Jump to content

Ankieta - preferowany rodzaj poci膮g贸w 聽聽

128 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Druga ankietka dot. rodzaj贸w poci膮g贸w dla jeszcze wi臋kszej jasno艣ci.

Edited by en57
  • Like 1
Posted
2 godziny temu, Szczurson napisa艂(a):

Nie ma opcji "Wszystkie"? 馃檪

Klienty nasze Pany聽鈽猴笍

Posted (edited)

Bardzo dzi臋kuj臋 za t膮 ankiet臋... Pisa艂em o towarach, 偶e mniej graczy je lubi. Pisa艂em to na podstawie polityki cenowo-wydawniczej Dovetail i swoich obserwacji i si臋 nie pomyli艂em. Zreszt膮 tak samo jak si臋 nie myl臋 w innych kwestiach, ale na tym forum zosta艂em zakrzyczany przez fanatyk贸w/toksyk贸w wi臋c jak ich producenci pos艂uchaj膮 to bardzo szybko poczuj膮 to w sprzeda偶y. Ale nie m贸j biznes i nie b臋d臋 tu si臋 ci膮gle nastawia艂 na fal臋 hejtu pisz膮c swoje zdanie.

Na chwil臋 obecn膮: r贸偶ne rodzaje pasa偶erskich 70% - vs towary 30%. Ju偶 jest 80% vs towary 20% 馃檪

呕eby by艂a idealna jasno艣膰 to lepiej by艂oby zrobi膰 po prostu: towary czy pasa偶erskie... Zaznaczy艂em pasa偶erskie z lokomotyw膮, ale lubi臋 absolutnie wszystkie... I trasy dalekobie偶ne i regionalne i osobowe i szybkie pendolino... To czego nie lubi臋 to towary, a ju偶 na pewno ten towarowy co jest obecnie w samoczuku w SimRail... Te ameryka艅skie towary z TSW jeszcze kilka razy poprowadzi艂em, ale w SimRail to jaki艣 koszmar... (ale przejecha艂em ca艂y 馃檪聽) Mo偶e jak gracie na multi to inaczej, ale w samouczku to jest m臋czarnia. To prawie jak te wasze ukochane manewry i podczepianie wagon贸w jak si臋 jedzie 10km/h przez 2 godziny 馃檪聽i jedyne co albo poci膮g si臋 zatrzymuje albo za mocno przy艣piesza i jedyne co to wczuwa膰 si臋 w idelne 20 km/h... 馃檪聽Ok podobno przewozy z korpo za towary p艂ac膮 maszynistom niez艂膮 kas臋 - 2xlepsz膮 od PKP pasa偶erskich wi臋c w realu tak si臋 m臋czy膰 to jeszcze mo偶na za 15-20k ale w grze, kt贸ra ma by膰 przyjemno艣ci膮? 馃檪聽Cho膰 30% czerpie z tego jak膮艣 przyjemno艣膰 i w grze.. Ok... Ale wydawa膰 to jako pierwsze DLC? 馃檪

A teraz: raz, dwa, trzy negatywa daj mi ty (toksyczna spo艂eczno艣ci z tego forumka) 馃檪

Edited by adamets2
  • I disagree 4
  • Haha 2
Posted
2 godziny temu, adamets2 napisa艂(a):

Bardzo dzi臋kuj臋 za t膮 ankiet臋... Pisa艂em o towarach, 偶e mniej graczy je lubi. Pisa艂em to na podstawie polityki cenowo-wydawniczej Dovetail i swoich obserwacji i si臋 nie pomyli艂em. Zreszt膮 tak samo jak si臋 nie myl臋 w innych kwestiach, ale na tym forum zosta艂em zakrzyczany przez fanatyk贸w/toksyk贸w wi臋c jak ich producenci pos艂uchaj膮 to bardzo szybko poczuj膮 to w sprzeda偶y. Ale nie m贸j biznes i nie b臋d臋 tu si臋 ci膮gle nastawia艂 na fal臋 hejtu pisz膮c swoje zdanie.

Na chwil臋 obecn膮: r贸偶ne rodzaje pasa偶erskich 70% - vs towary 30%

呕eby by艂a idealna jasno艣膰 to lepiej by艂oby zrobi膰 po prostu: towary czy pasa偶erskie... Zaznaczy艂em pasa偶erskie z lokomotyw膮, ale lubi臋 absolutnie wszystkie... I trasy dalekobie偶ne i regionalne i osobowe i szybkie pendolino... To czego nie lubi臋 to towary, a ju偶 na pewno ten towarowy co jest obecnie w samoczuku w SimRail... Te ameryka艅skie towary z TSW jeszcze kilka razy poprowadzi艂em, ale w SimRail to jaki艣 koszmar... (ale przejecha艂em ca艂y 馃檪聽) Mo偶e jak gracie na multi to inaczej, ale w samouczku to jest m臋czarnia. To prawie jak te wasze ukochane manewry i podczepianie wagon贸w jak si臋 jedzie 10km/h przez 2 godziny 馃檪聽i jedyne co albo poci膮g si臋 zatrzymuje albo za mocno przy艣piesza i jedyne co to wczuwa膰 si臋 w idelne 20 km/h... 馃檪聽Ok podobno przewozy z korpo za towary p艂ac膮 maszynistom niez艂膮 kas臋 - 2xlepsz膮 od PKP pasa偶erskich wi臋c w realu tak si臋 m臋czy膰 to jeszcze mo偶na za 15-20k ale w grze, kt贸ra ma by膰 przyjemno艣ci膮? 馃檪聽Cho膰 30% czerpie z tego jak膮艣 przyjemno艣膰 i w grze.. Ok... Ale wydawa膰 to jako pierwsze DLC? 馃檪

A teraz: raz, dwa, trzy negatywa daj mi ty (toksyczna spo艂eczno艣ci z tego forumka) 馃檪

Poci膮g towarowy w samouczku jest dosy膰 trudny, prowadzisz ci臋偶ki sk艂ad z w臋glem po szkodach g贸rniczych, w dodatku TRAXXem, kt贸ry 艣rednio do tego si臋 nadaje, lepszy by艂by Dragon a Muchowiec w Katowicach sprawia problem, nawet do艣wiadczonym maszynistom, kt贸rzy niekiedy musz膮 korzysta膰 z popychu, zw艂aszcza w okresie jesienno-zimowym, trzeba by艂o spr贸bowa膰 czego艣 l偶ejszego, s膮 takie sk艂ady na multiplayerze. Tutaj nie chodzi o to, aby by艂o w grze jak najwi臋cej towarowych czy poci膮g贸w pasa偶erskich, chodzi o r贸偶norodno艣膰, 偶eby ka偶dy znalaz艂 co艣 dla siebie, wiadomo 偶e nie wszystko b臋dzie na takim samym poziomie popularne. Towarowe poci膮gi s膮 wybierane przez bardziej do艣wiadczonych graczy i tych kt贸rzy to lubi膮, amatorzy manewrowania te偶 si臋 znajd膮, je艣li kto艣 chce je藕dzi膰 10km/h to jego sprawa co robi w grze, dlaczego ma nie mie膰 takiej mo偶liwo艣ci? je艣li kto艣 lubi tylko poci膮gi pasa偶erskie, to dla niego nic si臋 nie zmieni w rozk艂adzie jest ich pe艂no, nawet wi臋cej ni偶 w rzeczywisto艣ci, skupia膰 si臋 na okrojonym fragmencie gry kosztem reszty to recepta na nudny projekt, kt贸ry znudzi si臋 po godzinie grania.

• Thanks 1
  • I agree 2
Posted

Ja zaznaczy艂em pasa偶erskie dalekobie偶ne z lokomotyw膮 ale przecie偶 i dla towara i dla kibla da si臋 wybra膰 ponad 2h tras臋...bo tras臋/d艂ugi kurs lubi臋 najbardziej.(MULTI)

Zaczynaj膮c od d艂ugiej trasy kiblem, kt贸ry wymaga zatrzymywania na ka偶dej stacji i zbiera najwi臋cej PD, poprzez towary, kt贸re wg EDR lec膮 na bok a偶 mi艂o i nie ma dw贸ch takich samych scenariuszy a ograniczeniem dla nich jest "p贸ki restart serwera nas nie rozdzieli" 馃檪聽a ko艅cz膮c na 艣winiach kt贸re sprawnie pokonuj膮 CMK. Kilka razy 艣mign膮艂em ED250 i efekt trasy jest jednak wg EDR gro kurs贸w lecia艂em w wi臋kszo艣ci na potocznych przelotach( nuuuda). EU07 zaprz臋gni臋ta do towara i do pasa偶era prowadzi si臋 zgo艂a odmiennie. Na swoim etapie ogarniania towar贸w czasem niekt贸rymi towarami rezygnuj臋 (po szybkiej wymianie zda艅 z dy偶urnymi z Zawiercia ) wtaczanie w perony bo jak stan臋 w peronach na S1 to zanim si臋 wyskrobi臋 na 艁azy to troch臋 mija.聽

• I agree 2
Posted (edited)
12 godzin temu, darth-gregorius napisa艂(a):

Poci膮g towarowy w samouczku jest dosy膰 trudny, prowadzisz ci臋偶ki sk艂ad z w臋glem po szkodach g贸rniczych, w dodatku TRAXXem, kt贸ry 艣rednio do tego si臋 nadaje, lepszy by艂by Dragon a Muchowiec w Katowicach sprawia problem, nawet do艣wiadczonym maszynistom, kt贸rzy niekiedy musz膮 korzysta膰 z popychu, zw艂aszcza w okresie jesienno-zimowym, trzeba by艂o spr贸bowa膰 czego艣 l偶ejszego, s膮 takie sk艂ady na multiplayerze. Tutaj nie chodzi o to, aby by艂o w grze jak najwi臋cej towarowych czy poci膮g贸w pasa偶erskich, chodzi o r贸偶norodno艣膰, 偶eby ka偶dy znalaz艂 co艣 dla siebie, wiadomo 偶e nie wszystko b臋dzie na takim samym poziomie popularne. Towarowe poci膮gi s膮 wybierane przez bardziej do艣wiadczonych graczy i tych kt贸rzy to lubi膮, amatorzy manewrowania te偶 si臋 znajd膮, je艣li kto艣 chce je藕dzi膰 10km/h to jego sprawa co robi w grze, dlaczego ma nie mie膰 takiej mo偶liwo艣ci? je艣li kto艣 lubi tylko poci膮gi pasa偶erskie, to dla niego nic si臋 nie zmieni w rozk艂adzie jest ich pe艂no, nawet wi臋cej ni偶 w rzeczywisto艣ci, skupia膰 si臋 na okrojonym fragmencie gry kosztem reszty to recepta na nudny projekt, kt贸ry znudzi si臋 po godzinie grania.

No to tylko pogratulowa膰 "m膮drym' g艂owom z SimRail, 偶e na SAMOUCZEK(!) wzi臋li taki sk艂ad! Zach臋cili graczy jak nie ma co 馃檪聽Tak naprawd臋 chodzi mi nie o to czy towary maj膮 by膰 w SimRail czy nie bo oczywi艣cie powinny tylko, 偶e jak pisa艂em z miesi膮c temu, 偶e towary nie ciesz膮 si臋 wielk膮 popularno艣ci膮 to mnie wy艣miano na tym forum w innych tematach! Nie mam 偶adnej wiedzy czy to si臋 przys艂u偶y艂o czy nie wydaniu jako pierwszego(!) DLC towar贸w, ale prawda jest taka, 偶e jako pierwsze DLC b臋d膮 w艂a艣nie towary... 馃檪A mamy tu obecnie 80 za pasa偶erskimi vs 20 za towarami. Ja o tych towarach, 偶e nie ciesz膮 si臋 popularno艣ci膮 pisa艂em jakie艣 2-3 tyg. zanim pojawi艂o si臋 info o tych najnowszych zmianach.... Ludzie mocno czekali na DLC 艁贸d藕-Warszawa i save i dostan膮 manewry i towary 馃檪A towary do tego p艂atne gdzie jak w innym temacie zasugerowa艂em, 偶e mo偶e by膰 bezp艂atne mam ju偶 tam z 20 negatyw贸w (!)...聽馃ぃ聽Mo偶e warto zrobi膰 jeszcze ankiet臋 na forum: z pytaniem: "czy zamierzasz kupi膰 p艂atne DLC z towarami do SimRail?" i odpowied藕 TAK lub NIE...

Generalnie to zach臋cam sp贸艂k臋 SimRail skoro nie ma 偶adnych dzia艂贸w marketingu i PR i nie zatrudnia firmy z zewn膮trz badaj膮cej nastroje konsumenckie do robienia mo偶e tutaj ankiet jak ta z tego tematu zanim b臋d膮 wydawa膰 kolejne DLC.. 聽

Edited by adamets2
  • Like 1
  • I disagree 4
Posted
26 minut temu, adamets2 napisa艂(a):

No to tylko pogratulowa膰 "m膮drym' g艂owom z SimRail, 偶e na SAMOUCZEK(!) wzi臋li taki sk艂ad! Zach臋cili graczy jak nie ma co 馃檪聽Tak naprawd臋 chodzi mi nie o to czy towary maj膮 by膰 w SimRail czy nie bo oczywi艣cie powinny tylko, 偶e jak pisa艂em z miesi膮c temu, 偶e towary nie ciesz膮 si臋 wielk膮 popularno艣ci膮 to mnie wy艣miano na tym forum w innych tematach! Nie mam 偶adnej wiedzy czy to si臋 przys艂u偶y艂o czy nie wydaniu jako pierwszego(!) DLC towar贸w, ale prawda jest taka, 偶e jako pierwsze DLC b臋d膮 w艂a艣nie towary... 馃檪A mamy tu obecnie 80 za pasa偶erskimi vs 20 za towarami. Ja o tych towarach, 偶e nie ciesz膮 si臋 popularno艣ci膮 pisa艂em jakie艣 2-3 tyg. zanim pojawi艂o si臋 info o tych najnowszych zmianach.... Ludzie mocno czekali na DLC 艁贸d藕-Warszawa i save i dostan膮 manewry i towary 馃檪A towary do tego p艂atne gdzie jak w innym temacie zasugerowa艂em, 偶e mo偶e by膰 bezp艂atne mam ju偶 tam z 20 negatyw贸w (!)...聽馃ぃ聽Mo偶e warto zrobi膰 jeszcze ankiet臋 na forum: z pytaniem: "czy zamierzasz kupi膰 p艂atne DLC z towarami do SimRail?" i odpowied藕 TAK lub NIE...

Generalnie to zach臋cam sp贸艂k臋 SimRail skoro nie ma 偶adnych dzia艂贸w marketingu i PR i nie zatrudnia firmy z zewn膮trz badaj膮cej nastroje konsumenckie do robienia mo偶e tutaj ankiet jak ta z tego tematu zanim b臋d膮 wydawa膰 kolejne DLC.. 聽

Tak naprawd臋 mamy tylko jedn膮 typow膮 lokomotyw臋 towarow膮 Dragona, reszta to pasa偶erskie albo uniwersalne, kt贸re nie nadaj膮 si臋 do ci臋偶kich poci膮g贸w towarowych, zreszt膮 ET22 by艂 zapowiadany niemal偶e od momentu wydania gry, wi臋c zostanie zrealizowany zgodnie z obietnic膮, by艂o troch臋 czasu aby ten fakt zaakceptowa膰. Studio jest ma艂e a projekt du偶y, dlatego to rozci膮ga si臋 w czasie w niesko艅czono艣膰, lepiej nie generowa膰 sobie nadziei, bo potem pojawia si臋 rozczarowanie i jego manifestacja na tym forum, ostateczn膮 decyzj臋 podejmuj膮 tw贸rcy gry i niekoniecznie musz膮 si臋 sugerowa膰 naszymi oczekiwaniami i pomys艂ami.

• Thanks 1
  • I agree 5
Posted

czy zamierzasz kupi膰 p艂atne DLC z towarami do SimRail?" i odpowied藕 TAK lub NIE...

Sk膮d mam wiedzie膰? Zobacz臋 live przedpremierowy to zdecyduj臋 馃槈

Ja o tych towarach, 偶e nie ciesz膮 si臋 popularno艣ci膮 pisa艂em jakie艣 2-3 tyg. zanim pojawi艂o si臋 info o tych najnowszych zmianach.... Ludzie mocno czekali na DLC 艁贸d藕-Warszawa i save i dostan膮 manewry i towary 馃檪A towary do tego p艂atne gdzie jak w innym temacie zasugerowa艂em, 偶e mo偶e by膰 bezp艂atne mam ju偶 tam z 20 negatyw贸w (!)

Wida膰, 偶e chyba walisz g艂ow膮 w mur. Mo偶e odpu艣ci膰 warto? 馃槈

• I agree 1
Posted

A mamy tu obecnie 80 za pasa偶erskimi vs 20 za towarami.

Ja tam widz臋, 偶e towary to druga najcz臋艣ciej wybierana grupa poci膮g贸w. Osobowy osobowemu jak wida膰 nier贸wny, w dodatku skoro sobie tak kreatywnie doda艂e艣 procenty przy osobowych, to b膮d藕 jeszcze 艂askaw odj膮膰 tych, kt贸rym wszystko jedno czym jad膮. Mo偶e przy okazji wypowiesz si臋 w temacie s膮siedniej ankiety, bo przecie偶 manewr贸w te偶 nikt nie chcia艂 馃槃聽A rzeczywisto艣膰 m贸wi jednak co艣 innego.

Biadolisz na ten towarowy dodatek, to nie kupuj, proste? Chocia偶 mo偶e jednak powiniene艣, bo przecie偶 zale偶y ci na grze i kochasz jej deweloper贸w. ET22 ci膮ga艂 te偶 po艣pieszne, by膰 mo偶e jaki艣 scenariusz z takim w艂a艣nie sk艂adem si臋 znajdzie...

No to tylko pogratulowa膰 "m膮drym' g艂owom z SimRail, 偶e na SAMOUCZEK(!) wzi臋li taki sk艂ad!

A jaki niby mieli da膰... Wola艂by艣 sobie poci膮gn膮膰 przez kilometr kilka pustych w臋glarek po r贸wnym jak st贸艂 torze? Czy jakby艣 mia艂 taki samouczek to sko艅czy艂by艣 biadoli膰, 偶e gra jest za trudna?

• Like 1
  • I agree 2
Posted
5 godzin temu, adamets2 napisa艂(a):

聽Mo偶e warto zrobi膰 jeszcze ankiet臋 na forum: z pytaniem: "czy zamierzasz kupi膰 p艂atne DLC z towarami do SimRail?" i odpowied藕 TAK lub NIE...

Kiedy zrozumiesz 偶e wi臋kszo艣膰 ma gdzie艣 jakie DLC b臋dzie. Czy DLC CARGO, DLC TGV, czy te偶 DLC drezyna. Ludzie chc膮 byczka. Chc膮 ta lokomotyw臋. I j膮 dostan膮. W tym DLC w艂a艣nie. Tak samo ludzie chc膮 SM-42. I niech si臋 nazywa to DLC jak chce. Mo偶e by膰 nawet jako DLC Opryski Ziemniak贸w. Wa偶ne 偶e b臋dzie SM-42 . Jak by si臋 nazywa艂o to wszystko teraz DLC INTERREGIO to co? Dalej masz to samo tylko inna nazwa. Bo misja na singlu jako IR b臋dzie bo m贸jdzie艅wkade m贸wi艂 o tym na live. I co? pojedziesz byczkiem jako IR Wawa-Katowice i b臋dziesz bi艂 pok艂ony tw贸rca gry.聽 Bo osobowy. Chocia偶 widz臋 jeden minus. 4,5h jazdy. Brak save. Chocia偶.聽 Nie wiem ile masz lat. Ja pami臋tam jak si臋 C64 zostawia艂o w艂膮czone 偶eby gr臋 doko艅czy膰:)))

Ankieta na TAK czy NIE jest bez sensu. Wszyscy kupi膮 to DLC. Ci co nie chcieli i ci co chcieli. Ja nie chcia艂em. Ale pewnie po lajcie kolejowym p臋kn臋 i kupi臋. Jak wi臋kszo艣膰 kt贸rzy byli wkur....... na Simkol za ich polityk臋聽 i kontakty z graczami. Mo偶na nie kupi膰 DLC Niemcy USA czy te偶 GRECJA. Ale polskie lokomotywy, polskie trasy oraz polskie nastawnie kusz膮 i ka偶dy kupi.聽

Tobie by odpowiada艂o DLC GHANA.聽 Mia艂by艣 zdarzenia na szklaku;)聽聽

• I agree 9
Posted (edited)
43 minuty temu, misiekczo艂gista napisa艂(a):

Mo偶na nie kupi膰 DLC Niemcy USA czy te偶 GRECJA. Ale polskie lokomotywy, polskie trasy oraz polskie nastawnie kusz膮 i ka偶dy kupi.聽

