIMRAIL Team Kr贸lik Uszasty Posted May 3 SIMRAIL Team Posted May 3 14 minut temu, k.fornal24 napisa艂(a): Wi臋c bardzo wa偶ne pytanie: czy poprawki rozk艂adu dotycz膮 tylko najnowszego DLC? Czy ca艂ej mapy? Ca艂ej mapy 6
k.fornal24 Posted May 3 Author Posted May 3 1 minut臋 temu, misiek_131415 napisa艂(a): Jezu, ale Ty marudzisz. Wejd藕 na serwer testowy. Sprawd藕 co zmieniono. Jak nie ma jaki艣 tras,聽 to znaczy 偶e jeszcze je robi膮. Ty nie masz nic innego do robienia w maj贸wk臋 poza g贸wnoburz膮 o rozk艂ad jazdy? Rozk艂ad jazdy kt贸ry wkr贸tce b臋dzie histori膮. Kup sobie kie艂b臋. Zr贸b grilla. Napij si臋 piwa. I tyle. I zapomnij o tym Zgierzu na kilka dni. Wszyscy wiedz膮 偶e obecny rj to jest naci膮gany, robiony na si艂臋, 偶eby jak najwi臋cej poci膮g贸w by艂o. Bo gracze tego chcieli. Wi臋c normalna sprawa 偶e s膮 konflikty. Obecnie na PL3 jest 1767 kurs贸w r贸偶nych na dzie艅. Znalaz艂e艣 dwa, mo偶e trzy z konfliktami. I piszesz ci膮gle w k贸艂ko. Wszyscy wiedz膮 偶e ten zgierz trzeba poprawi膰. I on ju偶 jest poprawiony. Bo rozk艂ad na PL5 jaki jest, to podobno w 99.9% ju偶 si臋 nie zmieni.聽 聽 Ooo odezwa艂 si臋 jeden z rzecznik贸w SimKolu w wolontariacie. Argument z maj贸wk膮 przemilcz臋, bo jest bardzo g艂upi, wyobra藕 sobie, 偶e wczoraj urodzi艂a mi si臋 c贸rka ("to zajmij si臋 c贸rk膮" xddd).聽 Moje "marudzenie", wyobra藕 sobie, jest (艣miej si臋, 艣miej) pr贸b膮 dania jakiego艣 feedbacku, bycia g艂osem graczy. Ja chc臋 dla Simrailu jak najlepiej, bo gram w niego prawie codziennie. Krytyka to nie hejt. Moim OP chc臋 dla Simrailu jak najlepiej. Tyle i a偶 tyle. 4 1 3
k.fornal24 Posted May 3 Author Posted May 3 Teraz, Kr贸lik Uszasty napisa艂(a): Ca艂ej mapy Wielkie dzi臋ki, za odpowied藕. B臋dziemy testowa膰 (i tak kochamy Simrail, nawet z jego wadami) 馃檪 1 1 1
misiek_131415 Posted May 3 Posted May 3 2 minuty temu, k.fornal24 napisa艂(a): wczoraj urodzi艂a mi si臋 c贸rka ( no to chyba nawalony z tej okazji piszesz i piszesz聽 1 1
k.fornal24 Posted May 3 Author Posted May 3 5 minut temu, misiek_131415 napisa艂(a): no to chyba nawalony z tej okazji piszesz i piszesz聽 Fantastyczna argumentacja, ju偶 pomijam, 偶e nieprawdziwa. 1 1
k.fornal24 Posted May 3 Author Posted May 3 (edited) 1 godzin臋 temu, misiek_131415 napisa艂(a): 聽Znalaz艂e艣 dwa, mo偶e trzy z konfliktami. I piszesz ci膮gle w k贸艂ko. Tak ju偶 na koniec bo nie ma sensu dyskutowa膰 z twoimi bredniami. Znalaz艂em 2-3 konflikty? Dlatego pisa艂em w OP, 偶e mog臋 pisa膰 o przypadkach bardzo du偶o. I to na stacjach pocz膮tkowych. Casus towara 154xxx w Pruszkowie pomi臋dzy 53xxx i 54xxx, casus po艣piech贸w w Skierniewicach i regio do 呕yrardowa, casus zbyt wcze艣nie puszczanego 16xx wobec 16xxx z Warszawy, a o casusie tego samego typu z W艂oszczowej to ju偶 nawet szkoda strz臋pi膰 ryja. 61xxx jedzie z W艂oszczowej chyba xx:14 potem puszczasz towara xx:18 i potem przyje偶d偶a pendolino za wcze艣nie od bota, ale nawet jak go przetrzymasz do godziny wyjazdu gdzie we W艂oszczowej nie ma PH, to i tak z艂apie towar do Olszamowic i ten 61xxx do Opoczna.聽 I jeszcze mog臋 z pami臋ci poszuka膰 konflikty na stacjach pocz膮tkowych! Na trasie to kompletnie inna historia. Ale tak. Masz racj臋. Dwa, mo偶e trzy z konfliktami. We藕 mo偶e troch臋 posied藕 na dy偶urce i wtedy si臋 wypowiadaj. Ok? Edited May 3 by k.fornal24 5
