votes Posted October 1 Posted October 1 Dzień dobry. Może w oczekiwaniu na nowe DLC w ramach urozmaicenia rozgrywki ustawić na jednym z i tak pustych serwerów zimową scenerię? Takie wydarzenie "Zima za pasem" (na tydzień lub dwa?) żeby w śniegu powalczyć z bruttem, lodem i opóźnieniami na PKP 😉 Oczywiście jeżeli nie wymaga to nakładu pracy, bo wtedy lepiej nie odrywać się od meritum - "Kot z miasta Łodzi pochodzi" Pozdrawiam serdecznie 1 8
error723 Posted October 2 Posted October 2 8 godzin temu, Quentis napisał(a): Idąc tym tokiem rozumowania, to zima może trwać i trwać... A widzisz, jestem jeszcze z tego pokolenia, które pamięta, że zima zaczynała się w listopadzie (najczęściej 1go na cmentarze, szło się już w mrozie i śniegu) i zaczynała odpuszczać w połowie marca. Zatem, pamiętam, że zima w Polsce potrafiła trwać prawie pół roku. 4 1
k.fornal24 Posted October 2 Posted October 2 2 godziny temu, error723 napisał(a): A widzisz, jestem jeszcze z tego pokolenia, które pamięta, że zima zaczynała się w listopadzie (najczęściej 1go na cmentarze, szło się już w mrozie i śniegu) i zaczynała odpuszczać w połowie marca. Zatem, pamiętam, że zima w Polsce potrafiła trwać prawie pół roku. To chyba jesteś ze wschodu Polski. We Wrocławiu nigdy tak nie było.
error723 Posted October 2 Posted October 2 9 minut temu, k.fornal24 napisał(a): To chyba jesteś ze wschodu Polski. We Wrocławiu nigdy tak nie było. Jestem z Gdyni i było tak jeszcze w latach 80. 2
BrejSki Posted October 2 Posted October 2 13 godzin temu, error723 napisał(a): A widzisz, jestem jeszcze z tego pokolenia, które pamięta, że zima zaczynała się w listopadzie (najczęściej 1go na cmentarze, szło się już w mrozie i śniegu) i zaczynała odpuszczać w połowie marca. Zatem, pamiętam, że zima w Polsce potrafiła trwać prawie pół roku. Sprawiłeś, że czuję się stary 🤣 1
Orzeł85A Posted October 4 Posted October 4 W dniu 1.10.2025 o 15:06, votes napisał(a): Dzień dobry. Może w oczekiwaniu na nowe DLC w ramach urozmaicenia rozgrywki ustawić na jednym z i tak pustych serwerów zimową scenerię? Takie wydarzenie "Zima za pasem" (na tydzień lub dwa?) żeby w śniegu powalczyć z bruttem, lodem i opóźnieniami na PKP 😉 Oczywiście jeżeli nie wymaga to nakładu pracy, bo wtedy lepiej nie odrywać się od meritum - "Kot z miasta Łodzi pochodzi" Pozdrawiam serdecznie Ja tam nie oczekuje na nowe DLC twój pomysł nie mam sensu to już lepszym rozwiązanie było by zrobienie serwera PRO gdzie by była możliwość wykonywania manewrów oraz rozkazów pisemnych. 1
misiek_131415 Posted Saturday at 03:23 PM Posted Saturday at 03:23 PM 7 godzin temu, Orzeł85A napisał(a): serwera PRO gdzie by była możliwość wykonywania manewrów oraz rozkazów pisemnych bot nie ogarnia, musiałbyś mieć 100% żywych graczy. nierealne.
KOlorowy Posted Sunday at 09:27 AM Posted Sunday at 09:27 AM W dniu 1.10.2025 o 15:06, votes napisał(a): Dzień dobry. Może w oczekiwaniu na nowe DLC w ramach urozmaicenia rozgrywki ustawić na jednym z i tak pustych serwerów zimową scenerię? Takie wydarzenie "Zima za pasem" (na tydzień lub dwa?) żeby w śniegu powalczyć z bruttem, lodem i opóźnieniami na PKP 😉 Oczywiście jeżeli nie wymaga to nakładu pracy, bo wtedy lepiej nie odrywać się od meritum - "Kot z miasta Łodzi pochodzi" Pozdrawiam serdecznie Niegłupie! JEDEN serwer, na którym by była zima dla odmiany. Jestem ZA! 1 2
error723 Posted Sunday at 02:51 PM Posted Sunday at 02:51 PM (edited) 5 godzin temu, KOlorowy napisał(a): Niegłupie! JEDEN serwer, na którym by była zima dla odmiany. Jestem ZA! I nikt na to nie wpadł, że miło by było latem, gdy skwar, taką "lodową" krainą śmignąć - znaczy, serwer wiecznego lodu (taka alternatywna rzeczywistość)! Edited Sunday at 02:52 PM by error723
Tymo_chrabaszcz Posted Sunday at 08:29 PM Posted Sunday at 08:29 PM 11 godzin temu, KOlorowy napisał(a): Niegłupie! JEDEN serwer, na którym by była zima dla odmiany. Jestem ZA! Fakt. Nie głupie. Lecz jeżeli mieli by się devsi za to wsiąć to nowe DLC wyszło by w czerwc.
votes Posted Monday at 05:47 PM Author Posted Monday at 05:47 PM 20 godzin temu, Tymo_chrabaszcz napisał(a): Fakt. Nie głupie. Lecz jeżeli mieli by się devsi za to wsiąć to nowe DLC wyszło by w czerwc. Ja także z "utęsknieniem" jak szanowni koledzy oczekuję nowej zawartości i przeglądam wszystkie zdjęcia i newsy. Przy czym nie przypuszczam, że taka zmiana wymaga odrywania devsów, a przynajmniej taką mam nadzieję i tak warunkowałem swój pomysł. Jeżeli gra ma oddawać realną pogodę to zimowa sceneria i tak powinna być już gotowa. Ba nawet lepiej mieć taki serwer testowy czy wszystko jest OK. Skoro dzień i noc na konkretnym serwerze zależy od ustawienia przesunięcia czasu (np.: -8h, +4h, itp.) to analogicznie zapewne może być ustawiona także pora roku i wiele innych parametórw rozgrywki (tak jak na misjach w singielku). Teoretycznie nie powinno być tu dodatkowego nakładu pracy (ale to tylko moje przypuszczenie, a nie wiedza, temu nie wyrokuję, a grzecznie pytam ekipę SR) PS No jest też możliwość, że podobne wydarzenie jest przygotowywane jak nadejdzie śnieg i to by skradło "show' przed czasem. Pozdrawiam. 1
bart_dem Posted Monday at 06:08 PM Posted Monday at 06:08 PM 11 minut temu, votes napisał(a): Jeżeli gra ma oddawać realną pogodę to zimowa sceneria i tak powinna być już gotowa. Ba nawet lepiej mieć taki serwer testowy czy wszystko jest OK. Ale to jest od początku gotowe. Przecież na PL1 jest przesunięcie i obecnie jest tam marzec, ale jeszcze miesiąc, dwa temu można było trafić na śnieg. Nie liczcie na to, że z chwilą nastania zimy od razu zrobi się biało i -20. Gra bierze pogodę z danego dnia i tak to jest odwzorowane. 3
votes Posted Monday at 06:21 PM Author Posted Monday at 06:21 PM 2 minuty temu, bart_dem napisał(a): Ale to jest od początku gotowe. Przecież na PL1 jest przesunięcie i obecnie jest tam marzec, ale jeszcze miesiąc, dwa temu można było trafić na śnieg. Nie liczcie na to, że z chwilą nastania zimy od razu zrobi się biało i -20. Gra bierze pogodę z danego dnia i tak to jest odwzorowane. Też tak zakładam, że wszystko jest gotowe. Temu zrodzil się taki pomysł aby na jakiś czas "ustawić na sztywno zimę" na jednym z i tak pustych serwerów dla urozmaicenia rozgrywki. Coś typu win-win, nic kosztuję, a by dodało czasowo coś nowego. Pozdrawiam
bart_dem Posted Monday at 06:24 PM Posted Monday at 06:24 PM Myślę, że to tylko kwestia ustawienia pory roku na sztywno, która nie oderwie devów od bieżących zadań. 1
Recommended Posts