wyskass Posted December 12 Posted December 12 (edited) Już kilka razy mi się to zdarzało, EN57 nagle po przystanku, się wyłącza. Światełka na wyłączone przetwornice i sprężarkę się palą. Wiem że jest jakaś specjalna kolejność do reset. Normalnie wyłącznik szybki -> Przetwornica -> Sprężarka ale w tych przypadkach nie działa. 1. Po pierwsze nie mam pojęcia dla czego się losowo wyłącza co jakiś czas, przy stopie. Mam czuwak i SHP wyłączone. Robię to samo co zawsze mi się wydaje. ?? 2. Bawię się kombinacjami guzików i czasami się włączają, ale to jet magiczne. Odblokowuje nadmiary, nastawnik kierunkowy w tą i z powrotem, potem radio wyłącz/włącz, i reszta. Czasami się włączą po kilku minutach zabawy kombinacji, ale nie wiem jakich. Nie ma żadnego sensu. Pomocy.. Dzięki! Edited December 12 by wyskass
lewnemejski Posted December 15 Posted December 15 Mi nigdy się nie zdarzyło żeby w EN57 samo coś się wyłączało. Najlepiej jakbyś wstawił lub dał link do nagrania z sytuacji. Postaram się jednak niżej opisać 2 sytuacje, które najbardziej mi pasują i co w nich robić. Jeśli chodzi o światełka przetwornicy itp. zapalone to najczęstsze są 2 przyczyny: przekroczona prędkość 120km/h albo za duży prąd na silnikach. W pierwszej sytuacji należy wyjść z kabiny i udać się do członu silnikowego i w szafie niskiego napięcia odblokować przekaźnik różnicowy, wrócić do kabiny, nastawnik na neutralną pozycję i można zamknąć wyłącznik szybki i włączyć przetwornicę i wszystko powinno działać. W drugim przypadku, wystarczy jedynie nastawnik na neutralną pozycję, skasowanie przekaźnika nadmiarowego silników trakcyjnych i reszta tak samo jak wyżej. 2
wyskass Posted December 15 Author Posted December 15 Ah ok.. Powtórzyło mi się wczoraj.. Po przekroczeniu sygnału stopu, gdzie cię cofa do stopu, ale wszystko jest wyłączone, i mogłem restartować. Nie próbowałem odblokowania w szafie. Spróbuje powtórzyć sytuacje.
wyskass Posted Sunday at 07:00 AM Author Posted Sunday at 07:00 AM (edited) Ok.. No znowu to tamo.. bez żadnego powodu, wszystko się wyłącza na zatrzymaniu. Nie mam pojęcia jaki powód. Nie ma przekroczenia, i nie ma blokady. To jest na stopie, i jak próbuje startować, to widzę światełka na "przetwornica wyłączona" i "wyłącznik szybki wyłączony", i nic więcej. I teraz lecę prze cały pociąg jak idiota wyłączać i włączać baterie.. W końcu się włączyło ale gra mnie wykopuje z braku aktywności! Po prostu tak samo jak każdy inny stop, is nagle nic. Bym musiał nagrywać 2 godziny jazdy bo to rzadko i nie wiadomo kiedy. Co tu się dzieje z tym randomowym wyłączeniem. Każda jazda to jakaś loteria czy co?? To wkurzające. Edited Sunday at 07:12 AM by wyskass
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted Sunday at 09:11 AM SIMRAIL Team Posted Sunday at 09:11 AM Może podczas hamowania nie dałeś nastawnika na 0?
wyskass Posted Sunday at 09:19 AM Author Posted Sunday at 09:19 AM 3 minutes ago, Królik Uszasty said: Może podczas hamowania nie dałeś nastawnika na 0? Spróbowałem test tego, i nie wygląda że to powoduje taki rezultat, a oprócz tego, to bym nie zatrzymał prawidłowo z napędem..
k.fornal24 Posted Sunday at 09:23 AM Posted Sunday at 09:23 AM Spróbuj sprawdzić spójność plików na Steamie, może coś tam się zadziało?
wyskass Posted Monday at 08:57 AM Author Posted Monday at 08:57 AM (edited) 23 hours ago, k.fornal24 said: Spróbuj sprawdzić spójność plików na Steamie, może coś tam się zadziało? Wszystkie pliki dobre. I znowu to samo, 5 minut temu. Tym razem w czasie drogi, patrzę a elektryka wyłączona. I nie daje się włączyć, nawet po baterii i tego drugiego przy tym. Bot może jechać jakimś cudem, z wyłączoną przetwornicą, i jak ja wracam, to z powrotem się wyłącza. Koniec zabawy do widzenia. Co nagranie tego pomorze, jak nic się nie dzieje przed tym. Do kitu to wszystko. Edited Monday at 08:58 AM by wyskass
IR45 Posted Monday at 10:18 AM Posted Monday at 10:18 AM A nie namieszałeś coś w konfiguracji sterowania? Może masz przypisane wyłączanie baterii do jakiegoś klawisza który akurat naciskasz? 1
Recommended Posts