error723 Posted May 3 Posted May 3 2 godziny temu, k.fornal24 napisa艂(a): Ooo odezwa艂 si臋 jeden z rzecznik贸w SimKolu w wolontariacie. Argument z maj贸wk膮 przemilcz臋, bo jest bardzo g艂upi, wyobra藕 sobie, 偶e wczoraj urodzi艂a mi si臋 c贸rka ("to zajmij si臋 c贸rk膮" xddd).聽 Moje "marudzenie", wyobra藕 sobie, jest (艣miej si臋, 艣miej) pr贸b膮 dania jakiego艣 feedbacku, bycia g艂osem graczy. Ja chc臋 dla Simrailu jak najlepiej, bo gram w niego prawie codziennie. Krytyka to nie hejt. Moim OP chc臋 dla Simrailu jak najlepiej. Tyle i a偶 tyle. A nast臋pnie to: 2 godziny temu, k.fornal24 napisa艂(a): Fantastyczna argumentacja, ju偶 pomijam, 偶e nieprawdziwa. Logika godna trolla i to przeci臋tnego, bo by w jednym w膮tku tak sobie zaprzecza膰... C贸偶, ode mnie masz trwa艂ego ignora. 1 3
Spanddark Posted May 3 Posted May 3 (edited) @k.fornal24聽Konflikty s膮 po to 偶eby je rozwi膮zywa膰, jak nie dajesz rady to przesi膮d藕 si臋 na pendolino tam jest tylko monotonia. Z ca艂ym szacunkiem wol臋 mie膰 problemy i je rozwi膮zywa膰 bo to wtedy jest jak w 偶yciu... Co艣 si臋 dzieje a to symulator. To ty decydujesz o kolejno艣ci wypuszczania i to ty bierzesz odpowiedzialno艣膰 za to. I w tym wypadku twoje do艣wiadczenie powinno ci w tym pom贸c a widz臋 偶e masz z tym problem. Edited May 3 by Spanddark 5
k.fornal24 Posted May 3 Author Posted May 3 2 godziny temu, error723 napisa艂(a): A nast臋pnie to: Logika godna trolla i to przeci臋tnego, bo by w jednym w膮tku tak sobie zaprzecza膰... C贸偶, ode mnie masz trwa艂ego ignora. heh, czeka艂em a偶 si臋 odezwiesz. Dobrze errorku, masz racj臋. 聽 聽 2 godziny temu, Spanddark napisa艂(a): @k.fornal24聽Konflikty s膮 po to 偶eby je rozwi膮zywa膰, jak nie dajesz rady to przesi膮d藕 si臋 na pendolino tam jest tylko monotonia. Z ca艂ym szacunkiem wol臋 mie膰 problemy i je rozwi膮zywa膰 bo to wtedy jest jak w 偶yciu... Co艣 si臋 dzieje a to symulator. To ty decydujesz o kolejno艣ci wypuszczania i to ty bierzesz odpowiedzialno艣膰 za to. I w tym wypadku twoje do艣wiadczenie powinno ci w tym pom贸c a widz臋 偶e masz z tym problem. A kto powiedzia艂, 偶e sobie nie radz臋? Radz臋, tylko 艂atwiej dla WSZYSTKICH poprawi膰 RJ. Tyle i a偶 tyle.
adixon139 Posted May 3 Posted May 3 21 godzin temu, k.fornal24 napisa艂(a): Nadal czy jako maszynista czy dy偶urny s艂ysz臋 o tym jak to spieprzono w Zgierzu. Tutaj @Kr贸lik Uszasty聽pokazywa艂 wykresy i tak dalej. Jakim cudem w Zgierzu, kt贸ry jest PIERWSZ膭 stacj膮 na trasie w mapie stworzono dwa poci膮gi o tej samej godzinie odjazdu. Albo b艂臋dnie podpisano perony w edr np. "peron III tor 2" jak tor 2 nie istnieje lub "peron I tor 5" jak peron I nie le偶y przy torze 5 tylko 7. 2
Orze艂85A Posted May 3 Posted May 3 4 godziny temu, k.fornal24 napisa艂(a): Tak ju偶 na koniec bo nie ma sensu dyskutowa膰 z twoimi bredniami. Znalaz艂em 2-3 konflikty? Dlatego pisa艂em w OP, 偶e mog臋 pisa膰 o przypadkach bardzo du偶o. I to na stacjach pocz膮tkowych. Casus towara 154xxx w Pruszkowie pomi臋dzy 53xxx i 54xxx, casus po艣piech贸w w Skierniewicach i regio do 呕yrardowa, casus zbyt wcze艣nie puszczanego 16xx wobec 16xxx z Warszawy, a o casusie tego samego typu z W艂oszczowej to ju偶 nawet szkoda strz臋pi膰 ryja. 61xxx jedzie z W艂oszczowej chyba xx:14 potem puszczasz towara xx:18 i potem przyje偶d偶a pendolino za wcze艣nie od bota, ale nawet jak go przetrzymasz do godziny wyjazdu gdzie we W艂oszczowej nie ma PH, to i tak z艂apie towar do Olszamowic i ten 61xxx do Opoczna.聽 I jeszcze mog臋 z pami臋ci poszuka膰 konflikty na stacjach pocz膮tkowych! Na trasie to kompletnie inna historia. Ale tak. Masz racj臋. Dwa, mo偶e trzy z konfliktami. We藕 mo偶e troch臋 posied藕 na dy偶urce i wtedy si臋 wypowiadaj. Ok? 聽 Nie najpro艣ciej dawa膰 same przeloty!-powinny by膰 konflikty aby zmusi膰 dy偶urnego do my艣lenia. 1 3
Recommended Posts