Tobie by odpowiada艂o DLC GHANA.聽 Mia艂by艣 zdarzenia na szklaku;)聽聽

To ju偶 kwestia preferencji ka偶dego gracza. Szanuj臋 graczy jaraj膮cych si臋 autobusami, ci臋偶ar贸wkami i lokomotywami, ale z DLC to ja osobi艣cie akurat przewa偶nie w ka偶dej grze kupuj臋 mapowe, a nie z pojazdami. Kupi艂bym z Grecji czy Ghany szybciej ni偶 polsk膮 lokomotyw臋, ale ju偶 trasa polska to mia艂aby super pierwsze艅stwo tak偶e w stosunku do innych gier... Te lokomotywy co obecnie s膮 w SimRail bardzo mi si臋 podobaj膮, dobrze mi si臋 nimi je藕dzi. Jakby co艣 by艂o nowego za darmo oczywi艣cie nie pogardz臋, ale kupowa膰 nie b臋d臋...

Natomiast niestety z powodu braku save zawiesi艂em granie w SimRail bo naprawd臋 szkoda mi przerywa膰 jakiej艣 fajny trasy w po艂owie jak mi si臋 oczy zamykaj膮, a ju偶 par臋 razy mia艂em ten b贸l... Jak zrobi膮 save z wielk膮 ch臋ci膮 wr贸c臋... Mo偶e ju偶 b臋dzie to oczekiwane 艁贸d藕 - Warszawa...

A z kolei na multi - i mo偶e tu zaskocz臋 par臋 os贸b - brakuje mi odpalania poci膮gu i tego fajnego uczucia, 偶e odby艂o si臋 ca艂y kurs... Oczywi艣cie, 偶e s膮 scenariusze od spo艂eczno艣ci na godzin臋 czy 1,5 godziny, ale przejecha艂em je ju偶 po kilka razy...

Edited by adamets2
  • I agree 1
Posted
1 godzin臋 temu, misiekczo艂gista napisa艂(a):

聽Ludzie chc膮 byczka. Chc膮 ta lokomotyw臋. I j膮 dostan膮. W tym DLC w艂a艣nie. Tak samo ludzie chc膮 SM-42.聽聽

Prosze nie wrzuca膰 wszystkich do jednego wora i nie m贸wi膰 za wszystkich bo ja np nie chcia艂em byczka i SM-42 tak samo nie chcia艂em kibla a producent m贸wi艂 ze gracze chcieli kibel a ja nie chcia艂em. Wi臋c kazdy ma inne zdanie na ten temat.

• I agree 1
Posted (edited)
23 minuty temu, damianos08pl napisa艂(a):

Prosze nie wrzuca膰 wszystkich do jednego wora i nie m贸wi膰 za wszystkich bo ja np nie chcia艂em byczka i SM-42 tak samo nie chcia艂em kibla a producent m贸wi艂 ze gracze chcieli kibel a ja nie chcia艂em. Wi臋c kazdy ma inne zdanie na ten temat.

Tym razem musz臋 wzi膮膰 w obron臋 @misiekczo艂gista聽bo nie u偶y艂 s艂owa: "Wszyscy" jak w innym temacie tylko: "Wi臋kszo艣膰"... 馃ぃ聽Ch艂op si臋 uczy...

Mnie osobi艣cie kibelek zauroczy艂 - m贸j najukocha艅szy poci膮g ze wszystkich symulator贸w, a najbardziej brakowa艂o mi gdzie indziej tego stukotu k贸艂, kt贸ry jest tylko w EN57... I mam nadziej臋, 偶e producenci tego nie popsuj膮 w dalszych update bo co艣 tam maj膮 kombinowa膰 z d藕wi臋kami tego poci膮gu... 呕aden poci膮g z TSW4 nie ma takiego charakterystycznego stukotu k贸艂 jak EN57...

Edited by adamets2
  • I agree 1
Posted (edited)
2 godziny temu, misiekczo艂gista napisa艂(a):

聽Chocia偶 widz臋 jeden minus. 4,5h jazdy. Brak save. Chocia偶.聽 Nie wiem ile masz lat. Ja pami臋tam jak si臋 C64 zostawia艂o w艂膮czone 偶eby gr臋 doko艅czy膰:)))

Mam tyle lat, 偶e mia艂em Atari XL...聽馃榿聽 Patent dobry tylko widzisz - C64 czy moja Atarynka mia艂a zu偶ycie 20W, a komp z w艂膮czonym SimRail pobiera jakie艣 800W 馃檪聽Na pok艂adzie jest RTX3080Ti 馃檪聽Wi臋c troch臋 bym zap艂aci艂 za pr膮d maj膮c aktywne i niedoko艅czone SimRail tak na 24h... 馃檪

Edited by adamets2
Posted (edited)

Ja swego czasu zostawia艂em w艂膮czon膮 MaSzyn臋, w kt贸rej do tej pory nie ma i nie b臋dzie prawdopodobnie nigdy sav, bo architektura gry na to nie pozwoli. Z tego co pami臋tam to MaSzyn臋 nawet jak si臋 pauzowa艂o to d藕wi臋ki by艂y nadal odtwarzane, tak偶e no...

A 偶e tw贸rcy st膮d pochodz膮 stamt膮d to nawet im do g艂owy nie przyszed艂 sav 馃槈聽Jak i wiele rzeczy... Du偶o jeszcze czasu up艂ynie zanim ten sav si臋 pojawi... Ale oczywi艣cie kr臋ci膰 dziur臋 w brzuchu mo偶na... Nawet trzeba, bo jest co艣 takiego jak standard. A standardem jest w dzisiejszych grach sav...

Nie ukrywajmy, 偶e skoro maj膮 by膰 interREGIO to nikt normalny ponad 4 h nie wyrobi non-stop przed komputerem... + r贸wnie偶 czasowo pod wzgl臋dem otaczaj膮cego go 艣wiata rzeczywistego. Pendolino mi si臋 raz uda艂o na multi przejecha膰 od Wschodniej do Tunelu. Ale to by艂 raz jedyny i akurat mia艂em full free time...

Ja nie ukrywam, 偶e na towarowych w SimRail si臋 kompletnie nie znam, bo raz jedyny odpali艂em towara i to w grudniu 2022 i to pierwszego dnia playtest贸w i to g艂贸wnie 偶eby posta膰 tego pierwszego dnia pod wyjazdowym w B臋dzinie.... bo.... pasa偶erskie by艂y zaj臋te. I czy kto艣 chce, czy nie chce - towarowe s膮 jednak mniej obsadzone graczami. To wynika nie tylko z tej ankiety, ale i po prostu z listy dost臋pnych poci膮g贸w poza godzinami najwi臋kszego szczytu. Pasa偶erskie rozbi艂em, poniewa偶 orientuj臋 si臋 co jest dost臋pne. A to rozbicie te偶 pozwoli艂o na potwierdzenie faktu, o kt贸rym kilka dni temu pisa艂em - lokomotywa EP09 by艂aby z pewno艣ci膮 obecnie bardziej po偶膮dana ni偶 ET22. Ale to jest spojrzenie subiektywne na podstawie analizy obiektywnej ankiety, czyli tzw. nadinterpretacja. Bardzo du偶o tutaj jest nadinterpretacji... co jest spowodowane jednym i tym samym - brak komunikacji.聽

Co do EN57 - denerwuje mnie, 偶e buczek i drzwi s艂ycha膰 w nim jakbym by艂 w przedsionku, a nie kabinie... W MaSzynie te偶 przez d艂ugi czas by艂 taki stan. Obawiam si臋, 偶e to te偶 nie jest proste do rozwi膮zania, bo SimRail ma w og贸le skopane d藕wi臋ki. Dla niezorientowanych - drzwi i buczek w kabinie przy zamkni臋tych drzwiach prawie w og贸le nie s艂ycha膰.聽

Edited by en57
  • Like 2
  • I agree 2
Posted

Mog臋 je藕dzi膰 na wszystkim*, ale obecnie towary rzeczywi艣cie s膮 raczej "艂atwe", tj. nie ma obawy, 偶e gdzie艣 nie podjedziemy. Nie s膮dz臋, by takie ankiety by艂y jakimkolwiek wyznacznikiem dla tw贸rc贸w, mo偶e to i lepiej. Szkoda, 偶e nie ma mo偶liwo艣ci personalizacji sk艂adu, tj. wybieramy konkretn膮 lokomotyw臋 i sami "formujemy" poci膮g. Wtedy mo偶emy ustala膰 "poziom trudno艣ci" wedle w艂asnego uznania.

* Nie je偶d偶臋 Pendo - nie trawi臋 tego taboru i mog艂oby go nie by膰 w SR jak dla mnie.

• Like 3
  • I agree 1
Posted
6 minut temu, Ensifer napisa艂(a):

* Nie je偶d偶臋 Pendo - nie trawi臋 tego taboru i mog艂oby go nie by膰 w SR jak dla mnie.

Podaj臋 r臋k臋 koledze, na znak zgodno艣ci w pogl膮dzie!聽

Preferuj臋 nieco starsze lokomotywy 馃槅

• I agree 2
Posted

Lubi臋 nowoczesne lokomotywy - wygodniej si臋 je obs艂uguje. Po prostu Pendo jest takie bardzo "meh".

• I agree 1
Posted

Ja przejecha艂em si臋 absolutnie wszystkimi dost臋pnymi na chwil臋 obecn膮 lokomotywami i ka偶da ma sw贸j urok. Chyba taka kolejno艣膰 by艂aby u mnie:

1. EN57

2. 艢winka

3. Pendo

4. Elf

5. Ca艂a reszta

Posted
W dniu 18.04.2024 o 19:07, en57 napisa艂(a):

Druga ankietka dot. rodzaj贸w poci膮g贸w dla jeszcze wi臋kszej jasno艣ci.

Ja by zrobi艂 nieco inaczej聽 da艂by mo偶liwo艣膰 TOWAROWE聽 DALEKOBIE呕NE I PASA呕ERSKIE to by by艂o bardzo ciekawe.

• I agree 2
Posted

Chcia艂bym tylko zauwa偶y膰, 偶e dyskutujecie o braku zapisu, a wed艂ug planu w poniedzia艂ek system zapisu wprowadzony b臋dzie 馃槈

Co od poci膮g贸w to jednak wol臋 regio, jest co robi膰 jak trzeba si臋 co chwil臋 zatrzyma膰, d艂uga monotonna jazda po CMK to nie dla mnie, nigdy nie przejecha艂em ca艂o艣ci trasy Pendolino, czy EP08 .

W multi zawsze szukam poci膮gu na trasie 艢l膮sk - Zawiercie, 偶eby mie膰 jak najwi臋cej interakcji z DR - to jest dla mnie najmocniejsza strona SR (i przy okazji najwi臋ksz膮 wada jak kolejny raz z rz臋du spotykasz trola, kt贸ry ju偶 dawno powinien mie膰 bana). Wi臋c czy to b臋dzie towarowy czy pasa偶erski ma mniejsze znaczenie, wa偶ne gdzie jedzie 馃檪

• Like 1
  • I agree 3
Posted (edited)
3 godziny temu, zbynak napisa艂(a):

Chcia艂bym tylko zauwa偶y膰, 偶e dyskutujecie o braku zapisu, a wed艂ug planu w poniedzia艂ek system zapisu wprowadzony b臋dzie 馃槈

A to co艣 si臋 zmieni艂o? Bo ostatnio by艂o wykre艣lone z najnowszego update?

Co艣 si臋 zmieni艂o od 30 marca? :

Edited by adamets2
Posted

@adamets2聽To ja ju偶 sam nie wiem (i autorzy SR chyba te偶) co w ko艅cu w tym patchu b臋dzie, a co nie 馃槥

Skoro zapis gry by艂 na li艣cie 1-3 miesi膮ce, to si臋 spodziewa艂em, 偶e wyjdzie w najbli偶szym patchu, wychodzi na to, 偶e nie mia艂em racji.

• I agree 1
Posted (edited)

Ale 30 marca okaza艂o si臋 na tym forum, 偶e tylko b臋d膮 2 zapowiadane zmiany + p艂atne DLC z towarami... Dosy膰 za偶arta dyskusja jest od tego 30 marca 馃檪

@zbynak, a ju偶 mia艂em nadziej臋, 偶e masz jakie艣 info z discorda. I sprawdzi艂em tu sneak peak... Ale niestety聽 pisz膮 tylko o jakiej艣 nastawni i kolejnych sygna艂ach...

Edited by adamets2
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy