Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nazwa "Ciężka przeprawa".

Opis "Przejedź pociągiem z Łodzi do Warszawy lub odwrotnie z przesiadką w Skierniewicach lub Koluszkach".

Przejechałem w singlu z Warszawy do Skierniewic potem od razu ze Skierniewic do Łodzi ale nie otrzymałem tą osiągnięcie.

Jak to działa?

screen5.jpg

Posted (edited)

Dzięki za podpowiedź, też zastanawiałem się, jak to zdobyć. Też przejechałem na singlu W-wa - Skierniewice i za chwilę Skierniewice - Łódź i nic. Powinni bardziej opisać, jakie są wymogi tego osiągnięcia, bo te jedne zdanie tak naprawdę nic nie mówi.

A tym 11520 pojechałeś do końca scenariusza - do Puszczy, czy przerwałeś scenariusz w Skierniewicach i wsiadłeś na 91924?

Edited by beskidek2513
Posted
46 minutes ago, beskidek2513 said:

Dzięki za podpowiedź, też zastanawiałem się, jak to zdobyć. Też przejechałem na singlu W-wa - Skierniewice i za chwilę Skierniewice - Łódź i nic. Powinni bardziej opisać, jakie są wymogi tego osiągnięcia, bo te jedne zdanie tak naprawdę nic nie mówi.

A tym 11520 pojechałeś do końca scenariusza - do Puszczy, czy przerwałeś scenariusz w Skierniewicach i wsiadłeś na 91924?

Zgadzam z Tobą, że mamy zbyt mało informacji o wymogach niektórych osiągnięć.

Tym 11520 przejechałem od samego początku do samego końcu (do Puszczy). A na 91924 wsiadłem jeszcze do Skierniewic. Osiągnięcie otrzymałem akurat po wjazdu w perony Warszawy Zachodniej.

• Thanks 1
Posted
23 minuty temu, Furaha Lion napisał(a):

Tym 11520 przejechałem od samego początku do samego końcu (do Puszczy). A na 91924 wsiadłem jeszcze do Skierniewic. Osiągnięcie otrzymałem akurat po wjazdu w perony Warszawy Zachodniej.

Jeszcze raz dziękuję za info - właśnie jadę 11516 do Puszczy 😉

Posted
42 minuty temu, Furaha Lion napisał(a):

W takim razie powodzenia! 🙂

Hahaha - jechałem 1 godzinę i 21 minut i właśnie odjechałem ze Skierniewic na ostatni odcinek mojej trasy do Puszczy i... restart serwera 😄

Półtorej godziny na darmo... Muszę zacząć jeszcze raz.

Posted
1 hour ago, beskidek2513 said:

Hahaha - jechałem 1 godzinę i 21 minut i właśnie odjechałem ze Skierniewic na ostatni odcinek mojej trasy do Puszczy i... restart serwera 😄

Oj! Rozumiem, też miałem podobną sytuację. 🫣

Posted

Sadząc po numerach i nazwie osiągnięcia to chodzi o przejazd pociągiem towarowym. Pytanie czy jest jakieś minimum masy brutto składu aby to zaliczyć.

Posted
2 godziny temu, Furaha Lion napisał(a):

Oj! Rozumiem, też miałem podobną sytuację. 🫣

Zrobiłem to! - Zajęło mi to ponad 5 godzin, bo ten cholerny restart serwera zabrał mi półtorej godziny, ale po restarcie pojechałem z Łodzi 11524 do Puszczy i zaraz po skończeniu tego scenariusza zdążyłem przesiąść się na 91928 do Wawy. I zaliczone 🙂

Jeszcze raz dziękuję Ci - Furaha Lion - za pomoc i dokładne wyjaśnienie sprawy.

Posted
54 minuty temu, Tom_89 napisał(a):

Sadząc po numerach i nazwie osiągnięcia to chodzi o przejazd pociągiem towarowym. Pytanie czy jest jakieś minimum masy brutto składu aby to zaliczyć.

Nie, niekonieczie - osiągnięcie to można zaliczyć pociągami osobowymi - tak, jak są w tym wątku podane numery pociągów. Zapewne można to zrobić też pociągiem osobowym 932xx z Łodzi do Radomska i wówczas przesiadasz się w Koluszkach na jakiś towar do Wawy, ale tej opcji nie testowałem.

Posted (edited)
1 hour ago, Tom_89 said:

Brałem do prowadzenia właśnie pociągi osobowe, w tym przypadku 2xEN57 każdy, bo one w swoich rozkładach jazdy miały wyłącznie te stacji początkowe a końcowe, które potrzebowałem.

26 minutes ago, beskidek2513 said:

I zaliczone 🙂

Hura! 😀

Edited by Furaha Lion
  • Like 1
  • Thanks 1
  • SIMRAIL Team
Posted

Nazwa osiągnięcia to nawiązanie do pewnej inicjatywy pasażerów z czasów modernizacji linii do Łodzi. Samo osiągnięcie powinno działać tak, że jedziesz jednym pociągiem z Warszawy Zachodniej do Skierniewic lub Koluszek, wychodzisz do menu głównego i potem podejmujesz inny pociąg (o innym numerze) z tej samej stacji do Łodzi Widzewa. Ewentualnie odwrotnie - z Widzewa do Koluszek lub Skierniewic i potem od tej samej stacji innym pociągiem do Warszawy Zachodniej. Po drodze są jeszcze punkty kontrolne do zaliczenia - Gałkówek, Żyrardów, Grodzisk Mazowiecki i Pruszków.

• Thanks 2
Posted (edited)

O dzięki za wyjaśnienie. Ogólnie do niektórych odznak przydałby się małe podpowiedzi w razie problemików. Rozumiem że Pustelnik również przy tym można odkryć ? Nie raz jechałem odcinek Puszcza Skierniewice a potem dalej i nic.  Teraz scenariusz cargo Puszcza - Łodź przez Skierniewice.

Edited by Tom_89
Posted
17 godzin temu, Tom_89 napisał(a):

Rozumiem że Pustelnik również przy tym można odkryć ? Nie raz jechałem odcinek Puszcza Skierniewice a potem dalej i nic.

Ja też jechałem z Puszczy do Skierniewic i nie zaliczało. Dopiero, jak pojechałem w odwotnym kier. ze Skierniewic (a konkretnie ja jechałem całą trasę z Widzewa) do Puszczy, to wówczas mi zaliczyło.

Posted

Jednak scenariusz cargo w trybie jednoosobowym Puszcza - Łódź Dąbrowa zaliczyło zadanie. Tylko jakoś wczoraj tego nie pokazało.
Dzisiaj zrobiłem przejazd pośp. Widzew - Białystok, wysiadka Skierniewice i tam dla pewności w peronach osobowy Bałchów - W-wa Grochódw.  Wjazd na W-wa zachodnią zaliczyło zadanie. Dzieki za pomoc wszystkim.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy