qbahn Posted December 12 Posted December 12 15 minut temu, KOlorowy napisał(a): Tam potrafi być jak w ulu i z racji tego, bot niekiedy nie radzi sobie, co skutkuje to tym, że kiedyś przejmując pociągi w Grodzisku ze strony Warszawy, miały opóźnienie rzędu kilkudziesięciu minut (i mówimy tutaj również o EIP, a to tylko wierzchołek góry lodowej). Właśnie. Nie bez powodu istnieje para torów podmiejskich... niestety nieudostępnionych w grze. 2 2
PL_Andrev Posted December 12 Posted December 12 (edited) 27 minut temu, KOlorowy napisał(a): Mały ruch na tzw. Warszawach? Panie kochany! Tam potrafi być jak w ulu i z racji tego, bot niekiedy nie radzi sobie, co skutkuje to tym, że kiedyś przejmując pociągi w Grodzisku ze strony Warszawy, miały opóźnienie rzędu kilkudziesięciu minut (i mówimy tutaj również o EIP, a to tylko wierzchołek góry lodowej). Nie oszukujmy się, to tylko jedna nitka, druga jest nieużywana (podmiejska). Nic dziwnego że boty nie wyrabiają. 27 minut temu, KOlorowy napisał(a): Nie rozumiem jednak jednego w Pańskiej wypowiedzi - jakim cudem dodanie dyżurek na Warszawach, ma być powiązane ze zmianą rozkładu? Przecież wszystko zostałoby tak, jak jest, tylko zamiast BOTa, który prowadzi ruch, byliby gracze. Pragnę przypomnieć, że z Warszawy ruszałyby pociągi dodatkowo do Krakowa! (Czyli ruch jeszcze większy) i być może Łodzi (nie mam pojęcia, jak twórcy planują połączenie tego wszystkiego). Miałem na myśli pociągi, których obecnie nie ma, a których kurs kończy się na Wschodniej, czyli przyjeżdżające ze strony Poznania, Gdańska czy Białegostoku (plus podmiejskie). Chociaż teraz nie jestem pewien czy jest to do ogarnięcia przez jednego gracza. 27 minut temu, KOlorowy napisał(a): Jeśli twórcy dodaliby również Grochów to wtedy nastapiłaby ciekawa współpraca AŻ czterech dyżurek! (przynajmniej ja to tak widzę i podobnie jest od strony Katowic, aż do chyba Południowego). I nie ma mowy o 2-3 osobach, tylko całej rzeszy graczy! Bez Grochowa to 3 dyżurki - raptem 3 graczy na serwer. Reszta graczy zwykle dopytuje kiedy dostaną zielone XD. Aczkolwiek Grochów + manewry mogą przenieść ciężar zainteresowania zabawą do stolicy. Edited December 12 by PL_Andrev 1
maszynista_ezt Posted December 12 Posted December 12 40 minut temu, KOlorowy napisał(a): Mały ruch na tzw. Warszawach? Panie kochany! Tam potrafi być jak w ulu i z racji tego, bot niekiedy nie radzi sobie, co skutkuje to tym, że kiedyś przejmując pociągi w Grodzisku ze strony Warszawy, miały opóźnienie rzędu kilkudziesięciu minut (i mówimy tutaj również o EIP, a to tylko wierzchołek góry lodowej). Nie rozumiem jednak jednego w Pańskiej wypowiedzi - jakim cudem dodanie dyżurek na Warszawach, ma być powiązane ze zmianą rozkładu? Przecież wszystko zostałoby tak, jak jest, tylko zamiast BOTa, który prowadzi ruch, byliby gracze. Pragnę przypomnieć, że z Warszawy ruszałyby pociągi dodatkowo do Krakowa! (Czyli ruch jeszcze większy) i być może Łodzi (nie mam pojęcia, jak twórcy planują połączenie tego wszystkiego). Jeśli twórcy dodaliby również Grochów to wtedy nastapiłaby ciekawa współpraca AŻ czterech dyżurek! (przynajmniej ja to tak widzę i podobnie jest od strony Katowic, aż do chyba Południowego). I nie ma mowy o 2-3 osobach, tylko całej rzeszy graczy! Co do wersji na konsole, jeśli dobrze gdzieś czytałem (ale być może mylę się) to wraz z nią miało być wyjście z wczesnego dostępu, ale po ostatniej transmisji audio-wizualnej na YouTube, twórcy pisali iż "konsolowcy" muszą jeszcze troszkę poczekać (przynajmniej ja to tak zapamiętałem). Problem z Warszawą częściowo by rozwiązało uruchomienie "średnicówki" i puszczanie ruchu podmiejskiego przez Warszawę Śródmieście. Jednak tak się nie stanie:( 1
KOlorowy Posted December 12 Posted December 12 19 minut temu, PL_Andrev napisał(a): Nie oszukujmy się, to tylko jedna nitka, druga jest nieużywana (podmiejska). Nic dziwnego że boty nie wyrabiają. Weźmy pod uwagę fakt, że nie należą do najinteligentniejszych 😉 19 minut temu, PL_Andrev napisał(a): Miałem na myśli pociągi, których obecnie nie ma, a których kurs kończy się na Wschodniej, czyli przyjeżdżające ze strony Poznania, Gdańska czy Białegostoku (plus podmiejskie). Chociaż teraz nie jestem pewien czy jest to do ogarnięcia przez jednego gracza. Teraz już rozumiem! Może po prostu...nie dodawajmy ich i umotywujmy to tym, że tak naprawdę nie mają sensu w takim przypadku owe składy? Też jakieś wyjście 24 minuty temu, PL_Andrev napisał(a): Bez Grochowa to 3 dyżurki - raptem 3 graczy na serwer. Reszta graczy zwykle dopytuje kiedy dostaną zielone XD. Aczkolwiek Grochów + manewry mogą przenieść ciężar zainteresowania zabawą do stolicy. Graczy będzie o wiele więcej! Przecież na dyżurkach nie będą siedzieli ci sami gracze non stop, ale jednak jest już jakaś ciekawa sytuacja! 14 minut temu, maszynista_ezt napisał(a): Problem z Warszawą częściowo by rozwiązało uruchomienie "średnicówki" i puszczanie ruchu podmiejskiego przez Warszawę Śródmieście. Jednak tak się nie stanie:( Też żałuję, jednak twórcy ostatnio wypowiedzieli się jasno. Już są za to zarzuty 1
PL_Andrev Posted December 12 Posted December 12 43 minuty temu, maszynista_ezt napisał(a): Problem z Warszawą częściowo by rozwiązało uruchomienie "średnicówki" i puszczanie ruchu podmiejskiego przez Warszawę Śródmieście. Jednak tak się nie stanie:( No tak, racja, Elfy na Skierniewice jeżdżą linią dalekobieżną. Ale pewnie w Śródmieściu nic nie jest zrobione, a cała nitka nie jest wpięta w SimRaila (sygnalizacja itd), co jest pewnie kolejnym powodem dla których Wawy nie są oddane graczom pod kontrolę. 28 minut temu, KOlorowy napisał(a): Też żałuję, jednak twórcy ostatnio wypowiedzieli się jasno. Już są za to zarzuty Zarzuty do czego?
KOlorowy Posted December 12 Posted December 12 9 minut temu, PL_Andrev napisał(a): Zarzuty do czego? Że nie ma Warszawy Śródmieście, a powinna być. Sporo graczy wypowiadało się na ten temat 1
SIMRAIL Team uetam Posted December 12 SIMRAIL Team Posted December 12 2 godziny temu, qbahn napisał(a): Właśnie. Nie bez powodu istnieje para torów podmiejskich... niestety nieudostępnionych w grze. A to w piątek pojawi się w tej kwestii niespodzianka która jednym się spodoba a innym wręcz przeciwnie. 8 2 3
PL_Andrev Posted December 12 Posted December 12 32 minuty temu, uetam napisał(a): A to w piątek pojawi się w tej kwestii niespodzianka która jednym się spodoba a innym wręcz przeciwnie. Dzięki @uetam, przy obecnym poziomie komunikacji naprawdę doceniam te strzępki informacji które ujawniacie społeczności. Jestem naprawdę zaintrygowany czemu części się ta zmiana nie spodoba. 2 1
maszynista_ezt Posted December 12 Posted December 12 28 minut temu, PL_Andrev napisał(a): Dzięki @uetam, przy obecnym poziomie komunikacji naprawdę doceniam te strzępki informacji które ujawniacie społeczności. Jestem naprawdę zaintrygowany czemu części się ta zmiana nie spodoba. Może jakimś cudem Śródmieście dodali? 2 3
qbahn Posted December 12 Posted December 12 (edited) 45 minut temu, PL_Andrev napisał(a): Jestem naprawdę zaintrygowany czemu części się ta zmiana nie spodoba może się przyzwyczaili do Centralnej, a przejść pewnie nie przejdziesz podziemiami. Wgl. to widzę, że na część błędów zespół znalazł proste rozwiązania, np: - kamera zew. orbituje poza (wysoko nad) tunelem -> wyłącz kamerę zew. w tunelu - wychodząc z kabiny w tunelu za pomocą klawisza '3' czasem wypadasz z mapy -> wyłącz wychodzenie z kabiny w tunelu - nieco w oddaleniu od torów mapy bardzo niedopracowane -> załóż wirtualną ścianę 50 metrów od torów - wchodząc do wagonu obcego pociągu, teleportujesz się do twojego - wyłącz wchodzenie do obcego wagonu itd. Szkoda, wielka szkoda - czasem żałuję, że zgłaszałem cześć z nich 😄 PS. najfajniej się wypadało z mapy w tunelu przy Tunelu. Odrodzenie było na szczycie góry, w tajemniczym lesie - niezła niespodzianka 🙂 Edited December 12 by qbahn 5
qbahn Posted December 12 Posted December 12 13 minut temu, maszynista_ezt napisał(a): Może jakimś cudem Śródmieście dodali? a może tylko przelot tunelem. Wtedy byłoby faktycznie słodko-gorzkie doświadczenie 🙂 4
zbynak Posted December 12 Posted December 12 14 minut temu, maszynista_ezt napisał(a): Może jakimś cudem Śródmieście dodali? Nie pasuje, czemu miałoby się to komuś nie podobać?
broniewskijarek Posted December 12 Posted December 12 (edited) Przelot tunelem średnicowym jako DLC. 🤣 Edited December 12 by broniewskijarek 1
qbahn Posted December 12 Posted December 12 (edited) 6 minut temu, broniewskijarek napisał(a): Przelot tunelem średnicowym jako DLC. 🤣 nie no, to by było grubo. Pikieta murowana - ale po świętach 😄 PS. Dobra. Ale na pikietę przyniósłbym im makówki - bo w sumie trochę potu ich kosztowało to przedsięwzięcie 😉 Też by było słodko-gorzko 🙂 Edited December 12 by qbahn 1
Averrnor Posted Thursday at 06:56 PM Posted Thursday at 06:56 PM Na Steam pojawił się oficjalny komunikat. Wrzucam, gdyby ktoś przeoczył: https://store.steampowered.com/news/app/1422130/view/511818432354713771 1
PL_Andrev Posted Thursday at 06:57 PM Posted Thursday at 06:57 PM (edited) Mamy to!!! Nie rozumiem z czego można być tutaj niezadowolonym Edited Thursday at 06:58 PM by PL_Andrev 3 2 1
PL_Andrev Posted Thursday at 07:17 PM Posted Thursday at 07:17 PM (edited) Zastanawiałem się na sensem łączenia posterunków (np. Olszamowice + Pilichowice). Na chwile obecną to nie ma sensu tam wchodzić, ale przy połączeniu w jeden otwierają się dodatkowe możliwości, jak np. puszczanie składów w jednym kierunku po obu torach (wyprzedzanie wolnych składów). Starzyny + Sprowa na jednej nastawni - więc podobnie. Niby można to robić teraz, ale jeden gracz ma lepszą kontrolę i więcej do roboty. Super wieści (dla dyżurnych) Dańdówka nadal AI. Podobno ulepszone AI, ale niestety nadal AI. Edited Thursday at 07:18 PM by PL_Andrev 1
misiek_131415 Posted Thursday at 07:24 PM Posted Thursday at 07:24 PM 25 minut temu, PL_Andrev napisał(a): Mamy to!!! Jak napisał powyżej UETAM: A to w piątek pojawi się w tej kwestii niespodzianka która jednym się spodoba a innym wręcz przeciwnie. Tak więc to będzie coś pomiędzy nie ma a jest. Więc niby się możesz cieszyć ale możesz się jeszcze rozczarować. Jutro się dowiesz.
maszynista_ezt Posted Thursday at 07:42 PM Posted Thursday at 07:42 PM 44 minuty temu, PL_Andrev napisał(a): Mamy to!!! Nie rozumiem z czego można być tutaj niezadowolonym A skąd ten obrazek? To nie jakiś fake?
KOlorowy Posted Thursday at 07:46 PM Posted Thursday at 07:46 PM 1 minutę temu, maszynista_ezt napisał(a): A skąd ten obrazek? To nie jakiś fake? Przypominam, że nadal jest transmisja na żywo dla niemieckojęzycznych kolegów. Prezentowana jest na owym przekazie, nowa zawartość którą dostaniemy już jutro 1 1
adamets2 Posted Thursday at 07:47 PM Posted Thursday at 07:47 PM 52 minuty temu, Averrnor napisał(a): Na Steam pojawił się oficjalny komunikat. Wrzucam, gdyby ktoś przeoczył: https://store.steampowered.com/news/app/1422130/view/511818432354713771 Jakby co to 2 komentarz od samej góry odnośnie save to nie ja 🙂 Pewno jakiś zagraniczny odpowiednik adama 🙂
jumps Posted Thursday at 08:20 PM Posted Thursday at 08:20 PM Godzinę temu, PL_Andrev napisał(a): Mamy to!!! Nie rozumiem z czego można być tutaj niezadowolonym A jest wymodelowana czy scenariusz będzie się kończył na zachodniej i dalej bot? xd Jak część osób ma być niezadowolona to bym stawiał na to drugie 4
Averrnor Posted Thursday at 08:33 PM Posted Thursday at 08:33 PM @jumps Biorąc pod uwagę brak ikon radia oraz bot/gracz na dyżurce myślę, że masz rację.
kolejarz_1990 Posted Thursday at 08:47 PM Posted Thursday at 08:47 PM (edited) 15 minut temu, Averrnor napisał(a): @jumps Biorąc pod uwagę brak ikon radia oraz bot/gracz na dyżurce myślę, że masz rację. Tak patrząc na to ikonki radia mamy przy stacjach i posterunkach odgałęźnych. A to są przystanki osobowe, chyba że się ze Śródmieściem mylę Edited Thursday at 08:49 PM by kolejarz_1990 3
PL_Andrev Posted Thursday at 09:03 PM Posted Thursday at 09:03 PM 37 minut temu, jumps napisał(a): A jest wymodelowana czy scenariusz będzie się kończył na zachodniej i dalej bot? xd Jak część osób ma być niezadowolona to bym stawiał na to drugie Jejciu, rzeczywiście nie potraficie doceniać pozytywnych zmian. Koniec z korkami na Wawie? Wchodzi stacja Śródmieście? Bez sensu bo na Wschodniej koniec jazdy. OMG. 1 1
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now