R_a_v_i_x Posted February 10 Posted February 10 było pisane, że wymagania są tylko dot. dyżurnych ruchu - ale z tym wymaganiem to niestety nie wiem
Marcion Posted February 10 Author Posted February 10 Serwer zostanie podany później. Każdy maszynista ma prawo wziąć udział w wydarzeniu. Dyżurni będą posługiwać się językiem polskim, więc jeżeli maszyniście nie przeszkadza brak komunikacji z powodu braku znajomości języku to nie ma problemu. Nie przewidujemy manewrów, ani innych trudniejszych rzeczy, gdzie niezbędny jest gracz. Jeśli doszłoby do nieprzewidzianej sytuacji to pomożemy rozwiązać problem w języku angielskim. 1
k.fornal24 Posted February 11 Posted February 11 21 godzin temu, Marcion napisał(a): Serwer zostanie podany później. A to ja już wszystko wiem. Dam sobie spokój z eventem. Na PL3 większe eventy się odstawiają codziennie przez amatorkę dyżurnych i maszynistów 2
Zajawka Posted February 11 Posted February 11 Moja propozycja. Czy w przypadku zwiększonego zainteresowania szanowna moderacja pomyśli nad wydłużeniem eventu, żeby dać ewentualną szansę innym zgłaszającym się możliwość wzięcia udziału? Może godziny wydłużyć? 4 1 2
ziemniak_PL Posted February 14 Posted February 14 Witam, na jakim serwerze odbędzie się event i jak z maszynistami. Pozdrawiam
Zajawka Posted February 14 Posted February 14 Wyżej masz odpowiedzi, każdy maszynista może wziąć udział w wydarzeniu, serwer zostanie podany w późniejszym terminie 1
Tymo_chrabaszcz Posted Thursday at 05:45 PM Posted Thursday at 05:45 PM W dniu 10.02.2026 o 11:14, Marcion napisał(a): Serwer zostanie podany później. Cześć, czy jest możliwość abyśmy się już dowiedzieli o serwerze? Event się zbliża dużymi krokami, a o serwerze nic. 1
zbynak Posted Thursday at 07:10 PM Posted Thursday at 07:10 PM @Tymo_chrabaszcz Z ciekawości: jaka to różnica, czy serwer poznasz teraz, czy w momencie startu eventu? Bo nie mogę zrozumieć, czemu tak bardzo ciśniecie o tą nazwę serwera. 2
Marcion Posted Friday at 09:33 AM Author Posted Friday at 09:33 AM (edited) Na pewno nazwa serwera będzie wyróżniać się spośród innych. Konkretnej nazwy jeszcze nie mogę podać, ale na pewno będzie związana z "Wydarzenie". Mimo tego, jak będziemy gotowi to tuż przed rozpoczęciem napiszę tutaj, gdzie możecie nas znaleźć. Edited Friday at 09:33 AM by Marcion
error723 Posted Friday at 11:58 AM Posted Friday at 11:58 AM 2 godziny temu, Marcion napisał(a): Na pewno nazwa serwera będzie wyróżniać się spośród innych. Konkretnej nazwy jeszcze nie mogę podać, ale na pewno będzie związana z "Wydarzenie". Mimo tego, jak będziemy gotowi to tuż przed rozpoczęciem napiszę tutaj, gdzie możecie nas znaleźć. To brzmi jak zapowiedź i start PRO :x 1 1
Dyspozytor Liniowy Posted Friday at 01:19 PM Posted Friday at 01:19 PM Godzinę temu, error723 napisał(a): To brzmi jak zapowiedź i start PRO :x Szybko tego serwera nie zobaczymy
izzy. Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Ja mam inne pytanie - dlaczego dyżurnych ruchu obowiązuje wymagany minimalny level skoro za bycie dyżurnym się nie wbija levelu i on nic nie mówi o doświadczeniu w zarządzaniu ruchem?
