Jump to content

Recommended Posts

Posted

We'd appreciate your feedback on this matter. We've also improved daylight by adding sun reflections from the ground, in preparation for the introduction of Screen Space Global Illumination.

Tak więc skoro czekacie na info od graczy. Grałem do tej pory na starym komputerze. Miałem ustawienia grafiki na 1/4 rozdzielczości ustawione. Z nowymi ustawieniami NISKIE/ŚREDNIE/WYSOKIE nie ma opcji grać. Tnie, zacina. Wróciłem do poprzednich ustawień i gram. 

Jedno co na plus zauważyłem u mnie. Na nowych ustawieniach grafiki mijane en57 chyba mniej żrą grafiką u mnie. Poza tym gorzej u mnie. 

Posted (edited)

Ja mam komputer z NVidia GTX 1050 mobile (2GB VRAM) (i 12 GB RAM głównego, rocznik ca. 2018). Gra(łe)m w 1920x1080 na minimalnych, na 1/4 rozdzielczosci tekstur, ładowanie gry po wybraniu (zwłaszcza wieloosobowego) scenariusza zajmowało minutę jak nie więcej, i na większych stacjach potrafiło spadać mi do 10FPS. Nawet Lossless Scaling nie pomagało zbytnio.

Z nowym ustawieniem 'mipmap', ładuje się subiektywnie krócej, z task managera wynika, że nie używa współdzielonej pamięci VRAM (karta graf. i cpu mogą współdzielić 6GB, tak to jest laptop), ale za to, z tego co zdążyłem zauważyć, chyba nie zacina mi się już na większych stacjach (muszę się jeszcze przejechać parę razy) i osiąga 20-25 FPS (i nadal wygląda jak ... kupa bo to stary sprzęt itp. rozumiem - ale trudno, jest płynnie(j) niż było to jak dla mnie jest 'win') a z LS nawet 40. Jak miałem 'budżet' ustawiony na więcej niż 'niski' to nie mogłem wejść na Koluszki, a nawet na niektóre mniejsze nastawnie (Płyćwia) - gra się wieszała - ale na 'niskim' wszedłem i działało bez problemu.

Edited by stary_ortalion
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy