Jump to content

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Mi się marzy płatny DLC LHS part 1, z trasą od Sławkowa do Woli Baranowskiej + ST44 i M62 z 14D40 na pokładzie. W przyszłości kolejny płatny DLC LHS part2, z resztą trasy do granicy i lokomotywą SP48/TEM2. Ale raz, że LHS to prywatna spółka i trzeba by było mieć pozwolenia na użycie marki (można i bez brandingu), dwa - rozstaw osi się nie zgadza, więc nie wiadomo simkol miałby ogarnąć kwestie techniczne w symulatorze,  trzy - wymagałoby to pewnie dodania radzieckich węglarek do DLC i pewnie kilku innych wagonów, no i cztery, że pewnie spółka LHS nie jest zainteresowana takim symulatorem/trasą, więc nie ma szansy na powstanie takiego DLC dla Simraila.

Edited by Bulbulator
literówka
  • Like 3
Posted (edited)

Fajnie , Jakby pojawiła Się Trasa LK141 Relacji Katowice Ligota - Gliwice , przechodząca przez : Panewnik , Katowice Kokociniec , Radoszowy , Ruda Kochłowice , Ruda Wirek , Ruda Halemba , Ruda Bielszowice , Zabrze Makoszowy , Zabrze Makoszowy Kopalnia , Gliwice Sośnica , Gliwice Lokomotywownia , Gliwice ZNTK , Gliwice. 
Linia nie jest za długa , ma być remontowana ale wątpie że to nadejdzie i ze niby tam maja puscic ruch pasazerski bo narazie jezdza tam tylko towarowe i objazdowe pociagi IC i jakies podsyly specjalne itp.

Bardzo bym się ucieszył gdybym zobaczył tą trase.

Zrzut ekranu 2025-01-26 211025.png

Edited by KatowickiMKM
  • I agree 2
Posted
21 godzin temu, KatowickiMKM napisał(a):

Fajnie , Jakby pojawiła Się Trasa LK141 Relacji Katowice Ligota - Gliwice , przechodząca przez : Panewnik , Katowice Kokociniec , Radoszowy , Ruda Kochłowice , Ruda Wirek , Ruda Halemba , Ruda Bielszowice , Zabrze Makoszowy , Zabrze Makoszowy Kopalnia , Gliwice Sośnica , Gliwice Lokomotywownia , Gliwice ZNTK , Gliwice. 
Linia nie jest za długa , ma być remontowana ale wątpie że to nadejdzie i ze niby tam maja puscic ruch pasazerski bo narazie jezdza tam tylko towarowe i objazdowe pociagi IC i jakies podsyly specjalne itp.

Bardzo bym się ucieszył gdybym zobaczył tą trase.

To by miało sens, jeśli najpierw udostępniona była trasa Katowice - Gliwice przez Chorzów, Rudę Śląską i Zabrze, a linia na Tychy zostałaby przedłużona co najmniej do Ligoty właśnie.

Posted
W dniu 22.01.2025 o 14:31, Bulbulator napisał(a):

Mi się marzy płatny DLC LHS part 1, z trasą od Sławkowa do Woli Baranowskiej + ST44 i M62 z 14D40 na pokładzie. W przyszłości kolejny płatny DLC LHS part2, z resztą trasy do granicy i lokomotywą SP48/TEM2. Ale raz, że LHS to prywatna spółka i trzeba by było mieć pozwolenia na użycie marki (można i bez brandingu), dwa - rozstaw osi się nie zgadza, więc nie wiadomo simkol miałby ogarnąć kwestie techniczne w symulatorze,  trzy - wymagałoby to pewnie dodania radzieckich węglarek do DLC i pewnie kilku innych wagonów, no i cztery, że pewnie spółka LHS nie jest zainteresowana takim symulatorem/trasą, więc nie ma szansy na powstanie takiego DLC dla Simraila.

Myślę, że rozstaw szyn mógłby być normalny, te dodatkowe 85 mm nie rzucałyby się za bardzo w oczy. Zresztą tak to teraz chyba jest zrobione 🙂

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Witam
Tak aby wszystko miało ręce i nogi, proponuję, aby wszystkie nowe trasy miały łączniki z mapą aktualną, tak aby dało się grać na tych trasach nawet na multiplayerze, a oto moje propozycje:

• Przede wszystkim, połączenie Kraków- Katowice, ponieważ mi, na przykład bardzo brakuje takiego łącznika;
  • Trasa Kraków- Przemyśl. Tutaj głównie przemawia do mnie ilość pociągów do podjęcia, oraz tutaj można to skoordynować z poprzednią propozycją i dodać pociąg IC Wawel;
  • Warszawa- Lublin, tutaj także- ilość pociągów. Na tej trasie operuje również Kyiv Express, co byłoby ciekawą odskocznią od tras wyłącznie z polskimi wagonami;
  • LK65(LHS) głównie tutaj- widoki, krajobraz, bo kto by nie chciał jechać w takim otoczeniu. Z tej trasy można by było zrobić nawet płatny dodatek, gdyż trochę roboty jest.image.png.dae65c20d41ef556e79a64735d57d344.png

źródło zdjęcia: https://www.youtube.com/watch?v=J9KSKnigL3o

Edited by Ka_losh
  • I agree 2
Posted
W dniu 27.01.2025 o 18:48, Masterczulki napisał(a):

To by miało sens, jeśli najpierw udostępniona była trasa Katowice - Gliwice przez Chorzów, Rudę Śląską i Zabrze, a linia na Tychy zostałaby przedłużona co najmniej do Ligoty właśnie.

no i właśnie o to też mi chodzi , ta linia 141 ma akurat fajne i malownicze szlaki. Może nie jest jakaś pamiętana ale mogła by się pojawić. Może ma limity takie nie za bardzo ale cala linie da sie przejechac w moze max 30-50 min ma rozne wady stare tory itp. Choć że naprawdę było by to fajne rozwiązanie , pociągi towarowe mogły by kończyć zjeżdząjąc z 141 Na 894 czyli tez na kopalnie KWK Halemba z węglem.

Posted
31 minut temu, KatowickiMKM napisał(a):

Choć że naprawdę było by to fajne rozwiązanie , pociągi towarowe mogły by kończyć zjeżdząjąc z 141 Na 894 czyli tez na kopalnie KWK Halemba z węglem.

Ale wiesz, tak to by się chciało więcej i więcej: Gliwice super sprawa, przy odrobinie dobrej woli Sośnica mogłaby przyprawiać dyżurnych o ból głowy. No ale do Gliwic można dojechać przez Chebzie (1) oraz przez Karb (2), skąd pewnie idą towary do i z TG. No i mamy jeszcze łącznice przez Stary Chorzów (3) oraz drugą przez Orzegów (4). No ale jest jeszcze pętla przez Bielszowice (5) do Gliwic. Gdyby dodać Ligotę (6) można by było ze Staszica (7) jechać od razu nawet na Karb. Nie wspominając że zaraz za Gliwicami mamy port (8) i Łabędy (9) z krzyżówką szlaków na Kędzierzyn i Opole. A wspominałem że jeszcze mamy czynny szlak z Knurowa (10) do Gliwic i Bielszowic?

Posted
Godzinę temu, PL_Andrev napisał(a):

Ale wiesz, tak to by się chciało więcej i więcej: Gliwice super sprawa, przy odrobinie dobrej woli Sośnica mogłaby przyprawiać dyżurnych o ból głowy. No ale do Gliwic można dojechać przez Chebzie (1) oraz przez Karb (2), skąd pewnie idą towary do i z TG. No i mamy jeszcze łącznice przez Stary Chorzów (3) oraz drugą przez Orzegów (4). No ale jest jeszcze pętla przez Bielszowice (5) do Gliwic. Gdyby dodać Ligotę (6) można by było ze Staszica (7) jechać od razu nawet na Karb. Nie wspominając że zaraz za Gliwicami mamy port (8) i Łabędy (9) z krzyżówką szlaków na Kędzierzyn i Opole. A wspominałem że jeszcze mamy czynny szlak z Knurowa (10) do Gliwic i Bielszowic?

Rozumiem twoje zdanie. ale LK141 mogło by być jak najbardziej.

Posted

Analizując tempo prac i podsumowując trosze to co napisaliście. Niewątpliwie  dalsze trasy powinny być rozszerzeniem obecnych. Biorąc pod uwagę już planowane Łódź-Warszawa to docelowo obowiązkowo stacje Łódź Kaliska ( dalej przez Chojny do Widzewa tak jak mam być ) i Łódź Fabryczna ( gdzieś czytałem,ze ze względu ,że to stacja obecnie ślepa nie jest to technicznie  możliwe to z kawałkiem tunelu średnicowego - już budowanego ). Zyskujemy realne połączenia Wawa-Łódż. dalej łącznik od Koluszek przez Tomaszów do Idzikowic ( realne połączenia Łódź-Kraków). W dalszej kolejności z Koluszek do Częstochowy i do obecnej Myszków, Zawiercie ( kolejne realne połączenia ).

Posted

Uważam aby rozważyć rozszerzenie obecnych tras o dodatkowe stacje, takie jak Mysłowice, co pozwoliłoby na połączenie Zawodzia z Sosnowcem Maczki? Wydaje się, że nie byłoby to ogromne przedsięwzięcie, a znacznie urozmaiciłoby rozgrywkę.

Dodatkowo, warto rozważyć przedłużenie trasy do Gliwic oraz połączenie Krakowa Głównego z Katowicami – logiczne rozszerzenie, które dodałoby jeszcze więcej realizmu.

Jeśli chodzi o CMK, dobrze byłoby uwzględnić Opoczno Południe w kontekście nadchodzącego DLC Łódź, łącząc je przez Tomaszów Mazowiecki.

• I agree 3

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy