Jump to content

Recommended Posts

Posted

13.03.2026, serwer PL3, godz. 11:21. Ostatnio była dyskusja, że dyżurny z Idzikowic wypuścił towara 1320xx do Opoczna, przez co pan maszynista EIP 13xx musiał zwolnić przed Opocznem do 124 km/h. Dziś Olszamowice mnie wypuściły (jadę 1313) za 16161, twierdząc, że on pojechał 3 odstępy przede mną, więc jest ok. 3 odstępy na 29-cio kilometrowym szlaku. To jest ok?

0 - błąd Olszam.jpg

• I disagree 1
  • I agree 2
Posted (edited)

Nie nie jest ok za mała róznica  odstępów .5-6 odstępów to najbardziej optymalne patrząc na  różnice v maxa .Czy ban nie . ponieważ strata czasowa to zapewne 2-3 minuty

Edited by Dyspozytor Liniowy
  • I agree 3
Posted

Zasada prosta jeżeli pendolino dojeżdza do pilichowic, pośpiesznego można przepuścić przez Olszamowice, natomiast żeby przepuścić towara to pendolino musiało by wyjeżdzać z opoczna. Wtedy wszyscy dojadą prawie bez straty czasu. No chyba że trafi się chojrak pędzący na tym odcinku 200km/h ale to już jego problem.

• I agree 1
Posted (edited)
21 godzin temu, Dyspozytor Liniowy napisał(a):

Nie nie jest ok za mała róznica  odstępów .5-6 odstępów to najbardziej optymalne patrząc na  różnice v maxa .Czy ban nie . ponieważ strata czasowa to zapewne 2-3 minuty

Ogólnie jestem przeciw raportowaniu dyżurnych i ich błędów. (no chyba, że trolluje czy jest chamski na czacie). Niektórzy mechanicy strasznie przesadzają. A jak nie zbiją czuwaka i taki stanie to oczywiście jest przyzwolenie, no cóż, błąd. Ale jak dyżurny zrobi błąd to od razu hurr durr, zbanujmy szmaciarza. Ale moja gadka ma swoje minusy, miesiąc temu jechałem 16xxx do Włoszczowej i dyżurny z Olszamowic puścił przede mnie towar 132xxx, bo wiedział, że jestem miłym i dobrym facetem i będę się toczył te 30 km do Włoszczowej 100 km/h i go nie zaraportuję 🙂

edit: pendoliniarze są strasznie roszczeniowi. Jadę pendolino więc mam mieć same zielone od początku do końca! Podobno mam 630 godzin na dyżurze. Już nie takie akcje widziałem, puszczasz towar, że jak pojedzie swoje 80 czy 100 kmh do następnego posterunku bez przeszkody innym graczom, ale ktoś się zatrzyma na odcinku. I później jedzie pendoliniarz. I do kogo od razu wydziera ryj? Nie do towara co stanął. Tylko do dyżurnego! "No jak to?! Towara mi puszczasz przede mną?!" "No ale towar się zatrzymał..." "Zamknij ryj, raport leci."

Edited by k.fornal24
dodatkowe informacje
  • Like 2
  • I agree 3
Posted (edited)
4 godziny temu, k.fornal24 napisał(a):

edit: pendoliniarze są strasznie roszczeniowi. Jadę pendolino więc mam mieć same zielone od początku do końca! Podobno mam 630 godzin na dyżurze. Już nie takie akcje widziałem, puszczasz towar, że jak pojedzie swoje 80 czy 100 kmh do następnego posterunku bez przeszkody innym graczom, ale ktoś się zatrzyma na odcinku. I później jedzie pendoliniarz. I do kogo od razu wydziera ryj? Nie do towara co stanął. Tylko do dyżurnego! "No jak to?! Towara mi puszczasz przede mną?!" "No ale towar się zatrzymał..." "Zamknij ryj, raport leci."

OJ tak  tu +1 to standardowa sytuacja  na serwerze pl3 . mam nadzieje zę administracja nie wyciąga  konsekwencji za takie sytuacje.

Edited by Dyspozytor Liniowy
  • I agree 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy