Jump to content

Temat Zespołu SimRail --->Zapowiedź nowe update, screnny, zwiastun itp

glina20

Recommended Posts

7 godzin temu, Corrazone napisał(a):

to w aktualizacji ma być Kibel, ETCS i ulepszona grafika + pory roku.

Czyli głównie zmiana CAŁEJ ISTNIEJĄCEJ szaty graficznej + podmiana tekstur na wysokiej rozdzielczości + nowe efekty graficzne.

BTW. Dzięki za info.

57 minut temu, stary_ortalion napisał(a):

Martwic to bym sie zaczal, jakby do konca roku nic nie wyszlo 😉 albo ani widu ani slychu...

Ja bym się zaczął martwić, jakby zaczęli wyłączać serwery które stoją non-stop puste.

Godzinę temu, tomnord15 napisał(a):

Na Facebooku  w grupach dotyczących SimRail pojawiła się informacja że we wtorek pojawi się jedynie informacja na temat patcha.

Jest taka pewna grupa na Facebooku (pewnie o tej samej mówimy) i ja bym ją po prostu olał. Wiedzą TYLE SAMO co reszta użytkowników, a administracja próbuje stwarzać pozory, że wie więcej niż inni

Edited by KOlorowy
  • I agree 1

2 godziny temu, PL_Andrev napisał(a):

Ja bym się zaczął martwić, jakby zaczęli wyłączać serwery które stoją non-stop puste.

Skoro stoją puste, czytaj nieużywane, czytaj chyba nie bardzo potrzebne, to czym się tu martwić? 😉

Owszem, zamiast takich pustych maszyn, mógłby powstać tzw. serwer klanowy albo inaczej dedykowany dla określonej grupy graczy. Np. takich, którzy znają przepisy kolejowe i chcą ich przestrzegać i którzy zgadzają się na określony system kar za przewinienia i nie będą na to jojczyć i psioczyć na wszelkich możliwych forach, grupach dyskusyjnych, portalach etc. Moim zdaniem marne szanse. Nie da się wszystkim dogodzić i ciągle byłby podnoszony ten sam argument, dlaczego za moje pieniądze nie mogę grać na którym serwerze mi się podoba. Ale to tylko tak przy okazji 😉

• Like 1
  • I agree 1

3 godziny temu, KOlorowy napisał(a):

Jest taka pewna grupa na Facebooku (pewnie o tej samej mówimy) i ja bym ją po prostu olał. Wiedzą TYLE SAMO co reszta użytkowników, a administracja próbuje stwarzać pozory, że wie więcej niż inni

Akurat ta informacja to screen wypowiedzi jednego z devów na Discordzie, więc raczej rzetelna.

Edited by jumps

57 minut temu, jumps napisał(a):

Akurat ta informacja to screen wypowiedzi jednego z devów na Discordzie, więc raczej rzetelna.

Ehh...owszem, bo widziałem to na własne oczy, co nie zmienia faktu, że wszystkie informacje pochodzą z jednego źródła

W dniu 30.10.2023 o 09:37, tomnord15 napisał(a):

Na Facebooku  w grupach dotyczących SimRail pojawiła się informacja że we wtorek pojawi się jedynie informacja na temat patcha.

Niech zgadnę - na forum cisza, na ich facebooku cisza a informacja pojawi się na twitterze jakiegoś losowego dewsa o którym nie wie 90% graczy? 😂

• I agree 3

33 minuty temu, Domin92 napisał(a):

Niech zgadnę - na forum cisza, na ich facebooku cisza a informacja pojawi się na twitterze jakiegoś losowego dewsa o którym nie wie 90% graczy? 😂

Po co takie teksty piszesz? By znów rozpętać jakąś gównoburzę? Zachowaj sobie takie teksty na FB w grupach

• I disagree 6
  • I agree 2

14 minut temu, MavPL napisał(a):

Po co takie teksty piszesz? By znów rozpętać jakąś gównoburzę? Zachowaj sobie takie teksty na FB w grupach

Ale co? Nie wolno skrytykować?  Uszy w dół, i cicho sza bo się zespół obrazi?:D  Forum jest publiczne, kulturalnie kolega napisał. Prawdę napisał. Prawdy nie wiem jak niewygodnej nie ukryjesz:)  Ja jeszcze liczę na cud i że coś się dzisiaj pojawi. 

• I agree 6

Moze wystarczyloby reakcje nacisnac, ale,,,

popieram kolege miska czolgiste. Kulturalne i nienachalne dawanie Zespolowi znac, ze nam zalezy, nie tylko przez zatykanie serwera PL2 maksymalna iloscia graczy naraz, nie powinno byc zakazane... Pod warunkiem, ze takie jest, kulturalne i nienachalne.

Widzę że reakcje ludzi na ogłoszenie terminu są różne, ale przeważają te negatywne. A ja tam się cieszę. W końcu mamy konkretny termin + pełną listę zmian, a nie czekanie nie wiadomo ile i nie wiadomo na co. Chociaż dalej uważam, że mogliby powiedzieć wcześniej, że patcha nie będzie w październiku zamiast czekać do ostatniego dnia, zwłaszcza że raczej już o wiele wcześniej wiedzieli że nie uda się go wydać w pierwotnym terminie..

• I agree 8

55 minut temu, misiekczołgista napisał(a):

Ale co? Nie wolno skrytykować?  Uszy w dół, i cicho sza bo się zespół obrazi?:D  Forum jest publiczne, kulturalnie kolega napisał. Prawdę napisał. Prawdy nie wiem jak niewygodnej nie ukryjesz:)  Ja jeszcze liczę na cud i że coś się dzisiaj pojawi. 

39 minut temu, stary_ortalion napisał(a):

Moze wystarczyloby reakcje nacisnac, ale,,,

popieram kolege miska czolgiste. Kulturalne i nienachalne dawanie Zespolowi znac, ze nam zalezy, nie tylko przez zatykanie serwera PL2 maksymalna iloscia graczy naraz, nie powinno byc zakazane... Pod warunkiem, ze takie jest, kulturalne i nienachalne.

Panowie. Wiecie, że to bardzo drażliwy temat. Wiecie, co się dzieje, wiecie, jak to wszystko wygląda. Dopiero się uspokoiło, ale właśnie przez takie komentarze, może znowu być sajgon. Po co? I tak nic się nie dowiemy na forum, więc warto zaczynać kłótnie?

Mie mówię o waszych, tylko o poprzednim.

Edited by MavPL

Na Discordzie widzę syf, na FB podobnie - ludzie nawet posuwają się do gróźb wobec twórców. Naprawdę tego nie rozumiem. Do zrozumienia jest frustracja, że przez tyle czasu komunikacja ze społecznością była olewana i to że zwlekali do ostatniego dnia października z tym ogłoszeniem, ale moim zdaniem naprawdę lepiej jest się teraz cieszyć, że mamy konkretny termin i w końcu jakąś komunikację ze strony twórców. Termin jest dość odległy, ale to znaczy że twórcy aktualizację muszą dopracować i to jest chyba lepsza opcja niż wydanie czegoś co nie będzie działać tak jak należy.

Edited by jumps
  • I agree 3

Konkretny termin ... Zapewne 20.11 dowiemy się, że aktualizacja będzie dopiero 15.12. Przypominam, że Simrail miał mieć premierę w 2021 r., a swoją drogą jak można pracować nad DLC nie mając podstawowej wersji gry...

• I agree 7

5 minut temu, Falan napisał(a):

Konkretny termin ... Zapewne 20.11 dowiemy się, że aktualizacja będzie dopiero 15.12. Przypominam, że Simrail miał mieć premierę w 2021 r.,

Myślę że tak nie będzie. Zresztą na razie nie ma co gdybać na ten temat, tylko zaczekać i zobaczyć czy faktycznie się pojawi. Już teraz strzelili sobie w kolano, a kolejne przesunięcie tego patcha byłoby wizerunkowym samobójstwem. Wierzę, że wybierając obecny termin dali sobie wystarczająco dużo czasu na dopracowanie tego patcha.

Cytat

a swoją drogą jak można pracować nad DLC nie mając podstawowej wersji gry...

Cieszę się, że gra jest chociaż rozwijana i w produkcji są nowe trasy oraz lokomotywy. Wiadomo, że za darmo tego robić nie będą.

Edited by jumps

No i jak będzie 15.12 a będzie konkretna to też będzie OK. Byle zespół Simrail wyciągnął wnioski z tego co się dzieje w społeczności i na bieżąco informował co i jak. Opóźnienia się zdarzają. Wszędzie. Ale dobrze byłoby wiedzieć z wyprzedzeniem...

• Like 1

2 minuty temu, Falan napisał(a):

Konkretny termin ... Zapewne 20.11 dowiemy się, że aktualizacja będzie dopiero 15.12. Przypominam, że Simrail miał mieć premierę w 2021 r., a swoją drogą jak można pracować nad DLC nie mając podstawowej wersji gry...

Tak też może być. Co do DLC, moim zdaniem tylko nas poinformowali, że takowe będą. Podejrzewam, iż na razie próbują dopracować grę i wyjść z fazy EA.

12 minut temu, jumps napisał(a):

Widzę że reakcje ludzi na ogłoszenie terminu są różne, ale przeważają te negatywne. A ja tam się cieszę. W końcu mamy konkretny termin + pełną listę zmian, a nie czekanie nie wiadomo ile i nie wiadomo na co. Chociaż dalej uważam, że mogliby powiedzieć wcześniej, że patcha nie będzie w październiku zamiast czekać do ostatniego dnia, zwłaszcza że raczej już o wiele wcześniej wiedzieli że nie uda się go wydać w pierwotnym terminie..

Ja tam jestem osobiście trochę zmieszany. Plus jest taki, że wreszcie dostaliśmy konkretną informację na oficjalnym forum gry. Z drugiej strony, czy to co dostaliśmy bardzo różni się od informacji od jednego z twórców poprzez Twittera jakiś czas temu? Moim zdaniem nie. Jedyne czego się dowiadujemy, to że na aktualizację poczekamy praktycznie jeszcze kolejny miesiąc.

Dodatkowo fakt, że dostajemy tą informację ostatniego dnia października, bez najmniejszego słowa "przepraszamy" za to, iż jednak nie udało się dotrzymać terminu pierwotnego, jest delikatnie mówiąc słabe w mojej opinii. 

• I agree 10

Teraz, Corrazone napisał(a):

Ja tam jestem osobiście trochę zmieszany. Plus jest taki, że wreszcie dostaliśmy konkretną informację na oficjalnym forum gry. Z drugiej strony, czy to co dostaliśmy bardzo różni się od informacji od jednego z twórców poprzez Twittera jakiś czas temu? Moim zdaniem nie. Jedyne czego się dowiadujemy, to że na aktualizację poczekamy praktycznie jeszcze kolejny miesiąc. Dodatkowo fakt, że dostajemy tą informację ostatniego dnia października, bez najmniejszego słowa "przepraszamy" za to, iż jednak nie udało się dotrzymać terminu pierwotnego, jest delikatnie mówiąc słabe w mojej opinii. 

To prawda, myślę że twórcy mogli to rozegrać na milion lepszych sposobów i całej tej afery by nie było. Jednak dalej lepsze to niż scenariusz, w którym powiedzieliby o patchu "w listopadzie" i znowu czekalibyśmy cały listopad nie wiedząc kiedy (i czy w ogóle) się pojawi.

6 minut temu, MavPL napisał(a):

Tak też może być. Co do DLC, moim zdaniem tylko nas poinformowali, że takowe będą. Podejrzewam, iż na razie próbują dopracować grę i wyjść z fazy EA.

ET22 i kilka innych smaczków, które pojawiły się już, będą w DLC, więc 😉

Teraz, Falan napisał(a):

Tak, będą, lecz nie odrazu. Najpierw wyjście z EA, jeśli w ogóle wyjdzie, dopiero później DLC.

• I agree 1

1 minutę temu, Falan napisał(a):

Lepiej żeby pojawiły się w formie DLC, aniżeli wcale. Wiadomo, że twórcy nie będą tego robić za darmo. Ja liczę tylko na to, że "podstawka" wyjdzie w końcu z EA, twórcy spełnią swoje obietnice rzucone przy premierze, a jeśli będą wychodzić nowe trasy czy lokomotywy to ja z wielką chęcią je kupię. Oczywiście o ile terminy będą dotrzymywane i nie będzie to wszystko wyglądało jak przy tym patchu.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy