Dyżurny z Skierniewic Posted Sunday at 03:49 PM Posted Sunday at 03:49 PM (edited) Nie wiem gdzie to wrzucic więc ląduje to tu. Sugestia dodania możliwości budowania własnych stacji/szlaków ktore po sprawdzeniu przez simkol ktory uzna że są na odpowiednim poziomie zrobione zostaną dodane do simraila. Gra się będzie szybcjej rozwijała a simkol będzie miał mniej roboty Edited Sunday at 03:50 PM by Ziemniak_PL 3
0x8000ffff Posted Sunday at 04:24 PM Posted Sunday at 04:24 PM Tak się zastanawiam, ilu osobom by się tak naprawdę chciało. Ja mam za sobą budowę fikcyjnej linii kolejowej o długości zaledwie 10 km, gdzie stacja (posterunek ruchu) to tylko jeden z elementów całej scenerii. Wzdłuż tych 10 km szlaku trzeba zadbać o roślinność, inne obiekty, a także słupy trakcyjne i rozwiesić na nich przewody, pilnować sekcjonowania sieci trakcyjnej, wskaźniki, wyzwalacze do automatyzacji ruchu. To była trasa fikcyjna, sam decydowałem co ma gdzie być, byle było zgodne z kolejową rzeczywistością. Ale z tego co widzę, mapy w SR odwzorowują rzeczywistość, w tym ukształtowanie terenu. Ja w moim projekcie zrezygnowałem z tego i wszystko stanęło na płaskim terenie. To co najmniej miesiące ciężkiej pracy. P.S. Jeśli ktoś ciekaw, robiłem to w Trainz 2012. 1
Dyspozytor Liniowy Posted Sunday at 04:31 PM Posted Sunday at 04:31 PM (edited) Godzinę temu, Ziemniak_PL napisał(a): Nie wiem gdzie to wrzucic więc ląduje to tu. Sugestia dodania możliwości budowania własnych stacji/szlaków ktore po sprawdzeniu przez simkol ktory uzna że są na odpowiednim poziomie zrobione zostaną dodane do simraila. Gra się będzie szybcjej rozwijała a simkol będzie miał mniej roboty Zapewne nie ponieważ Simkolowi chodzi tylko o monetyzację gry i swoje widzimisię. Steptycznie patrzą na propozycje graczy. Edited Sunday at 04:53 PM by Dyspozytor Liniowy 1
0x8000ffff Posted Sunday at 04:37 PM Posted Sunday at 04:37 PM 4 minuty temu, Dyspozytor Liniowy napisał(a): Zapewne nie ponieważ Simkolowi chodzi tylko o modernizację gry i swoje widzimisię. Steptycznie patrzą na propozycje graczy Z tym "widzimisię" się niestety muszę zgodzić, zwłaszcza w kwestii przejrzystości działań moderacji. 4
Matys Posted Sunday at 09:31 PM Posted Sunday at 09:31 PM 4 godziny temu, 0x8000ffff napisał(a): Z tym "widzimisię" się niestety muszę zgodzić, zwłaszcza w kwestii przejrzystości działań moderacji. Dodatkowo mają za sobą żelazną grupę użytkowników "niedasiów", którzy uważają się za bogów i zawsze mają rację. 2
0x8000ffff Posted Sunday at 09:59 PM Posted Sunday at 09:59 PM 27 minut temu, Matys napisał(a): Dodatkowo mają za sobą żelazną grupę użytkowników "niedasiów", którzy uważają się za bogów i zawsze mają rację. Skoro nie da się dogadać z ludźmi... Gram ostatnio na serwerach z botami, a co. Jak taki bot zatrzyma opóźniony pasażerski i puści planowy towarowy, żeby go nie opóźniać składem, co to się w rozkładzie mimo priorytetów nie potrafi utrzymać, to i słuszne to i sprawiedliwe, a na bota raportu się pisać nie da 😛 2
k.fornal24 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) W dniu 5.04.2026 o 23:59, 0x8000ffff napisał(a): Skoro nie da się dogadać z ludźmi... Gram ostatnio na serwerach z botami, a co. Jak taki bot zatrzyma opóźniony pasażerski i puści planowy towarowy, żeby go nie opóźniać składem, co to się w rozkładzie mimo priorytetów nie potrafi utrzymać, to i słuszne to i sprawiedliwe, a na bota raportu się pisać nie da 😛 Pojechałem niedawno pendo pociag nr. 1643 na PL2. To było tak abstrakcyjne doświadczenie, że każdemu obowiązkowo (w całości! Od Wschodniej do Sieradza) bym kazał się przejechać i wtedy wrócić na PL3. Może ludzie się oduczą pisać śmieszne raporty na dyżurnych, gdy przypomną sobie tą przejażdżkę z botami na PL2. I co śmieszniejsze, ja tu nie winię w 100% boty. Tylko rozkład dla tego 1643. Edited 4 hours ago by k.fornal24
0x8000ffff Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 33 minuty temu, k.fornal24 napisał(a): Może ludzie się oduczą pisać śmieszne raporty na dyżurnych Ludzie rzadko oduczają się tego, co mile łechce ich ego. 😉 2
markus16w Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 godziny temu, k.fornal24 napisał(a): Pojechałem niedawno pendo pociag nr. 1643 na PL2. To było tak abstrakcyjne doświadczenie, że każdemu obowiązkowo (w całości! Od Wschodniej do Sieradza) bym kazał się przejechać i wtedy wrócić na PL3. Może ludzie się oduczą pisać śmieszne raporty na dyżurnych, gdy przypomną sobie tą przejażdżkę z botami na PL2. I co śmieszniejsze, ja tu nie winię w 100% boty. Tylko rozkład dla tego 1643. Offtop ale z ciekawości zapytam, ile miałeś opóźnienia? Siedziałem ostatnio w Katowicach na PL2 i pendolino regularnie przyjeżdżają +30 i więcej.
k.fornal24 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 8 minut temu, markus16w napisał(a): Offtop ale z ciekawości zapytam, ile miałeś opóźnienia? Siedziałem ostatnio w Katowicach na PL2 i pendolino regularnie przyjeżdżają +30 i więcej. Chyba 13 minut, ale tu jest jeszcze właśnie kwestia dziwnego rozkładu na trasie Warszawa-Łódź czy nawet dalej do Sieradza. Bo pendo po CMK mają rozkłady napięte jak gumka od gaci, gdzie nie nadrobisz bez przekraczania rozkładowej. To trasie Warszawa-Sieradz jest wręcz odwrotnie. Jakby wszystko poszłoby idealnie, dyżurni by Cię idealnie puszczali Ba! By wstrzymywali regio i towary nawet 10 minut przed Tobą, jadąc cały czas rozkładową byś był w Sieradzu przynajmniej 15 minut za wcześnie 🙂 Z czego to też wynika? Ano boty trzymają się kurczowo rozkładu jazdy, przez co ten rozkład jazdy...demolują. Np. towar ma pt w Olszamowicach do 21:12. I on go puści do Włoszczowej, ma gdzieś to, że jedziesz pośpiechem i jesteś jedyne 4 odstępy od Olszamowic. 🙂 Edited 1 hour ago by k.fornal24
Recommended Posts