Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

_27.01.2024_Wersja oficjalna

Cześć, dziś chciałbym podzielić się z wami ostateczną wersją Komputerowego Dziennika Ruchu. Zmiany w tej wersji obejmują m.in:

1. Możliwość wpisów telefonogramów
  2. Naprawę zegara programowego
  3. Dodanie wyświetlenie stron dziennika
  4. Dodanie możliwości wpisu liter do numerów pociągów
  5. I inne...

Program jest wersją ostateczną, czyli nie zakładam dalszej pracy z programem, według mnie program spełnia oczekiwania. Jednakże jeżeli zostałyby napotkane problemy, będę wdzięczny za ich zgłoszenie. Tak jak w poprzednich wersjach, może pojawić się komunikat o potencjalnym zagrożeniu. Dzieje się tak ponieważ program nie jest podpisany cyfrowo. Program jest w 100% bezpieczny. 

Życzę miłego korzystania z programu! 

*Korzystanie z nowszej wersji, wymaga stworzenie nowego dziennika. Dzienniki zapisane w starszej wersji mogą być niekompatybilne w najnowszą wersją.

KDR 2.1.zip

Edited by blazej870
Aktualizacja programu (Wersja oficjalna)
Posted
15 minut temu, KOlorowy napisał(a):

Windows Defender wykrywa mi archiwum jako wirusa. 

Taki komunikat może się pojawić ponieważ plik .exe jest wygenerowany z PyInstaller. Jest to dość częsty problem, ponieważ pliki .exe utworzone przez PyInstaller mogą przypominać złośliwe oprogramowanie, co wywołuje tzw. fałszywy alarm. Plik jest w 100% bezpieczny. https://nordvpn.com/pl/file-checker/ na tej stronie można sprawdzić czy plik zawiera potencjalne zagrożenia. 

Posted (edited)

Wszystko działa jak należy, ale mam pewne zastrzeżenia. 
Czy dałoby radę, ażeby program pobierał godzinę z komputera? 
Sądzę, że można pominąć podział na numery parzyste i nieparzyste. 
W tabelce o informowaniu dróżników, automatycznie powinno pojawiać się "tak" - CHYBA, że zmienimy przy wpisywaniu pociągu. 
Widziałbym możliwość zapisywania naszego dziennika do pliku. Powinna również znajdować się tam informacja o rozpoczęciu i zakończeniu naszej pracy. 
Popracować nad szatą graficzną, usnąć błędy i moim zdaniem będzie wyglądało to całkiem zgrabnie.

Edited by KOlorowy
Posted
32 minuty temu, KOlorowy napisał(a):

Wszystko działa jak należy, ale mam pewne zastrzeżenia. 
Czy dałoby radę, ażeby program pobierał godzinę z komputera? 
Sądzę, że można pominąć podział na numery parzyste i nieparzyste. 
W tabelce o informowaniu dróżników, automatycznie powinno pojawiać się "tak" - CHYBA, że zmienimy przy wpisywaniu pociągu. 
Widziałbym możliwość zapisywania naszego dziennika do pliku. Powinna również znajdować się tam informacja o rozpoczęciu i zakończeniu naszej pracy. 
Popracować nad szatą graficzną, usnąć błędy i moim zdaniem będzie wyglądało to całkiem zgrabnie.

Godzinę wpisuje się "podczas logowania" domyślnie data i godzina jest pobierana z systemu. Numery parzyste i nieparzyste są konieczne. Nad tabelą o poinformowaniu dróżników ciąż trwają prace. Docelowo też pojawi się opcja zapisywania dziennika do pliku tak żeby potem można było np. kontynuować symulację. Informacja o rozpoczęciu i zakończeniu służby, jak i inne wpisy typu wprowadzenia telefonicznego zapowiadania poc itp, również będą dostępne. Jeżeli byłby jakieś błędy w dzienniku proszę o zgłaszanie.  

• Thanks 1
  • 3 weeks later...
Posted (edited)
W dniu 29.11.2024 o 15:01, KOlorowy napisał(a):

Windows Defender wykrywa mi archiwum jako wirusa. 

W niektórych przypadkach wykrywa pliki zip z sieci pobierane jako wirus możesz śmiało pobrać pozdrawiam 

Edited by EDYPOLAND
Posted

Cześć bardzo spodobała mi sie ta aplikacja :D, może w przyszłości zrobisz coś takiego że będzie można ze znajomym takim cackiem sie pobawić, chodzi mi tu o to że ja tworze nowy pociąg i automatycznie sie on u niego wpisuje.

Posted
W dniu 16.12.2024 o 20:34, wrubelek napisał(a):

Cześć bardzo spodobała mi sie ta aplikacja :D, może w przyszłości zrobisz coś takiego że będzie można ze znajomym takim cackiem sie pobawić, chodzi mi tu o to że ja tworze nowy pociąg i automatycznie sie on u niego wpisuje.

Może kiedyś taka opcja się pojawi, ale to w dalekiej przyszłości 

Posted
17 godzin temu, telektryk napisał(a):

Aplikacja ekstra, spróbuj może przybliżyć wygląd aplikacji do oryginału 😄

Screenshot_20241216-2226502.webp

Niestety zmiana całego wyglądu programu na tym etapie, czyli na końcówce pełnego funkcjonowania dziennika, byłaby tak naprawdę pracą od zera. Mój program wzorowałem przeważnie na dzienniku papierowym, i dzięki temu program sam w sobie jest oryginalny.  Jednakże bardzo się cieszę że aplikacja się podoba. 😄 

• 1 month later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy