error723 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 15 minut temu, P R napisał(a): Sam rok czekasz na odpowiedź czy API będzie, podobnie jak my czekaliśmy rok pod semaforem bo nie szło odhamować Pendolino 🙂 Jest w trakcie prac, od września - na discord są aktualizacje i informacje dotyczące interface I/O, a to, że mam jakąś kulturę osobistą i nie ubliżam ludziom, to inna sprawa. Ty możesz wyzywać od złodziei, oszustów czy co tam Ci jeszcze siedzi w głowie - tylko, skoro SR jest tak zły to po co z niego korzystasz? A jeśli nie korzystasz, to po co Ci ta krucjata? Tak wiem, nie odpowiesz. 15 minut temu, P R napisał(a): Podobno zdolność do rozumienia metafor jest jednym z wyznacznikiem intelingencji. Wielka szkoda, że nie dostrzegłeś wspólnych cech pomiędzy Twoją wypowiedzią "zrób lepszy symulator" do "zrób lepszego steka". By posługiwać się metaforami to trzeba nie tylko rozumieć zagadnienia które się zestawia, ale przede wszystkim, mieć wiedzę i umiejętności by móc to samodzielnie wykonać. Jestem przekonany, że ani nie usmażysz steka, ani nie stworzysz symulatora - jedyne co potrafisz to marudzić. Dla mnie koniec tematu i wpadasz do ignorowanych - internetowe anonimowe trole same skazują się na ostracyzm (lub jak wolisz, nie będę zabierać Ci czasu brakiem inteligencji). Ach, byś nie narzekał na brak merytorycznych argumentów - wstawiłeś ceny zupełnie innego produktu, od zupełnie innego wydawcy i przełożyłeś to na SimKol. Podstawą statystyki jest to, że by zestawić ze sobą dane, trzeba wykazać ich korelację. Wyciąganie wniosków bez jasnej korelacji jest manipulacją. I odnośnie PS - zacznij grać w MaSzynę oraz TD2, będzie wszystko idealnie i co najważniejsze, za darmo! Edited 5 hours ago by error723
P R Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Walczysz z chochołami, które sam wykreowałeś w swojej głowie, bo nikt od złodziei i oszustów nie wyzywał. 13 minutes ago, error723 said: Ach, byś nie narzekał na brak merytorycznych argumentów - wstawiłeś ceny zupełnie innego produktu, od zupełnie innego wydawcy i przełożyłeś to na SimKol. Podstawą statystyki jest to, że by zestawić ze sobą dane, trzeba wykazać ich korelację. Wyciąganie wniosków bez jasnej korelacji jest manipulacją. Niesamowita wręcz manipulacja z mojej strony, że na argument "Steam nie pozwala na ustawienie ceny", podałem przykład innych polskich wydawców, którzy cenę... ustawili? Masz ustandardyzowany format danych, możesz przeliczyć kurs USD/PLN z jednej i drugiej gry, tam gdzie wyjdzie Ci niższa liczba to stosunek ceny jest korzystniejszy. Myślę, że sobie poradzisz. 13 minutes ago, error723 said: Dla mnie koniec tematu i wpadasz do ignorowanych - internetowe anonimowe trole same skazują się na ostracyzm (lub jak wolisz, nie będę zabierać Ci czasu brakiem inteligencji). Ja ciebie do dyskusji nie wołałem, władowałeś się do gniazda, nafajdałeś, nawaliłeś double posty, nie odniosłeś się ani razu merytorycznie do czegokolwiek, a na koniec pochwaliłeś się, że zignorowałeś (tak jakby kogokolwiek interesował jakiś random), a następnie trzasnąłeś drzwiami używając argumentu trolla. Klasik. Efekt? W sumie żaden, za to rozwaliłeś merytoryczną dyskusję. Mam nadzieję, że twoja aktywność tutaj spowodowana jest feriami w twoim województwie, bo jeżeli masz więcej niż 30 lat to współczuję wszystkim, co muszą znosić twoje mędrkowanie. Edited 5 hours ago by P R 1
Sn1ck3rs Posted 5 hours ago Author Posted 5 hours ago W dniu 22.02.2026 o 16:53, broniewskijarek napisał(a): Patrząc na tą oryginalną roadmapę to chyba należałoby zmienić "months" na "years"... fakt po 3 latach dodali Save XDDD
error723 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 4 minuty temu, P R napisał(a): Ja ciebie do dyskusji nie wołałem, władowałeś się do gniazda, nafajdałeś, nawaliłeś double posty, nie odniosłeś się ani razu merytorycznie do czegokolwiek, a na koniec pochwaliłeś się, że zignorowałeś (tak jakby kogokolwiek interesował jakiś random), a następnie trzasnąłeś drzwiami używając argumentu trolla. Klasik. To z wiki, odnośnie... każdy widzi czego 🙂
maszynista_ezt Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 47 minut temu, P R napisał(a): Tak oblężonej twierdzy dawno w Internecie nie widziałem. Dyskusja jest o kolejnym wiciu się jak wąż w prostych sprawach. I pośrednio o złodziejskim kursie USD na Steam. Jak długo Cargo DLC było sprzedawane bez wagonów, które były zapowiadane? Jaka była transparentność na rozbiciu DLC Łódź na dwa dodatki, oba płatne? Ten sam kit jest wciskany teraz, że się nie da zmienić, bo Steam. Nie, nie da się zmienić, bo się nie chce. I to jest okej. Mogli zignorować, mogli powiedzieć, że nie chcą. Woleli napisać, że się nie da. Sam rok czekasz na odpowiedź czy API będzie, podobnie jak my czekaliśmy rok pod semaforem bo nie szło odhamować Pendolino 🙂 Klient idealny, bronisz cyrku, którego nawet akcjonariusze nie bronili, gdy prezes telefony po premierze powyłączał. Podobno zdolność do rozumienia metafor jest jednym z wyznacznikiem intelingencji. Wielka szkoda, że nie dostrzegłeś wspólnych cech pomiędzy Twoją wypowiedzią "zrób lepszy symulator" do "zrób lepszego steka". PS: Nigdy nie grałem w TD2 czy inną Maszynę, więc możesz przestać szufladkować mnie jako "wy". Krótka piłka: jak Ci się tak nie podoba Simrail i polityka Simkolu, to po co udzielasz się na tym forum? Żeby siać ferment?
zbynak Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago @maszynista_ezt A to jest forum tylko dla tych co im się wszystko podoba rozumiem? Po to istnieją fora dyskusyjne, żeby dyskutować - a to najlepoej wychodzi wśród osób o zróżnicowanych opiniach.
P R Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 4 minutes ago, maszynista_ezt said: Krótka piłka: jak Ci się tak nie podoba Simrail i polityka Simkolu, to po co udzielasz się na tym forum? Żeby siać ferment? Krótka piłka to i szybka odpowiedź: Konto założyłem wyłącznie po to, aby odpowiedzieć komuś kto napisał, że "może płacić podwójnie". Ja nie mogę, bo uważam, że i tak płacimy zdecydowanie drożej niż reszta świata. Mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości. 1
zbynak Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) @P R I niestety wszyscy zapłacimy, Simrail jest najlepszym symulatorem polskiej kolei (co nie znaczy, że idealnym) i nawet nie patrząc na kursy walut na Steamie mogą sobie pozwolić na nieco wyższe ceny w Polsce. Edited 4 hours ago by zbynak
adamets2 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Myślę, że trzeba w tej dyskusji rozgraniczyć dwie sprawy: ceny gier na steam w Polsce gdzie była nawet złożona petycja i chyba też na tym forum oraz politykę cenową SimKol. - Odnośnie pierwszego punktu to ceny na steam w Polsce są zawyżone. To powszechnie znana prawda. Są petycje i liczne apele youtuberów, a nawet chyba zajął się tym jakiś polityk. W wyniku działania valve mamy bardzo niekorzystny przelicznik na WSZYSTKIE gry - Odnośnie drugiego punktu to porównując stosunek jakości do ceny np. względem TSW6 czy tam za chwilę TSW7 🙂 to ilość km w podstawce w SimRail odnośnie podstawki TSW DEKLASUJE produkt Dovetail. Tak samo jest odnośnie cen DLC mapowych. Nowe DLC mapowe z trasą w TSW na 30 min kosztuje ok 184zł podczas gdy nowe DLC mapowe z Łodzią na 2 godz. kosztuje 50zł 🙂 Tu nie ma dyskusji. SimRail rozgniata cenowo TSW. Co do innych gier tego typu nie porównuję bo symulator stania na czerwonym choćby był za darmo mnie nie interesuje tak samo jak archaiczna Maszyna. Mnie ponieważ nie jaram się najbardziej pociągami. Natomiast obiektywnie oczywiście coś za DARMO zawsze wygra z czymś płatnym. Choć... jak też już tu pisano ilość graczy SimRail jest większa niż np. TD2 co o czymś świadczy... Co do cen pociągów to tu jest nieco gorzej bo pierwsze DLC z Cargo było względnie drogie, ale wciąż tańsze od nowych pociągów do TSW choć Dovetail widząc jak bardzo słabo sprzedają się pociągi właściwie ostatnio wydaje ich bardzo mało. Podsumowując uważam, że polityka cenowa SimKol jest ok choć poczekajmy jeszcze na cenę 2cz. Łodzi i cenę całego pakietu. Choć nie wiem ile by musiał kosztować, żeby było gorzej niż w TSW. Przypominam - nowe trasy na 30-40 min w TSW kosztują ok 184zł i trzeba dopiero łapać super promki żeby zbliżyć się do ceny Łodzi z SimRail a i tak w SimRail mamy w tym DLC grę na 2godziny. edit// właśnie mi wskoczyła cena całego zestawu: 2części Łodzi + impuls za 111zł po zniżkach co uważam za dobrą cenę Edited 2 hours ago by adamets2 2
broniewskijarek Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mnie bardziej bawi (_ironia_) inna kwestia niż ceny - czemu nagle w Polsce jest niedostępna płatność na Steam poprzez PayPal????
k.fornal24 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 18 minut temu, broniewskijarek napisał(a): Mnie bardziej bawi (_ironia_) inna kwestia niż ceny - czemu nagle w Polsce jest niedostępna płatność na Steam poprzez PayPal???? Uznali, że jak łaskawie dali opcję płatności Blikiem to nie potrzebny PayPal 😄 1
skylake Posted 55 minutes ago Posted 55 minutes ago Zawsze można zapłacić za pomocą np. Paysafecard, tak w razie czego. 😉 Te wszystkie petycje i polityki cenowe to prawda, ale dla posiadaczy wcześniejszego DLC Łódź, cena dalszego łódzkiego rozszerzenia razem z Impulsem 2, to tylko 72 zł z groszami, a to już i tak jest moim zdaniem sztos za to, co dostajemy, mimo wszystko. Jak już wyżej zostało nadmienione, TSW pod tym względem nie ma szans i moim zdaniem, nie tylko pod tym... Dodam jeszcze tylko, że MaSzyna nie jest archaiczna. Mimo że ma swoje lata (pomijam tu w ogóle darmowość), patrzenie na ten symulator przez pryzmat tylko i wyłącznie poziomu graficznego, mija się z celem. Poziom graficzny w MaSzynie i tak uważam za bardzo dobry i nie chodzi mi tutaj o porównywanie do SimRail, piszę w odniesieniu ogólnym. Poza tym, wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale każdy ma prawo do swojego zdania i działa to oczywiście w obie strony, więc jeżeli @adamets2 widzi to akurat w taki sposób, nie ma problemu. Ja przy MaSzynie bawię się równie dobrze, co przy SimRail, mimo upływu tylu lat. 🙂 1 1
Masterczulki Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago Matko Święta, gra prawie jak za darmo jak się weźmie pod uwagę liczbę spędzonych w niej godzin, a ludzie narzekają, bo jest 12 zł drożej niż oni uważają, że powinno. Nie pasuje wam, to nie kupujcie, koniec. 1
misiek_131415 Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago 4 godziny temu, P R napisał(a): Jaka była transparentność na rozbiciu DLC Łódź na dwa dodatki, oba płatne? Po kolei. Najpierw zapowiedziano Pabianice - Grodzisk. I taki napis był nawet na planszy na parkingu w Jaktorowie. W SR oczywiście. Nie w prawdziwym Jaktorowie. W miechowie tez chyba był. Zapowiedziano Pabianice - Grodzisk DLC. Skrócone do Widzew - Grodzisk. Bo Pabianice bardziej pasowały podobno do Kolejnego DLC. Które robili wtedy. Czyli Sieradz - Widzew + widzew - Zgierz + Koluszki - Piotrków. Więc nie pisz bzdur o rozbiciu czegoś na dwa płatne DLC. Raptem obcięli Pabianice - Olechów - Widzew. Wielka afera. A płatne bo zapamiętaj w końcu że to nie Caritas tylko spółka akcyjna która ma zarabiać. 1
k.fornal24 Posted 19 minutes ago Posted 19 minutes ago 10 minut temu, Masterczulki napisał(a): Matko Święta, gra prawie jak za darmo jak się weźmie pod uwagę liczbę spędzonych w niej godzin, a ludzie narzekają, bo jest 12 zł drożej niż oni uważają, że powinno. Nie pasuje wam, to nie kupujcie, koniec. Ale Fifę która wygląda tak samo co roku to trzeba kupić w dniu premiery za 350 zł 😂
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now