Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, Arkadio40 napisał(a):

To odinstaluj grę i problem się sam rozwiążę skoro przeszkadza Ci to {przelot podany"; "samych zielonych"; "dzięki za Rp1}

Dzień dobry, pozwole sobie poruszyć temat. Usunięcie voice chat nie rozwiąże problemu ludzi, którzy nie maja znajomych do rozmowy. Zmiana systemowa program znajomy +.

Moja wypowiedz jest podobnie absurdalna jak wasze lecz zawiera wiecej sensu.   

• Like 2
  • I agree 1
Posted
17 minut temu, Sacré bleu napisał(a):

Absolutnie mi nie przeszkadza komunikacja, ale ta potrzebna ... poprostu uszy puchną od tego "przelot podany"; "samych zielonych"; "dzięki za Rp1" itp. Jasna sprawa, ze nikt vc nie usunie bo komunikacja to podstawa, aale nie taka jak w tym symulatorze, dla przykładu np w TD2 masz tylko czat pisany, jakoś syfu nie ma na pisanym bo nikomu się nie chce głupot wypisywać, za to w simrail kłapać gębą i szukać atencji to już prosze bardzo 🙂 Temat trochę pół żartem, miał wywołać dyskusję bo wiadomo, że nikt vc nie usunie z gry.

Porównanie td2 i Simreila to  bardzo kontrowersyjny temat najlepiej omijać takie tematy .

• I agree 1
Posted
8 minut temu, Arkadio40 napisał(a):

To odinstaluj grę i problem się sam rozwiążę skoro przeszkadza Ci to {przelot podany"; "samych zielonych"; "dzięki za Rp1}

Problem z czytaniem? Wyciszona komunikacja i problem rozwiązany!

• Haha 1
Posted
1 minutę temu, Sacré bleu napisał(a):

Problem z czytaniem? Wyciszona komunikacja i problem rozwiązany!

No to po co ten caly wątek, jak kazdy moze sobie wyciszyc voice? 

• Like 1
  • I agree 2
Posted
Teraz, Obwarzanek napisał(a):

No to po co ten caly wątek, jak kazdy moze sobie wyciszyc voice? 

To była odpowiedź na propozycję bym odinstalował grę, wolę wyciszyćkomunikację i grać dalej, bo gra sama w sobie jest świetna.

• Like 1
  • I agree 1
Posted
21 godzin temu, Matys napisał(a):

Od razu HUD usunąć. Myszkę i klawiaturę także. Jak już się "bawimy" to na całego.

Hud mi nie potrzebny bo gram bez niego 💁‍♂️. Druga sprawa to taką ze no sory jak jade przykład: od góry włodowskiej do zawiercia i wołam na voice chacie te zawiercie i wołam a ten mi coś pisze na czacie zamiast odpowiedzieć przez radio a no niestety hud wyłączony i nie widze 💁‍♂️. Jak sie voice chat nie podoba to na single krotko i na temat 😝

Posted
29 minut temu, Buła napisał(a):

Hud mi nie potrzebny bo gram bez niego 💁‍♂️. Druga sprawa to taką ze no sory jak jade przykład: od góry włodowskiej do zawiercia i wołam na voice chacie te zawiercie i wołam a ten mi coś pisze na czacie zamiast odpowiedzieć przez radio a no niestety hud wyłączony i nie widze 💁‍♂️. Jak sie voice chat nie podoba to na single krotko i na temat 😝

Pozostaje tylko czekać na powstanie tego mistycznego serwera "PRO" 🙂

• Haha 1
Posted

Jeszcze takie pytanie na poważnie.

Czy jeżeli mijam inny skład lub przejeżdżam obok dyżurki na której siedzi żywa osoba i daję sygnał RP1 aby kulturalnie pozdrowić to znaczy, że nie mam przyjaciół?

Gdzie mam przyjaciół znaleźć? W sklepie z przyjaciółmi?

Od czytania forum można raka dostać.

• I agree 2
Posted

Jedyne co wartościowego jest w tym wątku to propozycja dodania ikonki wyciszonego mikrofonu dla osób, mających wyciszony czat głosowy. Dyżurnemu w wielu sytuacjach zwyczajnie łatwiej zakomunikować coś głosowo niż klepać na czacie. Było wspomniane TD2, a paradoksalnie tam jest parcie by dodać VC do gry. To ,że akurat tobie się nie podoba VC, to cóż może skwituje, że właściwie nikogo to nie obchodzi. Albo zaciskasz zęby i grasz z VC, albo wyciszasz i liczysz się z tego konsekwencjami.

• I agree 2
Posted

Mechanik się skarży, że dyżurny mu nie odpowiada. Dyżurny się boczy, że mechanik milczy. Jedni na drugich, że jest paplanina. Tymczasem jedyne zapisy w regulaminie takim czy innym mówią czego nie wolno na czatach. Żaden nie nakłada obowiązku używania któregokolwiek czatu. Wolno grać bez okienka czatu, wolno nie mieć mikrofonu, głośników też gracz nie ma obowiązku mieć włączonych. W świecie całkowitej ciszy radiowej, głosowej i tekstowej można prowadzić pociąg, wystarczy patrzeć na semafory. Można tak samo kierować ruchem na nastawni, w ciszy, tylko wysyłać w zasadzie obowiązkowe zapowiedzi pociągów na posterunek następczy.

• I agree 1
Posted
W dniu 15.04.2026 o 16:34, Dyspozytor Liniowy napisał(a):

Porównanie td2 i Simreila to  bardzo kontrowersyjny temat najlepiej omijać takie tematy .

Dlaczego kontrowersyjny, to dwa różne symulatory, z całkiem innym podejściem do gry, porównania są nieuniknione. Tym bardziej że to nasze polskie flagowe produkcje w świecie kolejowej symulacji. Jest oczywiście jeszcze Maszyna, ale to tryb single player, podobnie ISDR. Zostają zatem te dwa.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy