Furaha Lion Posted May 2 Posted May 2 Nazwa "Ciężka przeprawa". Opis "Przejedź pociągiem z Łodzi do Warszawy lub odwrotnie z przesiadką w Skierniewicach lub Koluszkach". Przejechałem w singlu z Warszawy do Skierniewic potem od razu ze Skierniewic do Łodzi ale nie otrzymałem tą osiągnięcie. Jak to działa?
Furaha Lion Posted Saturday at 10:07 AM Author Posted Saturday at 10:07 AM Udało się! Przejechałem w multi pociągami 11520 a 91924 całą trasę. 1 1
beskidek2513 Posted Saturday at 11:24 AM Posted Saturday at 11:24 AM (edited) Dzięki za podpowiedź, też zastanawiałem się, jak to zdobyć. Też przejechałem na singlu W-wa - Skierniewice i za chwilę Skierniewice - Łódź i nic. Powinni bardziej opisać, jakie są wymogi tego osiągnięcia, bo te jedne zdanie tak naprawdę nic nie mówi. A tym 11520 pojechałeś do końca scenariusza - do Puszczy, czy przerwałeś scenariusz w Skierniewicach i wsiadłeś na 91924? Edited Saturday at 11:25 AM by beskidek2513
Furaha Lion Posted Saturday at 12:11 PM Author Posted Saturday at 12:11 PM 46 minutes ago, beskidek2513 said: Dzięki za podpowiedź, też zastanawiałem się, jak to zdobyć. Też przejechałem na singlu W-wa - Skierniewice i za chwilę Skierniewice - Łódź i nic. Powinni bardziej opisać, jakie są wymogi tego osiągnięcia, bo te jedne zdanie tak naprawdę nic nie mówi. A tym 11520 pojechałeś do końca scenariusza - do Puszczy, czy przerwałeś scenariusz w Skierniewicach i wsiadłeś na 91924? Zgadzam z Tobą, że mamy zbyt mało informacji o wymogach niektórych osiągnięć. Tym 11520 przejechałem od samego początku do samego końcu (do Puszczy). A na 91924 wsiadłem jeszcze do Skierniewic. Osiągnięcie otrzymałem akurat po wjazdu w perony Warszawy Zachodniej. 1
beskidek2513 Posted Saturday at 12:35 PM Posted Saturday at 12:35 PM 23 minuty temu, Furaha Lion napisał(a): Tym 11520 przejechałem od samego początku do samego końcu (do Puszczy). A na 91924 wsiadłem jeszcze do Skierniewic. Osiągnięcie otrzymałem akurat po wjazdu w perony Warszawy Zachodniej. Jeszcze raz dziękuję za info - właśnie jadę 11516 do Puszczy 😉
Furaha Lion Posted Saturday at 12:43 PM Author Posted Saturday at 12:43 PM 7 minutes ago, beskidek2513 said: Jeszcze raz dziękuję za info - właśnie jadę 11516 do Puszczy 😉 W takim razie powodzenia! 🙂 1
beskidek2513 Posted Saturday at 01:29 PM Posted Saturday at 01:29 PM 42 minuty temu, Furaha Lion napisał(a): W takim razie powodzenia! 🙂 Hahaha - jechałem 1 godzinę i 21 minut i właśnie odjechałem ze Skierniewic na ostatni odcinek mojej trasy do Puszczy i... restart serwera 😄 Półtorej godziny na darmo... Muszę zacząć jeszcze raz.
Furaha Lion Posted Saturday at 02:33 PM Author Posted Saturday at 02:33 PM 1 hour ago, beskidek2513 said: Hahaha - jechałem 1 godzinę i 21 minut i właśnie odjechałem ze Skierniewic na ostatni odcinek mojej trasy do Puszczy i... restart serwera 😄 Oj! Rozumiem, też miałem podobną sytuację. 🫣
Tom_89 Posted Saturday at 04:14 PM Posted Saturday at 04:14 PM Sadząc po numerach i nazwie osiągnięcia to chodzi o przejazd pociągiem towarowym. Pytanie czy jest jakieś minimum masy brutto składu aby to zaliczyć.
beskidek2513 Posted Saturday at 05:08 PM Posted Saturday at 05:08 PM 2 godziny temu, Furaha Lion napisał(a): Oj! Rozumiem, też miałem podobną sytuację. 🫣 Zrobiłem to! - Zajęło mi to ponad 5 godzin, bo ten cholerny restart serwera zabrał mi półtorej godziny, ale po restarcie pojechałem z Łodzi 11524 do Puszczy i zaraz po skończeniu tego scenariusza zdążyłem przesiąść się na 91928 do Wawy. I zaliczone 🙂 Jeszcze raz dziękuję Ci - Furaha Lion - za pomoc i dokładne wyjaśnienie sprawy.
beskidek2513 Posted Saturday at 05:12 PM Posted Saturday at 05:12 PM 54 minuty temu, Tom_89 napisał(a): Sadząc po numerach i nazwie osiągnięcia to chodzi o przejazd pociągiem towarowym. Pytanie czy jest jakieś minimum masy brutto składu aby to zaliczyć. Nie, niekonieczie - osiągnięcie to można zaliczyć pociągami osobowymi - tak, jak są w tym wątku podane numery pociągów. Zapewne można to zrobić też pociągiem osobowym 932xx z Łodzi do Radomska i wówczas przesiadasz się w Koluszkach na jakiś towar do Wawy, ale tej opcji nie testowałem.
Furaha Lion Posted Saturday at 05:34 PM Author Posted Saturday at 05:34 PM (edited) 1 hour ago, Tom_89 said: Sadząc po numerach i nazwie osiągnięcia to chodzi o przejazd pociągiem towarowym. Pytanie czy jest jakieś minimum masy brutto składu aby to zaliczyć. Brałem do prowadzenia właśnie pociągi osobowe, w tym przypadku 2xEN57 każdy, bo one w swoich rozkładach jazdy miały wyłącznie te stacji początkowe a końcowe, które potrzebowałem. 26 minutes ago, beskidek2513 said: I zaliczone 🙂 Hura! 😀 Edited Saturday at 05:35 PM by Furaha Lion 1 1
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted Saturday at 06:51 PM SIMRAIL Team Posted Saturday at 06:51 PM Nazwa osiągnięcia to nawiązanie do pewnej inicjatywy pasażerów z czasów modernizacji linii do Łodzi. Samo osiągnięcie powinno działać tak, że jedziesz jednym pociągiem z Warszawy Zachodniej do Skierniewic lub Koluszek, wychodzisz do menu głównego i potem podejmujesz inny pociąg (o innym numerze) z tej samej stacji do Łodzi Widzewa. Ewentualnie odwrotnie - z Widzewa do Koluszek lub Skierniewic i potem od tej samej stacji innym pociągiem do Warszawy Zachodniej. Po drodze są jeszcze punkty kontrolne do zaliczenia - Gałkówek, Żyrardów, Grodzisk Mazowiecki i Pruszków. 2
Tom_89 Posted Saturday at 07:35 PM Posted Saturday at 07:35 PM (edited) O dzięki za wyjaśnienie. Ogólnie do niektórych odznak przydałby się małe podpowiedzi w razie problemików. Rozumiem że Pustelnik również przy tym można odkryć ? Nie raz jechałem odcinek Puszcza Skierniewice a potem dalej i nic. Teraz scenariusz cargo Puszcza - Łodź przez Skierniewice. Edited Saturday at 07:39 PM by Tom_89
beskidek2513 Posted Sunday at 01:25 PM Posted Sunday at 01:25 PM 17 godzin temu, Tom_89 napisał(a): Rozumiem że Pustelnik również przy tym można odkryć ? Nie raz jechałem odcinek Puszcza Skierniewice a potem dalej i nic. Ja też jechałem z Puszczy do Skierniewic i nie zaliczało. Dopiero, jak pojechałem w odwotnym kier. ze Skierniewic (a konkretnie ja jechałem całą trasę z Widzewa) do Puszczy, to wówczas mi zaliczyło.
Tom_89 Posted Sunday at 05:08 PM Posted Sunday at 05:08 PM Jednak scenariusz cargo w trybie jednoosobowym Puszcza - Łódź Dąbrowa zaliczyło zadanie. Tylko jakoś wczoraj tego nie pokazało. Dzisiaj zrobiłem przejazd pośp. Widzew - Białystok, wysiadka Skierniewice i tam dla pewności w peronach osobowy Bałchów - W-wa Grochódw. Wjazd na W-wa zachodnią zaliczyło zadanie. Dzieki za pomoc wszystkim.
Recommended Posts