Rafał Posted Sunday at 01:34 PM Posted Sunday at 01:34 PM Godzinę temu, maszynista_ezt napisał(a): Czy po najnowszej aktualizacji też macie poważne problemy z wydajnością gry? Już to gdzieś pisałem, ogólna wydajności jakby uległa poprawie ale dość często mam spadki fps'ów z okolic 100 do 20-30. Wydaje mi się się że jest to kwestia ładowania scenerii/assetów. Po przeniesieniu gry na szybszy dysk nvme, te spadki uległy poprawieniu ale nie zostały zupełnie wyeliminowane. 1
adamets2 Posted Monday at 05:08 PM Posted Monday at 05:08 PM W dniu 4.05.2025 o 15:34, Rafał napisał(a): . Po przeniesieniu gry na szybszy dysk nvme, te spadki uległy poprawieniu ale nie zostały zupełnie wyeliminowane. A przeniosłeś z SSD czy HDD?
Rafał Posted Monday at 05:18 PM Posted Monday at 05:18 PM 5 minut temu, adamets2 napisał(a): A przeniosłeś z SSD czy HDD? SSD.
PeVoo Posted Monday at 10:36 PM Posted Monday at 10:36 PM Jak tam ludziska którzy kupili - jesteście zadowoleni, czy żałujecie? A może się wstrzymujecie z zakupem (to też napiszcie dlaczego). I jak wyglądają nowe scenariusze na singla? Fajne? Ciekawe? Dzięki.
Buła Posted Monday at 10:58 PM Posted Monday at 10:58 PM (edited) 23 minuty temu, PeVoo napisał(a): Jak tam ludziska którzy kupili - jesteście zadowoleni, czy żałujecie? A może się wstrzymujecie z zakupem (to też napiszcie dlaczego). I jak wyglądają nowe scenariusze na singla? Fajne? Ciekawe? Dzięki. Kupiłem po 2 minutach jak wyszła bo wiem ze to bez sensu myśleć czy kupować czy nie, skoro każdy czekał to trzeba brać. Ogólna kwestia 1 wrażenia jest bardzo fajna lecz nie wystarczająca dla mnie bo wiadomo że chciałbym całą polskę 😛 bo to tylko 130km i takim pendziakiem to lecisz chwila moment ale zawsze to coś innego niż trasa warszawa - katowice, albo chociaż swoją trase Warszawa-Terespol natomiast wiem ze (dla mnie chyba) zrobienie nawet takiej trasy 130km wymaga ogrom pracy także może kiedyś doczekam się trasy Warszawa- Terespol, DLC Łodź potrzebuje jeszcze sporo poprawek które gracze nadal zgłaszają. Ale fakt że był problem ze scenariuszem łodź-wawka chodziło o napiecie w sieci i naprawione zostało w ciągu 2 dni także jest progres 💪 Czekam na dalszym aktualizacji Łodzi zobaczymy co twórcy pokażą oraz czekam aż mapa na pl2 połączy się w całość (wawa-lodz-krakow-katowice) dostepne na 1 serwerze Edited Monday at 11:01 PM by Buła 1
77 Posted Tuesday at 10:57 AM Posted Tuesday at 10:57 AM (edited) Ja nie żałuję zakupu. Na singlu całkiem spoko scenariusze. Otoczenie bardzo przyjemnie zrobione. Jest klimat. Oczywiście odwiecznym tematem będzie mała różnorodność taboru czy przycinki podczas jazdy ale to problem dotyczący całości SR więc nie ma go co tu rozdrapywać. Ogólnie polecam. Nawet będąc świadomym wszystkich problemów, z jakimi boryka się SR. Jest to fajne urozmaicenie. Ja po prostu wierzę w ekipę, cierpliwie czekam aż wszystkie problemy zostaną wreszcie ujarzmione i ruszą tematy taboru czy licencji. P.S Jedynie co można żałować to brak Łodzi Fabrycznej. Wynika to z faktu, że pociągi muszą się objawiać/znikać już za stacją. Tu jest dworzec czołowy. Ewentualnie może warto pomyśleć nad takim rozwiązaniem, że jest kawałek tunelu dalej (na potrzeby stricte simrailowe o których mowa) i wtedy zaczynało/kończyło się jazdę te 100-200 metrów przed/za ŁF ale 5 minut postoju i start jako pociąg ŁF-WW. Wiem, że to mocno naciągane ale uważam że warto bo przy obecnej sytuacji w Łodzi przy wierceniu tunelu jeszcze "trochę" trzeba będzie poczekać. Edited Tuesday at 11:03 AM by 77 1
adamets2 Posted Tuesday at 11:57 AM Posted Tuesday at 11:57 AM 13 godzin temu, PeVoo napisał(a): Jak tam ludziska którzy kupili - jesteście zadowoleni, czy żałujecie? A może się wstrzymujecie z zakupem (to też napiszcie dlaczego). Ja się wstrzymuję z zakupem do czasu aż będzie cała Łódź (tzn i tak nie cała, ale Fabryczny) żeby pojechać sobie z Łodzi Fabrycznej jak w realu. Z Łodzi Widzewa nie zaczynają biegu żadne pociągi pasażerskie. To jest dzielnica peryferyjna Łodzi.
adisuper Posted Tuesday at 12:03 PM Posted Tuesday at 12:03 PM 5 minut temu, adamets2 napisał(a): Ja się wstrzymuję z zakupem do czasu aż będzie cała Łódź (tzn i tak nie cała, ale Fabryczny) żeby pojechać sobie z Łodzi Fabrycznej jak w realu. Z Łodzi Widzewa nie zaczynają biegu żadne pociągi pasażerskie. To jest dzielnica peryferyjna Łodzi. tyle,ze nie wiem czy będziesz miał później zniżkę większą na tą drugą część dla posiadaczy pierwszej.
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted Tuesday at 03:38 PM SIMRAIL Team Posted Tuesday at 03:38 PM 3 godziny temu, adamets2 napisał(a): Z Łodzi Widzewa nie zaczynają biegu żadne pociągi pasażerskie. Ależ zaczynają, z reguły Kutno/Łowicz/Zgierz/Sieradz, na przykład (bo nie będę wklejać całego rozkładu i liczyć): 1 4
77 Posted Tuesday at 04:52 PM Posted Tuesday at 04:52 PM 4 godziny temu, adamets2 napisał(a): Z Łodzi Widzewa nie zaczynają biegu żadne pociągi pasażerskie. To jest dzielnica peryferyjna Łodzi. Zdziwiłbyś się gdybyś pobył trochę na tej stacji. 🙂 Oczywiście bieg rozpoczynają tam tylko osobówki ale pociągów jeździ tam bardzo dużo. Co do "peryferyjnej" dzielnicy... hm... sam Widzew Wschód ponad 40000 mieszkańców. Połączenia komunikacją miejską i wygodne parkingi zachęcają do korzystania i to widać. Do centrum tramwajem kursującym co 7-8 minut jedzie się 20 minut. Swego czasu gdy budowany był DŁF to Widzew był "ten główny" dworzec... i to "wychowało" wielu korzystających obecnie pasażerów. SR i Łódź w nim jeszcze długo będą "kulawe" więc trzeba sobie w głowie przestawić na jakiś czas. 😉
adamets2 Posted Tuesday at 06:18 PM Posted Tuesday at 06:18 PM (edited) 6 godzin temu, adisuper napisał(a): tyle,ze nie wiem czy będziesz miał później zniżkę większą na tą drugą część dla posiadaczy pierwszej. Możliwe, ale nie o kasę mi chodzi tylko o przyjemność z gry 🙂 Najwyżej zapłacę więcej... No problem @Królik Uszasty ok, ale mi chodziło o realne połączenia z Widzewa dostępne w SimRail. Tych co wymieniłeś nie ma w SimRail w singlu. Te co pokazałeś idą z Kaliskiej w stronę Kutna. Nie chodzi mi, że w ogóle nie ma... 🙂 Oczywiście w scenariuszach i tak jest, że jedzie z Fabrycznej, ale ja chciałbym po prostu ruszyć z niej jak w realu... Poczekam sobie i zagram jak będzie II część... 🙂 Edited Tuesday at 06:25 PM by adamets2
azzorekk Posted Tuesday at 06:42 PM Posted Tuesday at 06:42 PM 20 minut temu, adamets2 napisał(a): Możliwe, ale nie o kasę mi chodzi tylko o przyjemność z gry 🙂 Najwyżej zapłacę więcej... No problem @Królik Uszasty ok, ale mi chodziło o realne połączenia z Widzewa dostępne w SimRail. Tych co wymieniłeś nie ma w SimRail w singlu. Te co pokazałeś idą z Kaliskiej w stronę Kutna. Nie chodzi mi, że w ogóle nie ma... 🙂 Oczywiście w scenariuszach i tak jest, że jedzie z Fabrycznej, ale ja chciałbym po prostu ruszyć z niej jak w realu... Poczekam sobie i zagram jak będzie II część... 🙂 Ja uważam, że najlepiej byłoby kupić teraz pierwszą część dodatku, ale w nią nie grać. Dopiero po wydaniu drugiej kupić za mniejszą cenę i później dopiero zacząć w nie grać. Mniej wydatku 😉
MALECKI Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Moja ocena kontentu jest ogólnie pozytywna. Na plus cena i pewne ukłony w kierunku ułatwienia graczom życia. Ale mam za to inne pytanie: CO DALEJ Z ROZWOJEM GRY? Mamy na co czekać, poza Łódź odc. 2? No i warto się wziąć za modele domów wolnostojących. Serio, to nie połowa lat 90, że wszystko jest krzywe, brzydkie i odrapane. Edited 2 hours ago by MALECKI
misiek_131415 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 46 minut temu, MALECKI napisał(a): o i warto się wziąć za modele domów wolnostojących. Zapraszam do cityskylines bawić się w budowę domków. Jest tysiąc spraw pilniejszych typowo kolejowych w simrail 1
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now