PeVoo Posted Saturday at 10:29 PM Posted Saturday at 10:29 PM W dniu 28.11.2024 o 15:00, zbynak napisał(a): @adamets2 Nie widziałem, żeby było oficjalne info w tym temacie, w ogóle chyba nie było żadnego info po przekroczeniu słynnego terminu 1-3 miesiące. I w zasadzie taki brak jakiejkolwiek odpowiedzi jeszcze gorzej świadczy o osobach zarządzających SR. O słowie przepraszam to już nawet szkoda wspominać. Bo gry się fajnie robi i sprzedaje - tyle żeby jeszcze tych namolnych klientów nie było... 🤨 Komu to potrzebne. 🤨 No niestety nie da się po tych wszystkich szczątkowych info które piszecie nie dojść do wniosku, że lecą sobie w kuleczki ze społecznością i nas zwyczajnie nie szanują. Zresztą Pan Szef mówił to wprost (z tego co cytowaliście). Dla niego jesteśmy niepotrzebną mu bandą trolli, która coś chce ale nic kompletnie nie rozumie. No trudno żeby rozumiała jak jest totalna cenzura informacyjna i NIC się nie komunikuje praktycznie. A jako, że już chyba nawet oni zrozumieli, że taka strategia to strzał w kolano, to wniosek jest prosty: nie mogą się przyznać co robili i dlaczego były tak gigantyczne obsuwy, bo naprawdę dzieją się tam straszne rzeczy jakieś i byśmy się tylko zrazili wszyscy lub obrazili. Są małe studia, które w parę osób coś klecą i oni pomimo małych mocy przerobowych i problemów zdobywają serca swoich graczy oraz ich wsparcie i nie mają takich problemów. No ale oni wszyscy grają w otwarte karty i nie lecą sobie w kulki tylko robią. Powiedzmy sobie szczerze, można dać te 30 euro za to żeby pojeździć sobie polskimi pociągami po Polsce (w tym po Warszawie) i jeszcze z ciekawszym silnikiem gry niż takie TSW (tam jedno głupie DLC na parędziesiąt km tyle kosztuje) to chyba nie jest źle. Natomiast "porzućcie wszelką nadzieję ci którzy tu wchodzicie" - jak coś będzie, to super, a jak nie, no to cóż. Mocno oszukani chyba się nie czujecie mimo wszystko. Parę(dziesiąt/set) godzin zabawy jednak mieliście (i nadal możecie jeździć), lokomotyw też z 5 tam jest. Tragedii nie ma. Gorzej jakbyście zapłacili i nie mogli pograć. Jeśli ta gra padnie, to zaręczam Wam, że twórcy stracą dużo więcej niż my. Także obstawiam, że im jednak zależy, tylko nie potrafią lub ktoś im to odgórnie uniemożliwia. A grube niedoszacowania mogły też wynikać z tego, że musieli takie nierealne terminy obiecać inwestorowi, bo by w ogóle nie wszedł i nie dał kasy. Nie wiemy co tam się dzieje przecież nawet. Nie szanują nas na tyle, żeby nam o tym szczerze powiedzieć (co może sugerować, że do końca uczciwie, to oni nie grają).
PL_Andrev Posted Monday at 04:40 PM Posted Monday at 04:40 PM W dniu 30.11.2024 o 23:29, PeVoo napisał(a): Są małe studia, które w parę osób coś klecą i oni pomimo małych mocy przerobowych i problemów zdobywają serca swoich graczy oraz ich wsparcie i nie mają takich problemów. No ale oni wszyscy grają w otwarte karty i nie lecą sobie w kulki tylko robią. Z drugiej strony można domniemywać, że SimRail to jest projekt poboczny (robiony "przy okazji" przez parę osób), a główne siły są kierowane na działalność statutową SimKol. W dniu 30.11.2024 o 23:29, PeVoo napisał(a): A jako, że już chyba nawet oni zrozumieli, że taka strategia to strzał w kolano, to wniosek jest prosty: nie mogą się przyznać co robili i dlaczego były tak gigantyczne obsuwy, bo naprawdę dzieją się tam straszne rzeczy jakieś i byśmy się tylko zrazili wszyscy lub obrazili. Tylko jak wytłumaczyć obsuwę w czasie od 3 do 12 razy??? Osobiście chcę wierzyć, że jednak dostrzegli potencjał rynku (w końcu grają tutaj także koledzy z Niemiec i Anglii, dodatkowo DLC Cargo zwrócił się w ciągu 24h), lecz z uwagi na przyszłe plany (manewry?) musieli ujednolicić i napisąć cały od nowa kod, plus dodatkowo rozszerzyć rynek także na PS / X. No i nie oszukujmy się: manewry to spora zmiana w mechanice, i być może są jakieś problemy z połączeniem manewrów z multi, dlatego jeszcze zwlekają z dodatkiem Łódź+manewry, aby potem skupić się już na DLC nowych tras. W każdym razie do 13-tego już mniej niż 2 tygodnie, a rozszerzenie Kraków jest całkiem za darmo. 1
Piotr ET22 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Na niemieckiej stronie, na której można m.in. sprawdzić ranking graczy w simrail znajduje się również zakładka z live mapą. Gdy rozpoczęto prace i mowa była o tworzeniu linii do Krakowa i do Łodzi na mapie z tej strony pojawiły się już na tych liniach stacje które z resztą widać na zdięciu. Ale ostatnio oddaliłem mapę i oczom ukazała się stacja Wrocław Główny. Czyżby na potrzeby symulatora dla KaDe? Czy to jakiś wypadek przy pracy? Jak myślicie?
jumps Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 39 minut temu, Piotr ET22 napisał(a): Na niemieckiej stronie, na której można m.in. sprawdzić ranking graczy w simrail znajduje się również zakładka z live mapą. Gdy rozpoczęto prace i mowa była o tworzeniu linii do Krakowa i do Łodzi na mapie z tej strony pojawiły się już na tych liniach stacje które z resztą widać na zdięciu. Ale ostatnio oddaliłem mapę i oczom ukazała się stacja Wrocław Główny. Czyżby na potrzeby symulatora dla KaDe? Czy to jakiś wypadek przy pracy? Jak myślicie? Jakiś czas po premierze na jednej z map społeczności pojawił się na chwilę Białystok i Radom, także nie sądzę żeby to miało jakiekolwiek znaczenie. Nie wiem nawet czy twórcy map dodają te stacje ręcznie czy one są brane gdzieś z api? 3
adisuper Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Wrocław to będzie dopiero w DLC Zgorzelec -Drezno. Była mowa o tym, dawno, ze to robi zespół z zewnątrz 1 1
PL_Andrev Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 5 minut temu, adisuper napisał(a): Wrocław to będzie dopiero w DLC Zgorzelec -Drezno. Była mowa o tym, dawno, ze to robi zespół z zewnątrz Gdzie Zgorzelec a gdzie Wrocław? Drezno - Zgorzelec to 100km trasy, a ze Zgorzelca do Wrocka kolejne 160km. Wrocław na tej mapie to chyba żart jest. Z drugiej strony z wyjątkiem samego Wrocławia i Drezna to ta trasa wygląda na nudną jak flaki z olejem: coś w rodzaju Góra Włodawska - Pilichowice, gdzie droga prosta, brak węzłów kolejowych, więc gracze masowo porzucają składy bo nic ciekawego się nie dzieje.
Piotr ET22 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 1 godzinę temu, bart_dem napisał(a): @Piotr ET22 pisałem o tym już niemal rok temu. Niemal identyczny post 😉(nie gmerałem tak w forum) Jakoś wcześniej nie oddalałem tak mapy a teraz jak zobaczyłem rodzimy Wrocław to się podpaliłem ....jednocześnie zlany zimną wodą bo trasa z Wrocławiem to może być okres mojego "zakładu z ZUSem ...że dożyję" 😉 2
PL_Andrev Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Na fb nowy screen: pojawiły się nowe NPC, skrzynki pocztowe na dworcach, w tle saturator? (dla nieznających: zimna woda gazowana "robiona" na miejscu). Widać też poświatę od świateł parowozu - może wreszcie będą oślepiać pojazdy z naprzeciwka. Parowóz "w trasie" (światła) - skoro tak, to gdzie para, dym z komina? Te składy na screenach (i te obecne w grze) są wręcz fabrycznie czyste, a w latach 70 PKP raczej nie słynęła z czystości wagonów pojawia się pytanie czy dev team ma chociażby jakieś odległe plany aby przy spawnie składu dodawać losowe faktury zabrudzeń na wagonach. No i druga sprawa - tak się złożyło że pamiętam lata '80 ale taki ruch jak na screenie to był na wyłącznie na zapadłych wioskach z jednotorową linią kolejową. Ja rozumiem że kilku setek pasażerów bijących się o wejście do pociągu nie da się pokazać z uwagi na moc silnika, ale... jedna? Edited 2 hours ago by PL_Andrev
mluczak.kutno Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago A mi się tam rzuca w oczy, że parowóz nie paruje i nie dymi 🙂 Co do czystości, to się zgadzam, zresztą na nadmierną czystość taboru narzekania były chyba od ery playtestów. Modele są ładne w tej grze, ale czyściutkie tekstury IMHO zabierają im trochę realizmu. Patrząc na simrailowego discorda, ta jedna, samotna osoba odzwierciedla zainteresowanie dodaniem parowozu do gry 🙂
zbynak Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mam nadzieję, że dym i para będzie w odpowiedniej ilości, bez nich to żaden parowóz 😞
PL_Andrev Posted 20 minutes ago Posted 20 minutes ago 50 minut temu, zbynak napisał(a): Mam nadzieję, że dym i para będzie w odpowiedniej ilości, bez nich to żaden parowóz 😞 Będzie - nie mam pojęcia dlaczego @Szociu wrzucił na FB takiego bezpłciowego screena. Poszukałem po forum i ten poniżej pochodzi z kwietnia 2023... 1
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now