Jump to content

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, lewnemejski napisał(a):

Wszystkie informacje na temat zmian i postępów pojawiają się w dedykowanym wątku na oficjalnym serwerze na discordzie.

To też jest oficjalny serwer, tyle że ten gorszy.

• I agree 1
Posted
10 minut temu, 0x8000ffff napisał(a):

To też jest oficjalny serwer, tyle że ten gorszy.

Nie gorszy. Tylko odchodzi powolutku do lamusa jak pejdzer, telegram i wypożyczalnie kaset VIDEO. Nic na to nie poradzisz. Coś się kończy, coś zaczyna. 

Posted
27 minut temu, misiek_131415 napisał(a):

Nie gorszy. Tylko odchodzi powolutku do lamusa jak pejdzer, telegram i wypożyczalnie kaset VIDEO.

Wiem o tym, ale nadal istnieje, nie jest jeszcze oddany do muzeum, więc ja oczekuje wiadomości o rozwoju gry tutaj, nie na modnym i krzykliwym DC.

• I disagree 1
Posted
Godzinę temu, Orzeł85A napisał(a):

powinny być konflikty aby zmusić dyżurnego do myślenia

Na serwerach INT nie ma konfliktów i gra się tam bardzo przyjemnie.

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Orzeł85A napisał(a):

Nie najprościej dawać same przeloty!-powinny być konflikty aby zmusić dyżurnego do myślenia.

Nic takiego nie napisałem. Co ma wspólnego myślenie z przykładami jakie podałem? W moich przykładach nawet nie chodzi o dyżurnych. Dyżurni nie tworzą problemu tylko ten rozkład. Przejedź się 61xx z Włoszczowej to zrozumiesz o co mi chodzi.

• I disagree 1
Posted

Jeszcze jedno co mnie śmieszy. Ci sami ludzie co się nie zgadzają z moimi komentarzami, jeszcze miesiąc temu twierdzili, że rozkład jest ważny. Puszczanie według rozkładu musi być! Bo tworzysz problemy dla innych nastawniach! Pisałem, że są różne sytuacje, gdzie puszczanie według rozkładu jest niemożliwe albo utrudnia przepustowość. Nie!!!! Rozkład to świętość! Teraz piszą, że dobrze, że są konflikty, niech dyżurny myśli, nie trzeba puszczać według rozkładu. Wy hipokryci. 🙂

• Like 1
  • I disagree 1
  • I agree 1
Posted (edited)
4 godziny temu, 0x8000ffff napisał(a):

Zapraszam na serwery międzynarodowe, tam nie znają takich problemów 😉

Bywam tam czasami. I czasami od dyżurnych jesteś odprowadzany na peron jakbyś był w drogiej restauracji. Pełna kulturka. Tylko nie oszukujmy się, to wynika też z nudy bo na INT1 zazwyczaj jest ilu? 30 maszynistów i 20 dyżurnych? Jakby było więcej podejrzewam, że atmosfera byłaby gęściejsza. No chyba, że my Polacy tak mamy. Jak widzisz ja tu piszę o według mnie problemie, daję jakieś przykłady by podeprzeć swoją tezę. Co ja dostaję? Wyśmianie, kpiny czy insynuacje, że piłem w majówkę. Pan @error723 uznał, że da "strzałkę w dół" każdej mojej wypowiedzi, nawet tej gdzie bronię dobrego imienia @Dyspozytor Liniowy. Dlaczego? Domyślam się: bo tak. No ludzie kochani...

Edited by k.fornal24
  • Like 1
  • I disagree 1
  • I agree 1
Posted
52 minuty temu, k.fornal24 napisał(a):

Pan @error723 uznał, że da "strzałkę w dół" każdej mojej wypowiedzi

A to co napisałeś o rzecznikach w wolontariacie pamiętasz? 😉 To co się dziwisz?! Tu nikt Ci nie udzieli merytorycznej odpowiedzi na merytoryczne uwagi!

• I disagree 1
  • I agree 1
Posted
58 minut temu, k.fornal24 napisał(a):

Tylko nie oszukujmy się, to wynika też z nudy bo na INT1 zazwyczaj jest ilu? 30 maszynistów i 20 dyżurnych? Jakby było więcej podejrzewam, że atmosfera byłaby gęściejsza. No chyba, że my Polacy tak mamy.

Tak, obawiam się że to to polskie piekiełko właśnie. Ja siedzę głównie na INT4, grać mogę tylko w nocy, a tylko tam jest wtedy dzienny rozkład jazdy. Chociaż mniej więcej między godziną drugą a trzecią, symulacja zawiesza się w czasie. W efekcie stoisz godzinę pod semaforem. Więc słabo to wygląda. Zgłaszałem to...
Cóż, być może bariera językowa sprawia, że nie ma spin, ale dla mnie powód tej kultury i spokoju nie ma znaczenia, ważny jest sam fakt przyjemnej atmosfery.
PL3 zacząłem unikać jak diabeł święconej wody 😛 

• I disagree 1
  • I agree 1
Posted

Jak Was tak czytam to nie wiem dlaczego, ale przed oczami staje mi fraszka Mistrza Waligórskiego
"Zapylała raz pszczółka jakiegoś badyla,
Wtem czuje, że od tyłu też ją ktoś zapyla.
Patrzy się, a to truteń, niejaki Zenobi.
Morał - rób dobrze innym, tobie też ktoś zrobi."
I gdyby pojawiły się jakieś głosy, że to  niezgodne z regulaminem, polecam "Bajeczki Babci Pimpusiowej". A teraz, możecie wrócić do utyskiwania na każdego, kto się z wami nie zgadza - Don Kichoty SimRaila...

Posted

Polecam opcję dodania niektórych osobników do ignorowanych.

Macie zdrowie na kopanie się z tymi trollami (bo co innego o nich napisać) z kompleksem Boga (do tego przegrywów, których jedynym sensem życia jest dodanie łapki w dół). Przecież dyskusja z nimi nie ma sensu. Siedzą zapewne na discordzie i włażą w tyłek deweloperom a tutaj na forum atakują ludzi o odmiennym zdaniu. 

Zaś co do Discorda. Bardzo przyjemna imitacji starych forów. Jednym z problemów jest to, że w każdym momencie właściciel usługi może usunąć cały serwer i nie pozostanie po nim żaden ślad. W zeszłym roku mieli zapędy na pozyskanie danych osobistych (skany dowodów) i zrobiła się afera, która o mało co nie ubiła usługi. Oby ta usługa/chmura nie  upadła bo będzie płacz, że stracono bezpowrotnie "skarbnicę" unikalnej wiedzy o grze.

A teraz, łapki w dół.

• Confused 1
  • I agree 1
Posted

To, że nazwiesz kogoś przegrywem lub przypiszesz mu rolę poddańczą, to świadczy o Tobie, Twojej kulturze osobistej oraz poziomie elokwencji.

• I agree 1
Posted
4 godziny temu, error723 napisał(a):

Jak Was tak czytam to nie wiem dlaczego, ale przed oczami staje mi fraszka Mistrza Waligórskiego
"Zapylała raz pszczółka jakiegoś badyla,
Wtem czuje, że od tyłu też ją ktoś zapyla.
Patrzy się, a to truteń, niejaki Zenobi.
Morał - rób dobrze innym, tobie też ktoś zrobi."
I gdyby pojawiły się jakieś głosy, że to  niezgodne z regulaminem, polecam "Bajeczki Babci Pimpusiowej".

No piękne errorku. Aż uroniłem łezkę z wzruszenia. Grafomania w czystej postaci. Może nie napisałeś nic ciekawego, ale za to jak pięknie!

29 minut temu, error723 napisał(a):

A teraz, możecie wrócić do utyskiwania na każdego, kto się z wami nie zgadza

Miło by było jeszcze napisać, dlaczego się nie zgadza 🙂

• Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy