muero622622 Posted August 1 Posted August 1 jak zdobyc osiagniecie'' Ciezka przeprawa'' misje z przesiadka w Skierniewicach lub Koluszkach Lodz-Warszawa. które to misje w singlu?
mateusz424 Posted August 2 Posted August 2 (edited) W zasadzie dowolna misja na trasie Łódź -->Warszawa lub Warszawa-->Łódź, dowolne pociągi. Osobowymi na pewno będzie szybciej. Dwie misje pod rząd bez wychodzenia z gry, "przesiadka" poprzez menu główne. Jeśli pierwsza misja zaczyna się np. z Warszawy, to druga misja ze Skierniewic (albo z Koluszek) do Łodzi. Lub na odwrót: jak pierwsza misja z Łodzi, to druga ze Skierniewic (lub z Koluszek) do Warszawy. Pierwsza misja nie musi być docelowo do Skierniewic (albo Koluszek). Można wybrać np. Warszawa - Łódź i przerwać scenariusz w Skierniewicach (albo w Koluszkach) wychodząc do menu głównego. A następnie wybrać i wykonać drugą misję. Osiągnięcie zaliczane po pomyślnym ukończeniu drugiej misji. Edited August 2 by mateusz424
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted August 2 SIMRAIL Team Posted August 2 Musisz przy jednym odpaleniu gry przejechać całą trasę z Łodzi Widzew do Warszawy Zachodniej (lub odwrotnie) przynajmniej dwoma pociągami. Najprościej uruchomić singleplayer i wybrać kolejno dwie misje osobowe (np. Łódź-Skierniewice i Skierniewice-Warszawa).
stary_ortalion Posted August 5 Posted August 5 W dniu 8.06.2025 o 09:53, zbynak napisał(a): Możecie mi wyjaśnić co to za różnica czy serwer, na którym gracie nazywa się PL2 czy PL3? Nie rozumiem afery, że teraz więcej ludzi gra na innym serwerze niż miesiąc temu. Mi na przykład zmienili numer autobusu spod bloku z 827 na 837, idąc tą logiką to powinienem robić aferę, bo jak tak można, zawsze jeździłem 827. Ja mam taka moja teorie, ze ludzie lubia bawic sie na serwerze, na ktorym mysla, ze w razie bledow/trollowania obsluga / moderatorzy sa w stanie szybciej zareagowac - a dopisek/tag 'BEZ WYDARZEN' prowadzi prawdopodobnie do takich zalozen... (chociaz, zdarzylo mi się kiedys spotkac na PL5 na peronie Wwy Wschodniej postac z prefixem [MOD] 🙂 (postac miala czerwony opis, typowo dla dyzurnych ruchu, wiec nie mogl to byc gracz) takze, to nie jest powiedziane gdzie i kiedy kto z obslugi jest obecny - i to, moim zdaniem, bardzo dobrze. Plus ode mnie za to 🙂 ) (tu powtorzylbym moze, co kiedys pisalem - moze co jakis czas Panstwo z Obslugi powinni zamieniac opisy na serwerach w sensie, ze przesuwac losowo ten tag [BEZ WYDARZEN] co jakis czas na inny serwer, wlasnie w celu zniechecenia trolli?) Plus, moze PL3 ma dobrze skomponowana (dla Polakow) strefe czasowa i dobrze przesuniety pod oczekiwania publicznosci rozklad jazdy? Ja np lubie jedzdzic 'za dnia' bardziej niz po ciemku, albo operowac na nastawni kiedy pociagi sa co parę minut, a nie co pol godziny... A potem, no nie wiem, wiecej ludzi na serwerze przyciaga ludzi do tego samego serwera, bo jest sporo ludzi co nie lubi jezdzic tylko z 'botami'... (no ja tak czasem mam, przyznaje sie bez bicia 🙂 ) Mam, skad inąd, taki inny przewrotny pomysl - ciekawe, co by bylo, gdyby skasowac wyswietlanie dokladnej liczby uzytkownikow i dostepnych stacji/pociagow na ekranie wyboru serwera... zamiast tam, przeniesc te liczby dopiero na ekran wyboru maszynista/dyzurny, albo nawet pokazywac je dopiero na samym ekranie wyboru stacji lub pociagu (ekran wyboru pociągu czy stacji, mógłby już, zamiast pokazywać tylko listę i opis pociągu, zawierać tę precyzyjną statystykę - a nawet, jeszcze precyzyjniejszą, pokazując również liczbę dostępnych i zajętych pociągów/stacji z DLC osobno od takowej statystyki dla pociągów/stacji bez DLC, w osobnych linijkach tekstu) (zamiast tego gdyby na ekranie wyboru serwera dalo by się np naprawic funkcje pokazywania Pingu do serwera? u mnie nie dziala...). Wtedy utrudniłoby się trochę to szybkie wybieranie serwera 'po obłozeniu'. (zakladajac, ze sa ludzie ktorzy nie uzywaja stron z mapami/edr na zywo (ale ich za to mozna by poprosic, zeby też jakoś ukryli tę dokładną statystykę?) A oprocz tego, ale to jest jakby bardziej wymagajace - permanentnie skasowac tag [bez wydarzen], tylko pisac wiadomosc do gracza, duzymi literami w osobnym oknie dialogowym, juz po wybraniu stacji/pociagu: 'DZIS/OBECNIE/DO NASTEPNEGO RESTARTU TEN SERWER DZIALA W TRYBIE BEZ WYDARZEN'. Mogloby byc ciekawie (zakladajac, ze np. ktoś na discord albo forum albo serwery map/edr nie przejmie inicjatywy i nie bedzie oglaszac sie tam, ktory serwer w danym momencie tak operuje... )
Marcion Posted August 5 Posted August 5 Serwer z dopiskiem "Bez wydarzeń" ma służyć temu, aby nie pojawiał się standardowy scenariusz, czyli 2 dyżurnych urządza sobie jednotor na 30km odcinku, korkują stacje w obie strony i nagle uciekają jak sytuacja się wymyka spod kontroli. Nawet na krótkich odcinkach też były sytuacje. Kiedy nastąpiła aktualizacja serwerów to PL2 miało ograniczoną mapę, a PL3 całą. Gracze przerzucili się z PL2 na PL3, a twórcy kilka dni potem zmienili serwer bez wydarzeń z PL2 na PL3. Niestey przez to, że gracze nie ogarniają podstawowych funkcji w trybie dyżurnego ruchu oraz niektórych ponosi fantazja z pewnymi rzeczami to muszą być nakładane ograniczenia i blokady.
Recommended Posts