Barcikowy Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Jakby faktycznie wielkim problemem dla twórców byłoby zrobienie sekretnego przełącznika po kliknięciu którego te irytujące dźwięki byłyby włączane. Jakoś w TSW wszelkie systemy bezpieczeństwa SIFA i inne nieznane mi trzeba sobie powłączać - jakoś wąptię by te przełączniki były faktycznie za plecami mechanika. Nie każdy tu użytkownik SimRail jest nastolatkiem siedzącym w swoim pokoju u rodziców mogącym włączać sobie wszelkie dźwięki na maksa. Wyobraź sobie że siedzisz sobie na laptopie, metr od ciebie siedzi żona ogląda TV a ty masz ochotę pojechać Skodą pojechać. Mieszkanie nie jest z gumy i pokoju sobie nie dorobię bo za dużo dzieci mam. Z dzieci nie zrezygnuję, ze Skody jaknajbardziej. Nie będę na słuchawkach tego Atari słuchał. Już 30 lat temu musiałem się Commodora pozbyć żeby nie słuchać takich 8 bitów. Granie ma być przyjemnością, a nie symulatorem cierpiętnika (bo tak można nazwać mechanika Skody). 1 1
skylake Posted 17 minutes ago Posted 17 minutes ago 2 godziny temu, Barcikowy napisał(a): Jakby faktycznie wielkim problemem dla twórców byłoby zrobienie sekretnego przełącznika po kliknięciu którego te irytujące dźwięki byłyby włączane. Nie chcę tutaj w żadnym wypadku wywoływać kłótni czy czegoś w tym stylu, ale wystarczy poszperać tu i tam i naprawdę można sobie z tymi dźwiękami poradzić, jeśli komuś tak zależy, aby nie były one zbyt intensywne. Ja to rozumiem, każdy ma prawo do swojego widzi mi się, a moja wypowiedź także przedstawia pewne stanowisko w tej akurat sprawie. Dźwięki powinny być ustawione tak, jak są, ponieważ ma to być (przynajmniej z założenia) symulator z fizyką 1:1 i mam nadzieję, że twórcy niczego w tej kwestii zmieniać nie będą, bo mimo że (jak wielokrotnie już pisałem) nie jestem znawcą fizyki lokomotyw, moim zdaniem 363 zrobiona jest naprawdę dobrze. Oby tylko jej nie wyciszali, bo jest zrobiona jak w rzeczywistości, a ustawić pewne rzeczy sobie można. 2 godziny temu, Barcikowy napisał(a): Jakoś w TSW wszelkie systemy bezpieczeństwa SIFA i inne nieznane mi trzeba sobie powłączać - jakoś wąptię by te przełączniki były faktycznie za plecami mechanika. Jeśli dobrze rozumiem, tak, w TSW również lokomotywy pod tym względem są odpwiednio wykonane, ponieważ w wielu z nich (zwłaszcza niemieckich) przełączniki SIFA, PZB, LZB znajdują się właśnie za plecami mechanika, na tylnej ścianie. 2 godziny temu, Barcikowy napisał(a): Nie każdy tu użytkownik SimRail jest nastolatkiem siedzącym w swoim pokoju u rodziców mogącym włączać sobie wszelkie dźwięki na maksa. To prawda, nie każdy, dla typowych nastolatków są inne "zabawki". 😉 2 godziny temu, Barcikowy napisał(a): Nie będę na słuchawkach tego Atari słuchał. Już 30 lat temu musiałem się Commodora pozbyć żeby nie słuchać takich 8 bitów. Granie ma być przyjemnością, a nie symulatorem cierpiętnika (bo tak można nazwać mechanika Skody). Mnie akurat 363 sprawia ogromną frajdę. Każdy widzi to inaczej, to prawda. Jednak ta radocha u mnie wynika być może z tego, że Skoda oddaje pewien realizm i te dźwięki, o których tak intensywnie dyskutujemy od samej premiery, powinny jednak pozostać na swoim miejscu, a reszta to już jest zwykła umiejętność radzenia sobie ze "złośliwością rzeczy martwych". 😉
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now