patwrobel Posted September 17 Author Posted September 17 Gra po prostu się wysypała - ja na to wpływu nie mam. 1
Szymon Posted September 17 Posted September 17 8 godzin temu, patwrobel napisał(a): Gra po prostu się wysypała - ja na to wpływu nie mam. Tym razem udało się wszystko zrobić począwszy od wyjazdu z DGW. Bardzo fajna ta druga część. Muszę jeszcze ogarnąć wyłączenie się scenariusza. Jest polecenie żeby wyłączyć loka i wyjść. Więc zrobiłem wszystko, hamowanie składu, odcięcie, hamulec ręczny, wyłączenie baterii. Po wyjściu scenariusz nie zakończył się, musiałem to zrobić ręcznie. Ale to detal.
pan kura Posted September 28 Posted September 28 Scenariusz bardzo przyjemny, ale mam parę uwag W momencie wyjazdu jako manewr(?) z toru 318 w scenariuszu jest dyktowany rozkaz pisemny S. Taka sytuacja nie powinna w ogóle zaistnieć, gdyż po torze 218 i okręgu ŁB nie odbywają się jakiekolwiek jazdy pociągowe. Ponadto sam rozkaz pisemny ma nieprawidłową treść. W bloczku działki pierwszej nie ma nic zawarte odnośnie wygaszonego wskazania na semaforze, a w treści nie ma mowa o jakim typie semafora jest mowa (wyjazdowy/drogowskazowy/wjazdowy) O podanym manewrze powinno bardziej poinformować ŁA1 niż ŁA. Wreszcie się pod jego okręgiem znajdowaliśmy Tm3 jest semaforem? W analizie brakuje numeru seryjnego lokomotywy. Domyślam się że to ma związek z losowaniem się lokomotyw, ale raczej dałoby radę coś z tym zrobić. Ostrzeżenia nie powinny być dostarczone w tym przypadku początku biegu pociągu wraz z rozkładem jazdy przez nastawniczego z ŁA3? Nie znam warunków lokalnych w Łazach, ale to myślę że do sprostowania. W samej recytacji ostrzeżeń nie ma nic wspomniane o doraźnej 40'ce w rkpd na DGW
Sklox Posted September 28 Posted September 28 2 godziny temu, pan kura napisał(a): O podanym manewrze powinno bardziej poinformować ŁA1 niż ŁA. Wreszcie się pod jego okręgiem znajdowaliśmy Ostrzeżenia nie powinny być dostarczone w tym przypadku początku biegu pociągu wraz z rozkładem jazdy przez nastawniczego z ŁA3? Nie znam warunków lokalnych w Łazach, ale to myślę że do sprostowania. W samej recytacji ostrzeżeń nie ma nic wspomniane o doraźnej 40'ce w rkpd na DGW W grze nie ma odwzorowanych nastawni innych niż ŁA, ŁB, ŁC, więc z tego co się orientuje nie można "podać" z nich komunikatów.
lewnemejski Posted September 28 Posted September 28 8 minutes ago, Sklox said: W grze nie ma odwzorowanych nastawni innych niż ŁA, ŁB, ŁC, więc z tego co się orientuje nie można "podać" z nich komunikatów. Komunikat możesz sobie podać dowolny, bo to twórca scenariusza decyduje co pojawi się na czacie. A wszystkie przebiegi realizuje się w ramach tzw. wirtualnego dyżurnego(VD - Virtual Dispatcher). I dla gracza wygląda to tak jakby konkretna nastawnia itp. podawała sygnały/komunikaty
patwrobel Posted September 29 Author Posted September 29 16 godzin temu, pan kura napisał(a): Scenariusz bardzo przyjemny, ale mam parę uwag W momencie wyjazdu jako manewr(?) z toru 318 w scenariuszu jest dyktowany rozkaz pisemny S. Taka sytuacja nie powinna w ogóle zaistnieć, gdyż po torze 218 i okręgu ŁB nie odbywają się jakiekolwiek jazdy pociągowe. Ponadto sam rozkaz pisemny ma nieprawidłową treść. W bloczku działki pierwszej nie ma nic zawarte odnośnie wygaszonego wskazania na semaforze, a w treści nie ma mowa o jakim typie semafora jest mowa (wyjazdowy/drogowskazowy/wjazdowy) O podanym manewrze powinno bardziej poinformować ŁA1 niż ŁA. Wreszcie się pod jego okręgiem znajdowaliśmy Tm3 jest semaforem? W analizie brakuje numeru seryjnego lokomotywy. Domyślam się że to ma związek z losowaniem się lokomotyw, ale raczej dałoby radę coś z tym zrobić. Ostrzeżenia nie powinny być dostarczone w tym przypadku początku biegu pociągu wraz z rozkładem jazdy przez nastawniczego z ŁA3? Nie znam warunków lokalnych w Łazach, ale to myślę że do sprostowania. W samej recytacji ostrzeżeń nie ma nic wspomniane o doraźnej 40'ce w rkpd na DGW Sorry, mój bład ale ja nie pracuję na kolei, więc tylko domyślam się procedur i układów stacyjnych. Scenariusze mogą i zapewne zawierają nieścisłości, niejasności a nawet błędy logiczne - z góry za to przepraszam. Osoby z wiedzą muszą przymknąć oko 🙂 Niestety modyfikacje wiązały by się z generowaniem na nowo audio a to nie jest ani przyjemna robota ani prosta bo strony darmowe mają limity.
error723 Posted September 29 Posted September 29 38 minut temu, patwrobel napisał(a): Sorry, mój bład ale ja nie pracuję na kolei, więc tylko domyślam się procedur i układów stacyjnych. Scenariusze mogą i zapewne zawierają nieścisłości, niejasności a nawet błędy logiczne - z góry za to przepraszam. Osoby z wiedzą muszą przymknąć oko 🙂 Niestety modyfikacje wiązały by się z generowaniem na nowo audio a to nie jest ani przyjemna robota ani prosta bo strony darmowe mają limity. Za to dostałeś feedback i będziesz wiedział, że konsultacja z @pan kura przy realizacji scenariusza to dobry pomysł - i jestem przekonany, że tutaj nie było wytykania tylko sugestie na przyszłość. Poza tym, jak dla mnie, robisz świetną robotę i dzięki, że Ci się chce.
Recommended Posts