Sacré bleu Posted Friday at 11:59 AM Posted Friday at 11:59 AM (edited) To największy rak tej gry. Te próby radia, życzenia zielonych i inny syf w eterze. Oczywiście ja komunikację głosową mam wyciszoną, ale wszyscy w około o tym nie wiedzą i mówiąc do mnie myślą, że ich ignoruję. Edited Sunday at 06:11 PM by Sacré bleu zmiana wątku 5 1 3
Grandal74 Posted yesterday at 06:21 PM Posted yesterday at 06:21 PM (edited) Nie twierdzę, sporo szajsu na głosowym słychać, ale to co proponujesz jest zwyczajnie głupie na multi. Lepiej się przerzucić na single w twoim wypadku, albo wyjść na długi spacer i ochłonąć. Edited yesterday at 06:21 PM by Grandal74 1 4
0x8000ffff Posted yesterday at 06:58 PM Posted yesterday at 06:58 PM Voice czat mocno odróżnia ten symulator od innych, szkoda by było. Tym bardziej, ze nożem można pokroić chleb, posmarować masłem, a można go użyć aby kogoś skrzywdzić. Z każdym czatem, głosowym czy nie jest tak samo. Nie wylewa się dziecka z kąpielą, to zbyt radykalne.
misiek_131415 Posted yesterday at 07:06 PM Posted yesterday at 07:06 PM Ja może kilka razy przez 3 lata wyłączyłem wyciszenie czata. Również gram w ciszy. Ale bez przesady że mamy komuś innemu zabraniać. 1
stary_ortalion Posted yesterday at 07:11 PM Posted yesterday at 07:11 PM Może gdyby dodać znacznik (w liście graczy pod tab'em albo w tym co się wyświetla 'w 3D' winietką nad postacią gracza) oznaczający że ktoś ma wyciszony voice chat albo brak wyjścia audio albo mikrofonu)? albo uniwersalne ikonki, albo tekst noaudio/nomic etc. (to ma również inne praktyczne zastosowania, jak ktoś np gra w otoczeniu w którym nie może/nie chce używać mikrofonu albo /nie ma/ mikrofonu / słuchawek itp. ) 5
Dyspozytor Liniowy Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago W dniu 10.04.2026 o 13:59, Sacré bleu napisał(a): To największy rak tej gry. Te próby radia, życzenia zielonych i inny syf w eterze. Oczywiście ja komunikację głosową mam wyciszoną, ale wszyscy w około o tym nie wiedzą i mówiąc do mnie myślą, że ich ignoruję. To nie graj na multi jak ci to przeszkadza nie musisz wstawiać i oznajmiać całemu światu że masz wszystkich wyciszonych . Komunikacja głosowa ma swoje zalety i wady a to że dzieciaczki nadużywają komunikacji głosowej no to po prostu wyciszać po kolei. 3
Arkadio40 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago W dniu 10.04.2026 o 13:59, Sacré bleu napisał(a): To największy rak tej gry. Te próby radia, życzenia zielonych i inny syf w eterze. Oczywiście ja komunikację głosową mam wyciszoną, ale wszyscy w około o tym nie wiedzą i mówiąc do mnie myślą, że ich ignoruję. Najpierw to powinni Ciebie usunąć z tej gry za CELOWE wykolejanie pociągów P.S proponuje zamknąć ten bezsensowny Temat 1 1
Buła Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Powinni to usunać normalny chat a voice zostawić, w realu piszesz smsy z dyżurnym ruchu? Czy rozmawiasz przez radio?
Matys Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 25 minut temu, Buła napisał(a): Powinni to usunać normalny chat a voice zostawić, w realu piszesz smsy z dyżurnym ruchu? Czy rozmawiasz przez radio? Od razu HUD usunąć. Myszkę i klawiaturę także. Jak już się "bawimy" to na całego.
0x8000ffff Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Godzinę temu, Buła napisał(a): Powinni to usunać normalny chat a voice zostawić, w realu piszesz smsy z dyżurnym ruchu? Czy rozmawiasz przez radio? Teraz jeszcze radio, od 1 lipca 2026 wejdzie na wybranych, kluczowych liniach system GSM-R, rozkazy i inne "papierowe" treści będą przekazywane przez system w rodzaju SMS.
DoS Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Proponuje usunac ten watek. Komunikacja na radiu to podstawa w rzeczywistosci bo nie masz czatu tekstowego i tam też nie jest idealnie ale nikt nie narzeka. Proponuje tez troche wyrozumialosci dla innych. nie kazdy jest mistrzem komunikacji na radiu, wie jak sie wywoluje nastawnie itp. od 1wszego dnia gry 😉 Voice chat to jeden z największych plusow tego symulatora, a w rzeczywistosci tez szajs bedziesz slyszal, bo ludzie to ludzie i nie wiele z tym zrobisz Edited 3 hours ago by DoS 1 2
Nesto Leo Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 3 minutes ago, DoS said: Proponuje usunac ten watek. Komunikacja na radiu to podstawa w rzeczywistosci bo nie masz czatu tekstowego i tam też nie jest idealnie ale nikt nie narzeka. Proponuje tez troche wyrozumialosci dla innych. nie kazdy jest mistrzem komunikacji na radiu, wie jak sie wywoluje nastawnie itp. od 1wszego dnia gry 😉 Chyba ty [EDIT1: Napisane dla żartu, podczas gdy siedzieliśmy razem na jednym VC] Edited 3 hours ago by Nesto Leo 1 1
Recommended Posts