0x8000ffff Posted Tuesday at 10:51 PM Posted Tuesday at 10:51 PM Wygląda na to, że nie da się dopisać komentarza pod wątkiem z ankietą, zrobię to więc tutaj. Pytanie brzmiało: Propozycja serwera „Ir-X” – badanie zainteresowania 40 użytkowników zagłosowało 1. Czy chciałbyś/chciałabyś, aby powstał serwer „Ir‑X”, na którym obowiązywałyby wybrane przepisy kolejowe z realnych Instrukcji Ir dostosowane do symulatora? https://forum.simrail.eu/topic/12547-ankieta-serwer-ir‑x-–-taknie/#comment-54238 Odpowiedzi: TAK: 24 głosy (72,73%) NIE: 9 głosów (27,27%) Dziękuję wszystkim za udział w ankiecie. Jak interpretuję jej wyniki? Ankieta nie mówi: „73% społeczności tego chce”, ale pokazuje, że wśród aktywnych i zaangażowanych użytkowników jest wyraźne zainteresowanie — a to jest dużo ważniejsze. Można więc uznać, że pomysł nie jest niszowy i istnieje grupa osób, które mogłyby być nim realnie zainteresowane — razem ze mną to blisko 30 osób. Można spróbować zorganizować testową sesję, np. na jednym z rzadziej uczęszczanych serwerów (np. INT9, który podobno jest bez moderacji). U mnie wchodzą w grę raczej godziny nocne (np. po restarcie). Dalsze ustalenia proponuję przenieść na PW — zapraszam do kontaktu osoby zainteresowane udziałem. 1
Matys Posted yesterday at 08:13 PM Posted yesterday at 08:13 PM Tylko proszę zostawić INT9 w spokoju. Na jakim serwerze w takim razie "zieloni" mają się uczyć. Na jakim serwerze mogę jako dyżurny ruchu narozrabiać? Lubię czasem wejść na ten serwer jako maszynista i zostać przez śmieszka dyżurnego wysłany na kozioł odbojowy. Ten serwer ma być dla "zabawy" jako jedyny - taki poligon doświadczalny. 1
0x8000ffff Posted 4 hours ago Author Posted 4 hours ago Jeśli "zieloni" chcą się rzeczywiście uczyć, to jest właśnie dobre miejsce dla tych, którzy swoją grą mogą ich czegoś nauczyć 😉
Grandal74 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) W dniu 1.04.2026 o 00:51, 0x8000ffff napisał(a): Wygląda na to, że /ciach/ Odpowiedzi: TAK: 24 głosy (72,73%) NIE: 9 głosów (27,27%) Jak interpretuję jej wyniki? Ankieta nie mówi: „73% społeczności tego chce”, ale pokazuje, że wśród aktywnych i zaangażowanych użytkowników jest wyraźne zainteresowanie 33 osoby to reprezentatywna grupa żeby dać S2 na utopijną twórczość? Taka jest Twoja interpretacja ankiety? To nie jest reprezentacja zaangażowanej społeczności SimRail. Edited 3 hours ago by Grandal74 1
0x8000ffff Posted 3 hours ago Author Posted 3 hours ago 13 minut temu, Grandal74 napisał(a): 33 osoby to reprezentatywna grupa żeby dać S2 na utopijną twórczość? W czym miałoby Ci przeszkadzać istnienie małej grupy do uprawiania "utopijnej twórczości", działającej - poza serwerem PL3 - na którymś innym serwerze świecącym pustkami?
Grandal74 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Mnie nie przeszkadza nic co jest z głową wprowadzone. Na Forum ankietę przeprowadziłeś, ale tu siedzi tylko garstka tych co lubią fora. Zrób taką ankietę na DC, bo tam siedzi w dzisiejszych czasach większość. 1
0x8000ffff Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Skoro tak, to jaki jest sens istnienia tego forum? Jestem użytkownikiem "starszej daty", nie lubię DC i innych nowoczesnych społecznościówek. Dziękuję za zwrócenie mi uwagi na ten aspekt. Okazuje się że można rozmawiać bez niegrzecznych wstawek (tak, ta wstawka o utopii była niegrzeczna i niekonstruktywna), operując konkretami. To zmienia postać rzeczy i stawia moje "starania" pod dużym znakiem zapytania. Najwyraźniej nic się w tym SR zrobić nie da, bo każda propozycja innego stylu gry niż ten nieformalnie przyjęty spotyka się z oburzeniem i pozostawiającym dużo do życzenia niekulturalnym traktowaniem.
misiek_131415 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 23 minuty temu, 0x8000ffff napisał(a): Skoro tak, to jaki jest sens istnienia tego forum? Bo musi być. Dla ludzi starszej daty:) 25 minut temu, 0x8000ffff napisał(a): Najwyraźniej nic się w tym SR zrobić nie da, bo każda propozycja innego stylu gry niż ten nieformalnie przyjęty spotyka się z oburzeniem i pozostawiającym dużo do życzenia niekulturalnym traktowaniem. Zadaj sobie pytanie. Mniejszość ma dopasować się do większości czy większość do mniejszości? Ale Twój pomysł popieram. Niech każdy robi co chce:) Byle innym nie przeszkadzał:) 1
wiktorkruk Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 48 minut temu, Grandal74 napisał(a): Mnie nie przeszkadza nic co jest z głową wprowadzone. Na Forum ankietę przeprowadziłeś, ale tu siedzi tylko garstka tych co lubią fora. Zrób taką ankietę na DC, bo tam siedzi w dzisiejszych czasach większość. Jako ktoś, kto od wielu miesięcy siedzi na tym forum i czyta każdy komentarz, mimo że teoretycznie posiadam Discorda, to jednak staroświeckość w tym przypadku jest dla mnie wygodniejsza. I widzę codziennie kilkanaście lub kilkadziesiąt osób online. Jest to jakaś reprezentatywna ilość osób, nawet jeśli tylko garstka się odezwie w takiej dyskusji. A nawet jeśli Discord zawiera więcej osób, to chyba nic nie stoi a przeszkodzie, abyś rozpropagował taką akcję na Discordzie albo nawet samemu taką ankietę tam zorganizować? Jakby co, jestem skłonny zweryfikować wyniki, jeśli szanowny kolega 0x8000fff nie zdecyduje się na Discorda. 37 minut temu, 0x8000ffff napisał(a): Skoro tak, to jaki jest sens istnienia tego forum? Jestem użytkownikiem "starszej daty", nie lubię DC i innych nowoczesnych społecznościówek. Dziękuję za zwrócenie mi uwagi na ten aspekt. Okazuje się że można rozmawiać bez niegrzecznych wstawek (tak, ta wstawka o utopii była niegrzeczna i niekonstruktywna), operując konkretami. To zmienia postać rzeczy i stawia moje "starania" pod dużym znakiem zapytania. Najwyraźniej nic się w tym SR zrobić nie da, bo każda propozycja innego stylu gry niż ten nieformalnie przyjęty spotyka się z oburzeniem i pozostawiającym dużo do życzenia niekulturalnym traktowaniem. Tak jak i ty, długo się opierałem Discordowi, i mimo że akurat go założyłem, to jednak korzystam z niego bardzo sporadycznie. I nadal preferuję Forum dla wygody. I mówi to osoba bez FB, Twittera/X, Tiktoka i każdej innej społecznościówki. Głos oddałem, mimo że raczej nigdy nie skorzystam z akurat profesjonalnego serwera, ale widziałem wiele osób, którym na takim serwerze zależy. I w ich imieniu oddałem swój głos. 17 minut temu, misiek_131415 napisał(a): Bo musi być. Dla ludzi starszej daty:) Zadaj sobie pytanie. Mniejszość ma dopasować się do większości czy większość do mniejszości? Ale Twój pomysł popieram. Niech każdy robi co chce:) Byle innym nie przeszkadzał:) Ja dopasuję się do zdania większości, nawet jeśli osobiście się z nim nie zgadzam. Za to zgadzam się z tobą, żeby nikt nie przeszkadzał innym.
error723 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Godzinę temu, 0x8000ffff napisał(a): Skoro tak, to jaki jest sens istnienia tego forum? Jestem użytkownikiem "starszej daty", nie lubię DC i innych nowoczesnych społecznościówek. Dziękuję za zwrócenie mi uwagi na ten aspekt. Okazuje się że można rozmawiać bez niegrzecznych wstawek (tak, ta wstawka o utopii była niegrzeczna i niekonstruktywna), operując konkretami. To zmienia postać rzeczy i stawia moje "starania" pod dużym znakiem zapytania. Najwyraźniej nic się w tym SR zrobić nie da, bo każda propozycja innego stylu gry niż ten nieformalnie przyjęty spotyka się z oburzeniem i pozostawiającym dużo do życzenia niekulturalnym traktowaniem. Jesteś mocno przewrażliwiony, a niekulturalne wstawki są jedynie w Twoim poście (jako słowo). To, że się ktoś z Tobą nie zgadza to nie jest powód do tego, by od razu używać argumentów "atakujesz mnie", "to brak kultury" czy "spotyka się z oburzeniem". Brak Ci innych argumentów by bronić tez, czy jedynie przez atak chcesz wymusić by się ktokolwiek z Tobą zgadzał? I "starsza data" nie upoważnia Cię do tego, by kogokolwiek pouczać. 1
Matys Posted 42 minutes ago Posted 42 minutes ago 46 minut temu, error723 napisał(a): Jesteś mocno przewrażliwiony, a niekulturalne wstawki są jedynie w Twoim poście (jako słowo). To, że się ktoś z Tobą nie zgadza to nie jest powód do tego, by od razu używać argumentów "atakujesz mnie", "to brak kultury" czy "spotyka się z oburzeniem". Brak Ci innych argumentów by bronić tez, czy jedynie przez atak chcesz wymusić by się ktokolwiek z Tobą zgadzał? I "starsza data" nie upoważnia Cię do tego, by kogokolwiek pouczać. Ty też trochę stonuj bo nie wiem za kogo się uważasz, żeby wszędzie innych pouczasz, co mają inne zdanie. I nie używaj grzecznościowych Ty, Tobie, Twoim itp. skoro widać wyraźnie, że nie szanujesz danego użytkownika (kultury ci to nie doda).
error723 Posted 37 minutes ago Posted 37 minutes ago 4 minuty temu, Matys napisał(a): Ty też trochę stonuj bo nie wiem za kogo się uważasz, żeby wszędzie innych pouczasz, co mają inne zdanie. I nie używaj grzecznościowych Ty, Tobie, Twoim itp. skoro widać wyraźnie, że nie szanujesz danego użytkownika (kultury ci to nie doda). Masz rację, nie wiesz 🙂 1 1
Recommended Posts