Jump to content

Recommended Posts

Posted
Godzinę temu, maszynista_ezt napisał(a):

A skąd ten obrazek? To nie jakiś fake?

Z prezentacji na żywo. Co ciekawe część błędów wyłapanych na pokazach ma być już załatane w jutrzejszym patchu.

Ja i tak spodziewam się że szambo i tak na forum wybije XDD

• Haha 1
  • I agree 2
Posted
7 minut temu, PL_Andrev napisał(a):

Jejciu, rzeczywiście nie potraficie doceniać pozytywnych zmian. 

Koniec z korkami na Wawie? Wchodzi stacja Śródmieście? Bez sensu bo na Wschodniej koniec jazdy. OMG.

Ale ja nie narzekam. Zwykłe spostrzeżenie, zwłaszcza że niektórzy się tu nakręcają i myślą że na jutro pojawi się całe Sródmieście. Dla mnie dobra zmiana, zwłaszcza że sam takie rozwiązanie proponowałem na forum jakiś czas temu 😉

Posted
5 minut temu, PL_Andrev napisał(a):

Z prezentacji na żywo. Co ciekawe część błędów wyłapanych na pokazach ma być już załatane w jutrzejszym patchu.

Ja i tak spodziewam się że szambo i tak na forum wybije XDD

To zbyt piękne, by było prawdziwe.

• Haha 1
Posted

Teraz na wesoło, mówcie co chcecie, ale mnie najbardziej zastanawia czy w jutrzejszym patchu będą naprawione hamulce w ED250 czy dalej się będzie minutę kwitło na multi nim rozhamuje 😂

• Haha 1
Posted

Jestem chyba nienormalny:

parawóz, trasa '80, Kraków, puste składy na bocznicach, nowe malowania, zespolone składy...

... a mnie najbardziej rajcują zespolone dyżurki XD.

• Haha 1
Posted (edited)
Godzinę temu, Brykal1995 napisał(a):

będą naprawione hamulce w ED250 czy dalej się będzie minutę kwitło na multi nim rozhamuje

Będą ok - widać na streamach. Jak by to było - wyjście z EA i Pendziak z takim bugiem? Tosz by ich Alstom pogonił 😉 

Edited by qbahn
  • I agree 2
Posted (edited)
4 godziny temu, jumps napisał(a):

A jest wymodelowana czy scenariusz będzie się kończył na zachodniej i dalej bot? xd Jak część osób ma być niezadowolona to bym stawiał na to drugie

Ochota jest zrobiona, więc jeśli byłoby tak, jak mówisz to bot przejmowałby skład po wjeździe do tunelu średnicowego. Podobna sytuacja jest jak wyjeżdżasz z Zawiercia do Myszkowa, gdzie zanim bot przejmie skład, przejeżdżasz przez kilka stacji. Kiedyś ktoś pisał, że Śródmieście jest gotowe tylko był problem z obsługą ruchu podmiejskiego przez bota na Wschodniej. Może dlatego część składów osobowych jadących od strony Zachodniej będzie kończyła na Śródmieściu, natomiast wszystkie osobówki ze Wschodniej nadal będą jeździły po torach dalekobieżnych.

3 godziny temu, Brykal1995 napisał(a):

Teraz na wesoło, mówcie co chcecie, ale mnie najbardziej zastanawia czy w jutrzejszym patchu będą naprawione hamulce w ED250 czy dalej się będzie minutę kwitło na multi nim rozhamuje 😂

Wystarczyło po zatrzymaniu składu załączyć hamulec sprężynowy i odluzować skład. Omawiany błąd został naprawiony w nadchodzącym patchu, ale nie można wykluczyć jego wystąpienia w przyszłości, gdy wprowadzą losowe usterki w pociągach 😄

3 godziny temu, PL_Andrev napisał(a):

Jestem chyba nienormalny:

parawóz, trasa '80, Kraków, puste składy na bocznicach, nowe malowania, zespolone składy...

... a mnie najbardziej rajcują zespolone dyżurki XD.

Moim zdaniem zespolone dyżurki dadzą więcej frajdy z zarządzania ruchem kolejowym, niż takie małe nastawnie z obsługą dwóch torów. Aktualnie wśród moich top dyżurek jest Zawiercie, Grodzisk, DG Ząbkowice, Opoczno, Pruszków i Kozłów, więc może do tego grona dołączą nowe lub ulepszone dyżurki.

2 godziny temu, qbahn napisał(a):

Będą ok - widać na streamach. Jak by to było - wyjście z EA i Pendziak z takim bugiem? Tosz by ich Alstom pogonił 😉 

Przydałby się zjazd na Olszynkę Grochowską w celu ukończenia scenariusza niektórych składów. Jak to mówią Czesi, stworzyliby depa kolejowych wozideł 😄

Edited by Lukaszszsz
Posted

A  tak z innej beczki - to teraz myślę jest dobry moment odciąć TO co BYŁO grubą kreską. Nawet jak nie będzie wielkich cudów to warto nie wylewać żali a docenić co będzie. Kiedyś trzeba zakończyć tego obustronnego focha i albo teraz albo dalej będzie jak było. Nie wiemy jakie oni mają problemy, jak muszą pracować żeby przeżyć - z jednej strony symulator z drugiej zamówienia dla firm itp. Sam na nich psociłem że olali temat ale widać "coś" robili - myślę  że trochę pozytywnego przesłania ze strony społeczności ociepli stosunki i da chęć do pracy.  Za wiele osób pewnie forum nie czyta ale może choć tu będzie lepsza atmosfera i twórcy będą dzielić się informacjami. 🤪

• Like 1
  • I agree 6
Posted
3 minuty temu, tojamarcin napisał(a):

A  tak z innej beczki - to teraz myślę jest dobry moment odciąć TO co BYŁO grubą kreską. Nawet jak nie będzie wielkich cudów to warto nie wylewać żali a docenić co będzie. Kiedyś trzeba zakończyć tego obustronnego focha i albo teraz albo dalej będzie jak było. Nie wiemy jakie oni mają problemy, jak muszą pracować żeby przeżyć - z jednej strony symulator z drugiej zamówienia dla firm itp. Sam na nich psociłem że olali temat ale widać "coś" robili - myślę  że trochę pozytywnego przesłania ze strony społeczności ociepli stosunki i da chęć do pracy.  Za wiele osób pewnie forum nie czyta ale może choć tu będzie lepsza atmosfera i twórcy będą dzielić się informacjami. 🤪

Poczekamy, zobaczymy...póki co bez hura optymizmu..zwyczajnie: jeżdzić, obserwować 😄 

Posted
9 minut temu, tojamarcin napisał(a):

Pan tak na poważnie? 
Przecież nikt tutaj nie ma "focha", a zwyczajnie przez te 51 stron w tym temacie (no, niech będzie nawet te 30 treściwej krytyki) zwracamy uwagę na absurdy, które towarzyszą temu projektowi i wszystko co z tym związane, wraz z krytyką włącznie. Nie może być tak, że wyjście z wczesnego dostępu ma przekreślić ponad roczną komedię, prawda? Byłoby to czystą głupotą i niekonsekwencją co do własnych słów! Niektóre zarzuty stawiane przez nas (ale i domysły) sprawdziły się i zostały potwierdzone przez samych twórców (pośrednio, bądź bezpośrednio) - więc pisanie "Nie wiemy jakie oni mają problemy..." jest czystą głupotą. Owszem! O wszystkich problemach nie wiemy i nawet nie musimy, bo co nas ma to obchodzić? Nie my jesteśmy od tego. 
Przerabialiśmy to wszystko przy zeszłorocznej aktualizacji - wystarczy cofnąć się pamięcią.

Ale ale! W jednym zgodzę się! Psioczyć dla samego psioczenia nie ma co. (i tutaj powtórzę swoje słowa) Jeśli jest za co chwalić twórców to należy to robić i doceniać ich pracę, ale jeśli coś wymaga krytyki (najlepiej konstruktywnej) to należy taką wyrazić! Bądźmy konsekwentni

• I agree 2
Posted (edited)

I tak się zaraz uruchomimy wszyscy, bo nie przeczuwam niczego dobrego. Po prostu nie mam po tych dwóch latach powodu, żeby myśleć optymistycznie. 

Z tego też powodu, zanim się tutaj nie zrobi bagno, odpowiem (w końcu) na jedno zdanie @adamets2 :

Zauważ(my) że ja osobiście nie znam żadnego symulatora kolejowego czy to jakiegokolwiek innego gdzie byłyby zabrudzenia i np. stopniowe pojawianie się w wyniku jazdy, a szkoda.

No a ja znam 🙂 Wspomniane już przeze mnie to pierwotniakowe OMSI 2 😄 

Edited by en57
  • Thanks 1
Posted (edited)
7 hours ago, Lukaszszsz said:

Wystarczyło po zatrzymaniu składu załączyć hamulec sprężynowy i odluzować skład. Omawiany błąd został naprawiony w nadchodzącym patchu, ale nie można wykluczyć jego wystąpienia w przyszłości, gdy wprowadzą losowe usterki w pociągach 😄

No nie wystarczyło, bo nadal trzeba odczekać 60-90 sekund zanim puści. Zarówno na krótkim PH 20s jak i losowych zatrzymaniach na szlaku. Doprowadziło to do patologii, gdzie każdy na szlaku toczy się na tempomacie 1km/h, byleby tylko nie tknąć hamulca.

47 minutes ago, tojamarcin said:

Klient idealny, odetnij grubą kreską fakt, że nie dostałeś 20% wagonów z DLC albo, że na Discordzie staff pisze że kij z Polakami, ignorować ich 🙂 Ewentualnie to, że patche będą wypuszczone pod koniec tygodnia (napisano w kwietniu), a nie ma ich do połowy grudnia. 

Czym podyktowany jest ten hurra-optymizm, skoro na aktualną chwilę (09:38) nie jesteś w stanie nawet pobrać update?

Biorąc dotychczasową terminowość firmy, ich podejście do graczy oraz fakt, że premierę ustawiono na piątek wieczór, dwa tygodnie przed świętami spodziewam się wszystkiego, tylko nie bezproblemowej gry w weekend 😉

Edited by Bazinga
  • Like 1
  • I agree 1
Posted
19 minut temu, dgr_5057 napisał(a):

Dziwne, ja na swoim koncie mam EA i zero informacji o aktualizacji. Więc gdzie tu ten hura-optymizm. 

O tutaj. Poza tym, w SimRailu nie jest tak, iż budzisz się Pan rano i jest aktualizacja. Będzie dopiero po południu 

465549324_1101196312012539_6827978546086714346_n.jpg

• I agree 1
Posted

Pisząc tę wiadomość, wykonuję mały Off-topic, ponieważ treść nie jest bezpośrednio związana z Roadmapą SimRail, a w tym przypadku jedynie luźno nawiązuje do spraw o symulatorze. Robię to jednak celowo w tym temacie dla większego zasięgu. Chciałbym przypomnieć wszystkim, aby po aktualizacji i przed uruchomieniem SimRail, usunęli katalog "SimKol", który znajduje się w - C:\Users\Nazwa użytkownika\AppData\LocalLow. Do ww. katalogu wchodzimy przez wpisanie w wyszukiwarkę Windows - %appdata%. To prosta czynność, o której już wielokrotnie wspominano (również ja swego czasu o niej pisałem), ale dodaję tutaj ponownie stosowną informację, aby użytkownicy uniknęli przyszłych potencjalnych problemów, niewynikających bezpośrednio z błędów aktualizacji. Katalog "SimKol" zostanie przywrócony automatycznie po ponownym uruchomieniu SimRail.

Posted
1 godzinę temu, ronr napisał(a):

Jest 18:00 i zapytam, czy ktoś już ma ten update czy może wypuszczą o 23:00?

wszystko jest rzeczą względną - u jednych 18:00, u innych 23:00 🙂 Będzie jak wyjdzie - już serwery wyłączone 😄

Posted
11 hours ago, tojamarcin said:

A  tak z innej beczki - to teraz myślę jest dobry moment odciąć TO co BYŁO grubą kreską. Nawet jak nie będzie wielkich cudów to warto nie wylewać żali a docenić co będzie. Kiedyś trzeba zakończyć tego obustronnego focha i albo teraz albo dalej będzie jak było. 

Zestarzało się jak mleko 😄 Ale pewnie są nadal ludzie, którzy i kolejne DLC na premierę kupią.

To jak to było - edytor będzie na release, bo nie wyobrażają sobie na wypuszczenie niekompletnego produktu? 🙂

Kolejny patch pod koniec tygodnia, czyli może w grudniu 2025, narazicho drodzy klienci

• Like 1
  • Haha 2
  • I agree 1
Posted

Scenariusz parowozu Katowice - Sędziszów, dyżurny nie podaje wyjazdu, więc nie da się nawet dworca w katowicach zobaczyć. Chciałem poprawić ręcznie lua, ale scenariusz jest w starym .json  XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

wy tam na łeb upadliście w tym simkolu czy co

• Like 1
  • Haha 4
  • I agree 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy