Jump to content

Recommended Posts

Posted

Aby nie zaśmiecać głównych tematów zakładam ten specjalny wątek do pociągających ciekawostek i podrzucam parę rzeczy.
Podzielcie się też jeśli macie coś fajnego 🙂

• Like 2
  • Thanks 1
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

Znalezione przypadkiem:

https://www.youtube.com/watch?v=HEPQKx6OO04

image.png.a99d0a7bbbb8e247711ec74bf8ba2077.png

A wrzucam żebyście troszkę wyszli z własnego pudełka i zobaczyli jak ono wygląda z zewnątrz - dla obcokrajowców. Polecam poczytać sobie komentarze! ;)
Bo my Polacy mamy o sobie zawsze jak najgorsze zdanie, tymczasem wcale tak nie jest jak się nam wydaje:

image.png.dd03a14a2d4a54b24acc288a6e34ed42.png

image.png.010245fe12fbb5b58978ffad4b12d8ab.png

image.thumb.png.c5603899024edb6b52b26ea13034af6b.png

image.png.38f9499e119e74fd08c759e64dcd7b35.png

Ten mnie rozwalił: 🤣
image.thumb.png.571e75f89c40d4f5a0b1683df36e9576.png

Widzicie? Może jest źle, ale przynajmniej nie aż tak źle jak W USA!! 😆 Nie doceniacie własnego kraju! 😁

Żebyście jeszcze nauczyli się uprzejmi być dla innych na forach (tak jak ci wszyscy inni ludzie zagraniczni tam w tych komentarzach!) to by było już całkiem nieźle! A nie, że każdy tu próbuje się wylansować na super fachowca i udowodnić, że ten drugi (któremu odpowiada) jest debilem i skompromitował się, że w ogóle ważył się gębę otworzyć... Zwalczmy w sobie tę zawiść wpojoną przez lata komuny, a będzie zajebisty kraj, najlepszy w Europie! (bo sami wiecie co tam się już dzieje)

Pozdrawiam! ✌️

• I disagree 1
  • I agree 3
Posted
10 hours ago, PeVoo said:

Nie doceniacie własnego kraju! 😁

Kto nie docenia?

Posted (edited)

Ale @PeVoo Ameryki nie odkryłeś. Sam pisałem jakiś czas temu na forum i podlinkowałem materiał z YT gdzie SimRail zajął drugie miejsce wśród wszystkich symulatorów kolejowych. Pierwsze TSW6. Gra jest wysoko oceniana. Ma przeważające pozytywne opinie na steam. 

Edited by adamets2
  • I agree 2
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted (edited)
7 godzin temu, mateusz424 napisał(a):

Ja poproszę o aktualizację, po której SimRail będzie działał tak samo płynnie, bez tych chwilowych zacinek 😃

Też bym tak chciał. Natomiast zastanawiam się, co się stanie z Running Train, gdy dodadzą ruch AI, pasażerów oraz MP - mam nadzieję, że wydajnościowo nic się nie zmieni i faktycznie będziemy mogli zacząć krucjatę w SR. Ten powyższy filmik robi na mnie olbrzymie i pozytywne wrażenie.

edited:
Podobno działa tak z kartą rtx3060ti, a gra zawiera ruch AI. Nie chcę piać z zachwytu póki nie uruchomię u siebie, ale optymalizacja wygląda na DOPRACOWANĄ!

Edited by error723
Posted (edited)

W opisie filmu masz specyfikację i powiem że jest zbliżona podobna do mojej co dobrze rokuje 😉

Cytat

My Specs, Recorded Using:
CPU: AMD Ryzen 5 5600X
GPU: RTX3060 12GB VRAM
RAM: 16GB DDR4

Edited by Tom_89
  • 3 weeks later...
Posted

Kupiłem Running Train, ustawiłem na maksymalne detale i przejechałem się w kilku scenariuszach. Powiem, że wg mnie dowieźli już na samym początku. W tej chwili tytuł ten kosztuje niecałe 7 dych i mimo że zawartość na razie jest niewielka (o tym było i tak wiadomo od początku, ponieważ jest to wczesny dostęp), to dla mnie jest to istna petarda, zarówno pod względem graficznym, jak również optymalizacji. Fakt, że mam dość mocną konfigurację sprzętową, ale to nie zmienia faktu, że optymalizacja i tak stoi na najwyższym poziomie. Mamy przecież do czynienia z UE5, ale jak widać można jednak produkt zrobić naprawdę porządnie. Na razie nie zauważyłem opcji zapamiętywania - słynnego "Save", ale w tej chwili mi to nie przeszkadza, bo przejazdy są stosunkowo krótkie. W przyszłości mają być DLC. Gdyby kiedyś pojawiły się np. dodatki niemieckie, z poparwnie działającymi systemami PZB, LZB, ETCS, wówczas byłoby już w ogóle super. Nie wspominając też o polskich dodatkach. Jak dla mnie, warto na premierę kupić za 7 dyszek, tym bardziej że produkt wg mnie nie jest naprawdę przekłamany, bo poziom graficzny, jak również optymalizacja są takie, jak zapowiadali. 🙂 Ze swojej strony polecam, bo ten symulator ponoć chodzi bardzo dobrze na dużo słabszych konfiguracjach i w sumie jestem w stanie w to uwierzyć. Jeśli ten projekt nie upadnie i będzie się rozwijał, to mimo japońskiego kontentu będzie to bardzo solidny projekt. Mnie akurat nie przeszkadza japoński kontent, mimo że również lubię nasze składy i trasy, ale kto wie, być może w przyszłości pojawi się coś innego i akurat w tym symulatorze wyglądałoby to niesamowicie. 😉 To są moje odczucia, oczywiście każdy z Was może mieć zupełnie inne, w zależności od konfiguracji czy upodobań kolejowych.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   1 member

• Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy