Jump to content

Okienko czatu a przycisk CA/SHP

Recommended Posts

Często gram bez mikrofonu, choć wolałbym móc z niego korzystać. Niestety muszę zachowywać "ciszę nocną",  a w zasadzie tylko wtedy mogę grać. Dziś przy i tak ograniczonej do niezbędnego minimum komunikacji z Dyżurnymi poprzez okienko czatu, trzy razy (na trasie ~140 km) nie zdążyłem przełączyć się (przekliknąć myszą) z czatu na pulpit lokomotywy, aby klawisz spacji zadziałał jak przycisk CA/SHP. W efekcie mam hamowanie awaryjne składu. Frustrujące. Gdy fokus jest na obiekcie "okienka czatu" strumień danych z klawiatury kierowany jest do tego właśnie obiektu, to zrozumiałe. Sądzę że dobrym rozwiązaniem byłoby "skłonić" obiekt okienka do wywoływania zdarzenia naciśnięcia przycisku CA/SHP każdorazowo, gdy na czacie pisze się spację. Nadmiarowe CA/SHP występujące wówczas podczas pisania wiadomości na czacie nie wpływa w żaden sposób na pracę lokomotywy 😜

Sądzę, że dla naszej ekipy programistów nie byłby to niemożliwy do zrealizowania wyczyn, choć zdaję sobie sprawę, że to usprawnienie może nie znaleźć się na liście TOP 10 rzeczy do zrobienia. Pozdrawiam.

P.S. Czy ktoś podepnie się do tematu z głosem poparcia?

Edited by 0x8000ffff
Uzupełnienie wypowiedzi
  • Like 1
  • I agree 12

Dobry pomysł, I znam ten problem, na początek jak grałem w Simraila nie używałem mikrofonu, i nie jeden raz mi się zdarzyło że CA/SHP mi się załączyło i nie mogłem nic zrobić, bo pisałem w czacie.

I cyk hamowanie awaryjne 😛 . A takie coś byłoby lepsze dla tych co nie używają czatu głosowego, tylko pisemnego

Edited by WerferPL34

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy