0x8000ffff Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Pan jest z moderacji Sz. P. @Dyspozytor Liniowy? Proszę o pokazanie podstaw prawnych do określonego zachowania moderatorów, na podstawie jakich punktów regulaminu podejmują decyzje. Czy te decyzje nie są subiektywne i uznaniowe. Algorytmy symulatora zatrzymują pod semaforem gracza usiłującego przejechać S1 i dodatkowo dają chyna 500 pkt. ujemnych. Tak, to popieram. Niech będzie takich mechanizmów więcej. Nie popieram przyznawania kar przez ludzi (tzw. moderację), czy teraz sprawa staje się jaśniejsza choć trochę?
misiek_131415 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 godziny temu, 0x8000ffff napisał(a): To nie jest rzeczywisty świat, tylko symulator. Ciekawe że ja nie mam problemu, gdy muszę postać pod semaforem. Najwyżej opuszczę pociąg i wybiorę inny. Ale inny gracz może mieć problem. W tym problem że myślisz JA a nie myślisz WSZYSCY GRACZE. A może są gracze jak ja, którzy lubią całość trasy zaliczyć? 100%. I jadą 4h i się męczą z spowalniaczami.
Dyspozytor Liniowy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minutę temu, 0x8000ffff napisał(a): Pan jest z moderacji Sz. P. @Dyspozytor Liniowy? Proszę o pokazanie podstaw prawnych do określonego zachowania moderatorów, na podstawie jakich punktów regulaminu podejmują decyzje. Czy te decyzje nie są subiektywne i uznaniowe. Algorytmy symulatora zatrzymują pod semaforem gracza usiłującego przejechać S1 i dodatkowo dają chyba 500 pkt. ujemnych. Tak, to popieram. Niech będzie takich mechanizmów więcej. Nie popieram przyznawania kar przez ludzi (tzw. moderację), czy teraz sprawa staje się jaśniejsza choć trochę? Nie nie jestem z moderacji .Każdy moderator interpretuje na swój sposób .
0x8000ffff Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kolego @misiek_131415. Stałem kiedyś ponad 10 min. pod semkiem na jakiejś stacji. Z mapy zorientowałem się, że dyżurny coś pokręcił. Chciał puścić towara, (ja miałem 5-cyfrówkę, pasażer). Wyjaśniliśmy temat, uznał swój błąd, zdołał zatrzymać tego towara i mnie puścić. Jak to się dzieje, że potrafiliśmy się dogadać na radiu bez pisania raportów, oskarżeń etc. Może wystarczy po prostu być człowiekiem? Ty byś pewnie zaraz na niego raportował, co?
0x8000ffff Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minuty temu, Dyspozytor Liniowy napisał(a): Nie nie jestem z moderacji .Każdy moderator interpretuje na swój sposób . No i tu właśnie jest problem, dowolna, subiektywna, uznaniowa interpretacja jakiegoś nieznanego mi człowieka, który również mnie nie zna i który nie przeanalizuje tematu, bo mu się pewnie nie chce, wystarczy że ktoś się poskarży na towara przed Pendolino. To nie to samo co automatyczny (bez udziału żadnego człowieka) stop i cofnięcie pod semafor, naprawdę tego nie potraficie zrozumieć? 1
Dyspozytor Liniowy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 5 minut temu, 0x8000ffff napisał(a): Kolego @misiek_131415. Stałem kiedyś ponad 10 min. pod semkiem na jakiejś stacji. Z mapy zorientowałem się, że dyżurny coś pokręcił. Chciał puścić towara, (ja miałem 5-cyfrówkę, pasażer). Wyjaśniliśmy temat, uznał swój błąd, zdołał zatrzymać tego towara i mnie puścić. Jak to się dzieje, że potrafiliśmy się dogadać na radiu bez pisania raportów, oskarżeń etc. Może wystarczy po prostu być człowiekiem? Ty byś pewnie zaraz na niego raportował, co? to trafiłeś na normalnego dyżurnego których jest niewielu większość by spiepszyła ;D Edited 1 hour ago by Dyspozytor Liniowy xd
0x8000ffff Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minutę temu, Dyspozytor Liniowy napisał(a): to trafiłeś na normalnego dyżurnego których jest niewielu większość by spieszyła ;D Chyba coś źle zrozumiałeś, to dyżurny dał ciała i to ja mogłem go raportować, tylko po co?
Dyspozytor Liniowy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minutę temu, 0x8000ffff napisał(a): Chyba coś źle zrozumiałeś, to dyżurny dał ciała i to ja mogłem go raportować, tylko po co? A w takim sensie to tak to zależy czy gracz chce zgłaszać czy nie .
0x8000ffff Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Jeszcze dwa słowo do kolegii @misiek_131415 odnośnie : 20 minut temu, misiek_131415 napisał(a): W tym problem że myślisz JA a nie myślisz WSZYSCY GRACZE To paradoksalnie działa też w drugą stronę: problem w tym, że wy kolejowe guru myślicie tylko o sobie i macie za nic graczy, którzy nie są tak kolejowi jak Wy.
misiek_131415 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 28 minut temu, 0x8000ffff napisał(a): To paradoksalnie działa też w drugą stronę: problem w tym, że wy kolejowe guru myślicie tylko o sobie i macie za nic graczy, którzy nie są tak kolejowi jak Wy. Ja mówię nie psuj gry innym, a Ty że ja guru kolejowy i myślę o sobie. Bez sensu.
0x8000ffff Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago Psucie gry, powiadasz, @misiek_131415? Przyjmujesz rolę rzecznika praw kolejowo poprawnych graczy? Wasze pragnienie imersji w grze kończy się tam, gdzie zaczyna się mój portfel. Zapłaciłem za tę grę i DLC tyle samo co wy. Deweloper sprzedał mi produkt masowy, a nie bilet do elitarnego klubu maszynistów z egzaminem państwowym. Jeśli wasza imersja jest tak krucha, że psuje ją jeden błąd innego gracza, to problemem nie jest mój brak profesjonalizmu, ale brak narzędzi w grze (serwerów PRO), o które powinniście walczyć z deweloperem, zamiast terroryzować banami i innymi swoimi pretensjami o imersję zwykłych klientów. To ciekawe, że wymagacie od innych profesjonalizmu godnego egzaminu w UTK, ale jednocześnie akceptujecie fakt, że deweloper wrzuca wszystkich do jednego worka. Domagając się banowania graczy 'niedzielnych', de facto promujecie model, w którym gra ma być tylko dla was, mimo że sfinansowali ją wszyscy. Prawdziwa imersja polega na współpracy, a nie na pełnieniu roli samozwańczej policji kolejowej wobec ludzi, którzy po prostu chcą odpocząć po pracy. Skoro tak bardzo cenicie realizm, to pamiętajcie, że w prawdziwym życiu maszynista za błąd nie traci prawa do posiadania lokomotywy na własność ani nie dostaje dożywotniego zakazu zbliżania się do torów. Wy natomiast domagacie się 'cyfrowej kary śmierci' i konfiskaty zakupionych DLC dla graczy nie grających po waszemu. To nie jest realizm, to jest zwykły elitaryzm kosztem cudzych pieniędzy. Ta gra to usługa, za którą zapłaciliśmy obaj. Jeśli chcecie 100% realizmu bez błędów innych, wynajmijcie sobie symulator w ośrodku szkoleniowym PKP za 2000 zł/h. Tam nikt wam imersji nie zepsuje. Na publicznym serwerze za 100 zł jesteście tylko współpasażerami, a nie właścicielami moich licencji.
error723 Posted 2 minutes ago Posted 2 minutes ago 38 minut temu, 0x8000ffff napisał(a): Psucie gry, powiadasz, @misiek_131415? Przyjmujesz rolę rzecznika praw kolejowo poprawnych graczy? Wasze pragnienie imersji w grze kończy się tam, gdzie zaczyna się mój portfel. Zapłaciłem za tę grę i DLC tyle samo co wy. Deweloper sprzedał mi produkt masowy, a nie bilet do elitarnego klubu maszynistów z egzaminem państwowym. Jeśli wasza imersja jest tak krucha, że psuje ją jeden błąd innego gracza, to problemem nie jest mój brak profesjonalizmu, ale brak narzędzi w grze (serwerów PRO), o które powinniście walczyć z deweloperem, zamiast terroryzować banami i innymi swoimi pretensjami o imersję zwykłych klientów. To ciekawe, że wymagacie od innych profesjonalizmu godnego egzaminu w UTK, ale jednocześnie akceptujecie fakt, że deweloper wrzuca wszystkich do jednego worka. Domagając się banowania graczy 'niedzielnych', de facto promujecie model, w którym gra ma być tylko dla was, mimo że sfinansowali ją wszyscy. Prawdziwa imersja polega na współpracy, a nie na pełnieniu roli samozwańczej policji kolejowej wobec ludzi, którzy po prostu chcą odpocząć po pracy. Skoro tak bardzo cenicie realizm, to pamiętajcie, że w prawdziwym życiu maszynista za błąd nie traci prawa do posiadania lokomotywy na własność ani nie dostaje dożywotniego zakazu zbliżania się do torów. Wy natomiast domagacie się 'cyfrowej kary śmierci' i konfiskaty zakupionych DLC dla graczy nie grających po waszemu. To nie jest realizm, to jest zwykły elitaryzm kosztem cudzych pieniędzy. Ta gra to usługa, za którą zapłaciliśmy obaj. Jeśli chcecie 100% realizmu bez błędów innych, wynajmijcie sobie symulator w ośrodku szkoleniowym PKP za 2000 zł/h. Tam nikt wam imersji nie zepsuje. Na publicznym serwerze za 100 zł jesteście tylko współpasażerami, a nie właścicielami moich licencji. Od tej "imersji" zakręciło mi się w głowie, być może dlatego, że powinna być "immersja"? Mniejsza z gramatyką, choć z całych sił próbujesz udowodnić, iż potrafisz się nią posługiwać. Ban to nie jest koniec Świata, tudzież życia. Gra udostępnia tryb single player i owszem, nie daje on możliwości prowadzenia ruchu, ale za błędy się odpowiada. Ja rozumiem, że niedzielny gracz także chce się "pobawić" i ma ku temu miejsce, gdyż deweloperzy dodali wiele serwerów, a w śród nich INT_9, na którym moderacja nie kara (choćbyś chciał zrobić swoje własne Szczekociny!). Problem polega na tym, że faktycznie nie ma serwera PRO i dlatego każdy musi w jakiś sposób się dostosowywać. Przyjęło się, że serwer PL_3 traktowany jest jako taki, na którym błędy mają swoje konsekwencje. Zatem, zamiast bić pianę i przechwalać się czczą papką, zacznij traktować innych poważnie - jeśli nie radzisz sobie z prowadzeniem ruchu, po prostu nie wybieraj serwerów oznaczonych jako <no events>, tylko tyle lub aż tyle (wybierz, które wolisz. Ah i abstrahując od tego kto i za ile, gdyż absurdem jest to, że temat został założony przez autora, który złośliwie potrafi przetrzymać i w poważaniu ma EDR.
Recommended Posts