Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
1 hour ago, ziemniak_PL said:

Witam, wie ktoś dlaczego Łódź Fabryczna nie będzie kontrolowana przez graczy?. Pozdrawiam

Nie ma jej nawet zrobionej. Za wyjazdem w Widzewie praktycznie już jest koniec wymodelowanej scenerii. Jest wykonane tyle co potrzeba do pojawiania się i znikania pociągów (Co i tak ma miejsce w okolicach przystanku Łódź Niciarnia na multiplayer). Powodem takiego stanu rzeczy jest przede wszystkim trwająca nadal budowa tunelu średnicowego w Łodzi oraz sama specyfika stacji. Z tego co pamiętam.

Edited by lewnemejski
  • I agree 1
Posted
8 godzin temu, lewnemejski napisał(a):

Nie ma jej nawet zrobionej. Za wyjazdem w Widzewie praktycznie już jest koniec wymodelowanej scenerii. Jest wykonane tyle co potrzeba do pojawiania się i znikania pociągów (Co i tak ma miejsce w okolicach przystanku Łódź Niciarnia na multiplayer). Powodem takiego stanu rzeczy jest przede wszystkim trwająca nadal budowa tunelu średnicowego w Łodzi oraz sama specyfika stacji. Z tego co pamiętam.

Tu mnie zaskoczyłeś, mieli 8 miesięcy mają jeszcze dwa bo dlc ma się ukazać 11 lutego i Fabrycznej w ogóle nie zrobili. Mam nadzieję że chociaż cena będzie w granicach 50-80 zł. Dzięki za odpowiedź pozdrawiam.

Posted

Fabrycznej nie ma i na razie nie będzie, bo jest to stacja czołowa, na której pociągi muszą zmienić czoło, żeby z niej wyjechać.
Boty tego nie ogarniają, dlatego nie ma żadnych pociągów, które kończą bieg na mapie. Wszystkie muszę wyjechać poza mapę, żeby z niej zniknąć.

• I agree 3
Posted
53 minutes ago, ziemniak_PL said:

Tu mnie zaskoczyłeś, mieli 8 miesięcy mają jeszcze dwa bo dlc ma się ukazać 11 lutego i Fabrycznej w ogóle nie zrobili. Mam nadzieję że chociaż cena będzie w granicach 50-80 zł. Dzięki za odpowiedź pozdrawiam.

Łódź Fabryczna nigdy nie była zapowiadana jako część DLC łódzkiego i przed premierą, przynajmniej na discordzie, były wspominane że się nie pojawi. A datę wyjścia DLC nie wiem skąd masz, ale na pewno pochodzi z plotek i nie jest oficjalna, ani pewna.

• I agree 5
Posted

To smutne że twórcy symulatora kolejowego nie poradzili sobie z taką sytuacją jak zmiana czoła pociągu. Niemniej jednak już na tym etapie ten problem można by obejść poprzez przedłużenie tunelu (zrobienie przyszłej głowicy wyjazdowej - w końcu chyba wiadomo jaki będzie układ torów). Tam pociągi byłyby zawracane i zaraz pojawiałyby się z powrotem.

• I disagree 3
Posted
Godzinę temu, Barcikowy napisał(a):

To smutne że twórcy symulatora kolejowego nie poradzili sobie z taką sytuacją jak zmiana czoła pociągu. Niemniej jednak już na tym etapie ten problem można by obejść poprzez przedłużenie tunelu (zrobienie przyszłej głowicy wyjazdowej - w końcu chyba wiadomo jaki będzie układ torów). Tam pociągi byłyby zawracane i zaraz pojawiałyby się z powrotem.

To smutne, że kolejny malkontent zamiast zrobić samemu symulator kolejowy, wypisuje jak można rozwiązać problemy techniczne silnika, o którym wie tyle, że istnieje. Pisałem to już wielokrotnie, wiesz jak zrobić lepiej to zrób samemu symulator kolejowy. W przeciwnym przypadku, jesteś jedynie człowiekiem, któremu się wydaje, że wie. I by nie było, ja gorąco każdemu z was kibicuję, zbierzcie się w grupę inżynierów, zaprojektujcie, zaimplementujcie i dodajcie mnie koniecznie do newsletera, bo na pewno kupię, jeśli faktycznie okaże się to być lepsze od SR.

Dziękuję i Powodzenia.

• I disagree 1
  • Haha 1
Posted
19 minut temu, error723 napisał(a):

To smutne, że kolejny malkontent zamiast zrobić samemu symulator kolejowy, wypisuje jak można rozwiązać problemy techniczne silnika, o którym wie tyle, że istnieje. Pisałem to już wielokrotnie, wiesz jak zrobić lepiej to zrób samemu symulator kolejowy. W przeciwnym przypadku, jesteś jedynie człowiekiem, któremu się wydaje, że wie. I by nie było, ja gorąco każdemu z was kibicuję, zbierzcie się w grupę inżynierów, zaprojektujcie, zaimplementujcie i dodajcie mnie koniecznie do newsletera, bo na pewno kupię, jeśli faktycznie okaże się to być lepsze od SR.

Dziękuję i Powodzenia.

Smutne że ktoś wrzuca taki komentarz i jedyne co ma do powiedzenia to "jak ci się nie podoba to zrób lepiej". Jak umiesz tylko w ten sposób komentować to raczej powinieneś sobie darować. Symulatora nie dostałem za darmo i powiedzenie "darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda" tu nie działa, więc chyba mam prawo wypowiedzieć się na czym się zawiodłem. W każdym razie lepszego symulatora nie wypuszczę bo nie biorę się za wydawanie rzeczy, których właśnie nie umiem zrobić, a poza tym mamy sporo symulatorów kolei i niby z jakiego powodu jakikolwiek miałby być gorszy od SR? Akurat zmiana czoła pociągu na kolei to nie jest jakiś ewenement, który zaskoczył ludzi biorących się za pisanie silnika.

• I agree 4
Posted
3 minuty temu, Barcikowy napisał(a):

Smutne że ktoś wrzuca taki komentarz i jedyne co ma do powiedzenia to "jak ci się nie podoba to zrób lepiej". Jak umiesz tylko w ten sposób komentować to raczej powinieneś sobie darować. Symulatora nie dostałem za darmo i powiedzenie "darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda" tu nie działa, więc chyba mam prawo wypowiedzieć się na czym się zawiodłem. W każdym razie lepszego symulatora nie wypuszczę bo nie biorę się za wydawanie rzeczy, których właśnie nie umiem zrobić, a poza tym mamy sporo symulatorów kolei i niby z jakiego powodu jakikolwiek miałby być gorszy od SR? Akurat zmiana czoła pociągu na kolei to nie jest jakiś ewenement, który zaskoczył ludzi biorących się za pisanie silnika.

Czyli nie wiesz, ale dalej piszesz, że wiesz. W porządku, też tak można 🙂

• I disagree 2
Posted
Godzinę temu, Barcikowy napisał(a):

Akurat zmiana czoła pociągu na kolei to nie jest jakiś ewenement, który zaskoczył ludzi biorących się za pisanie silnika.

Nie jest problemem żeby gracz to wykonał w grze. Mamy to już w trybie single. Problemem jest żeby to zrobił poprawnie BOT. Zrobił w momencie nie idealnych warunków jakie panują wokół. Ale w momencie np jak gracz coś zepsuje i wyjdzie z gry. Zostawi lokomotywę tam gdzie nie powinien. Na jakimś kursie kolizyjnym. Itp itd.  Zostawia można by powiedzieć BOTa z problemem.  Niby proste jak się zacznie o tym myśleć. Ale już nie takie proste jak się prawdopodobnie wgryziemy w temat. Nie znam symulatora w który sztuczna inteligencja prowadzi manewry lokomotywą w trybie multi. Wszystkie znane mnie tytuły na rynku to albo manewry single albo manewry gdzie w lokomotywie i  na nastawni jest żywy człowiek. Zapowiedzi twórców że mają być manewry na multi prawdopodobnie się skończą jedynie na zmianie kierunku jazdy przez EZT.  Ja już nie czekam na obloty lokomotywą. Straciłem nadzieję na to.  Może kiedyś zmiana kierunku EZT. Będzie nowy EZT, będzie kibelek, elf. To będą pasażerskie zmieniać kierunek.  Na koniec jeszcze przypomniałem sobie. Jest opcja . Mityczny serwer profesjonalny. Tak, wtedy mogą być manewry. 100% żywi ludzie w lokomotywach, na nastawniach. I odblokowane odpinanie wagonów na multi. Tylko jedno ale. Taki serwer musi powstać. 

• I agree 3
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy