k.fornal24 Posted February 27 Posted February 27 10 godzin temu, dczajkowski napisał(a): Czy tylko ja mam wrażenie, że gra po aktualizacji znacznie "przytyła"? Do tej pory z RTX 5070 wyciskała średnio 95 W mocy, rzadko przekraczając 100 W. A teraz, pokręciłem się po Łodzi w singlu i nie schodziło poniżej 130-135W a miejscami dobijając do 150W. Żadna gra do tej pory nie wycisnęła tyle ciepła z mojego komputera🤔 Tak, ale myślę, że to przez zwiększenie liczby pasażerów. Na singlu w Widzewie ruch jak na Centralnym, a miałem spadki do 10 FPS
broniewskijarek Posted February 27 Posted February 27 (edited) Robiłem wczoraj jeden scenariusz towarowy na singlu na nowym DLC - ruch AI jest naprawdę spory: oprócz normalnych składów jeżdżą i stoją luzaki, nawet Ty2 gdzieś tam sobie na bocznym torze pomykał. 🙂 Edited February 27 by broniewskijarek
MirekmiraS Posted February 28 Posted February 28 W dniu 26.02.2026 o 23:54, adamets2 napisał(a): Na razie opinie na steam nie napawają optymizmem: brak scenariuszy na Łódź, i głównie, że padła optymalizacja. W Łodzi w realu jest pociąg podmiejski relacji: Łódź Widzew - Zgierz - naprawdę nie ma takiego scenariusza w singlu? Jak to brak scenariuszy na Łódź? Co za bzdury tam wypisują? Jest na singlu scenariusz Widzew - Zgierz ale trochę inny niż w realu. Startujesz z Widzewa do Zgierza jako PWJ, W Zgierzu zmiana kabiny, lecisz przez Kaliską i Widzew, na Widzewie zmiana kabiny, potem na Koluszki, zmiana kabiny i na Piotrków. Scenariuszy jak zwykle jest mało, no ale coś tam jest. I ciekawe czemu nie ma podwójnych Impulsów, jedynie na singlu jako AI. Co do samouczka Impulsa fakt, przydałby się. Ale odpalenie jest bardzo podobne do Elfa, więc bez problemu. Aha, i jeszcze jedno, w scenariuszach przydałoby się żeby we wszystkich było wygaszanie pociągu, a nie tylko w jednym I to też nie kompletne. Ogólnie obydwa DLC fajne. Z singla zostały mi do zrobienia dwie misje towarowe, potem będę już tylko katował multi, bo tam jest różnorodność. 1 1
PeVoo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Tak wpadłem żeby zobaczyć czy forum już umarło. Jak widać ostatni wpis z lutego, czyli nieźle... A tak naprawdę to wpadłem żeby napisać to: To zapewne czysty przypadek, ale mam wrażenie, że Dovetail czyta moje wiadomości tutaj i się nimi przejmuje dużo bardziej niż ekipa SimRail... Pisałem kiedyś o tym że mamy tu fajniejsze i unikalne "słowiańskie" pociągi w regionie i o ładnych trasach w kierunkach bardziej wschodnich, a także zdaje się o tym, że Czesi się rzucili na SimRail bo to najbardziej im bliskie - walnęli trasę z Czech, o której ludzie mówią, że to najlepszy DLC w całym TSW. Pisałem kiedyś o tym, że w TSW się nic nie dzieje, że mamy przewagę bo mamy/możemy mieć manewry, i że Derail Valley jest super bo rozwiązuje problem "nudy" dając graczowi cele do których musi dążyć (zlecenia, dowolność w łączeniu wagonów do zleceń itp) - walnęli tryb manewrowy, w którym wybiera się zlecenia jak w DV, łączy wagony jak chce i muszą wszystkie dotrzeć do wyznaczonych miejsc. Pisałem o Running Train, który nie dość, że wygląda jak żywy, to jeszcze ma trasy z Japonii, czyli coś egzotycznego, czego nigdzie nie ma - sru, właśnie znalazłem pierwszą trasę: To co będzie następne? Multiplayer? Czy jednak to co ja pisałem, czyli głębia i realizm symulacji procedur kolejowych i tryb szkoleniowy, który doda jakąś formę ścieżki kariery (np. zdobywanie licencji) i sprawi, że będzie się na tym można bardzo dobrze wyszkolić, a nie tylko pograć? A może jednak VR? Jak myślicie? Dobra robota Dovetail. Szkoda tylko, że ceny nadal macie zaporowe, bo może bym nawet kupił. Póki co czekam na pierwszą realistyczną grę, która zrobi VR (bo "nierealistyczną" już mam - Derail Valley - i jest zajedwabista na VR). Heh, macie już "ducha RailDrivera" na Steamie w SimRail, to może ja powinienem zacząć robić za ducha VR? 😂 Bo powiem szczerze: walić RailDriver-a jeśli można sterować wszystkie dźwignie rękoma (i jeszcze wychylać się z okna i widzieć odległości w 3D przy manewrach). Pozdro dla wszystkich, którzy tu nadal są i przeczytali.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now