Dyspozytor Liniowy Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Godzinę temu, izzy. napisał(a): Ja mam inne pytanie - dlaczego dyżurnych ruchu obowiązuje wymagany minimalny level skoro za bycie dyżurnym się nie wbija levelu i on nic nie mówi o doświadczeniu w zarządzaniu ruchem? Aby znał podstawy i wiedzę o składach jakie przejeżdżają przez stację aby w razie problemów doradzić mechanikowi
Marcion Posted 13 hours ago Author Posted 13 hours ago Około godziny 18:00 ujrzycie w menu głównym serwer "PLW (Wydarzenie) 18:00-22:00". 1 1
Tymo_chrabaszcz Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 26 minut temu, Marcion napisał(a): Około godziny 18:00 ujrzycie w menu głównym serwer "PLW (Wydarzenie) 18:00-22:00". A na tym serwerze obowiązuje jaka strefa czasowa?
izzy. Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 7 godzin temu, Dyspozytor Liniowy napisał(a): Aby znał podstawy i wiedzę o składach jakie przejeżdżają przez stację aby w razie problemów doradzić mechanikowi Czyli jak ktoś przykładowo ma level 0 bo po prostu nie interesuje go jeżdżenie a ma np. 20 godzin na Psarach to te 20 godzin nie świadczy o doświadczeniu bo ma level 0 tak? Czyli człowiek, który jeździł 50 razy zawsze na tym samym 4512 na przykład to on lepiej będzie prowadził ruch na Psarach niż ktoś, kto po samym numerze wie, że może wysłać 422048 na Knapówkę bo zanim to pendolino z Góry Wołodyjowskiej dojedzie to on już odbije na Czarnce, to nic nie znaczy bo level 0 według ciebie tak?
Nieciej Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago W dniu 11.02.2026 o 08:42, k.fornal24 napisał(a): A to ja już wszystko wiem. Dam sobie spokój z eventem. Na PL3 większe eventy się odstawiają codziennie przez amatorkę dyżurnych i maszynistów Nie no, sorry, ale to jest gra, a nie świat realny i nie ma tu profesjonalnych dyżurnych ruchu - po odbyciu szkoleń zawodowych, zdaniu egzaminów i Z REGULAMINAMI TECNICZNYMI POSTERUNKÓW RUCHU (tych regulaminów w ogóle nie ma i nie masz się z czym zapoznać, nawet jak się na tym znasz i byś chciał wiedzieć jakie są realne procedury). Jest za to nieprzerwana nawałnica pociągów, niejednokrotnie ze wszystkich kierunków i we wszystkich kierunkach, jaka w normalnych warunkach w realnym świecie na większości stacji, jakie są odwzorowane w SR nie występuje. Może na największych stacjach trochę tak, ale nie jadą Pendolina i pośpiechy zewsząd do Warszawy i odwrotnie non-stop cały dzień jeden za drugim przez Grodzisk, Pruszków w realu - poważnie, nie potrzeba wyprzedzać towarów pendolinami po torze dodatkowym (w SR non-stop Pruszków musi tam odstawiać lub tamtędy wyprzedzać, jak nie pomyśli zanim utwierdzi towarowemu drogę "na prosto" semaforem wjazdowym, by go zatrzymać pod drogowskazowym na głównym zasadniczym na wyprzedzanie bokiem), że nie wspomnę o nagminnym jeżdżeniu pośpiechami i pendolinami po linii 447, co jest w ogóle w realu niedopuszczalne z wyjątkiem jakiegoś stanu wyjątkowego, bo tamta para torów ma inne parametry techniczne i dodaykowo wymaga oddzielnej znajomości szlaku - jest tam czas na spokojny ruch towarowy, którego to czasu w SR nie ma, bo byście wyli wniebogłosy wszędzie, że jeździć nie ma czym i "wincyj pyndolina" chcecie. Także się ogarnij, bo tu grają dorośli różnych zawodów, a także dzieci i nikt nie ma obowiązku profesjonalnie prowadzić ruchu kolejowego, bawiąc się w roli dyżurnego ruchu na nastawni (nie na "dyżurce"!), ani profesjonalnie prowadzić pociągów, bawiąc się w maszynistę - bo większość się tym w realnym świecie nie zajmuje.
Recommended Posts