Ziemniak_PL Posted yesterday at 03:49 PM Posted yesterday at 03:49 PM (edited) Nie wiem gdzie to wrzucic więc ląduje to tu. Sugestia dodania możliwości budowania własnych stacji/szlaków ktore po sprawdzeniu przez simkol ktory uzna że są na odpowiednim poziomie zrobione zostaną dodane do simraila. Gra się będzie szybcjej rozwijała a simkol będzie miał mniej roboty Edited yesterday at 03:50 PM by Ziemniak_PL 2
0x8000ffff Posted yesterday at 04:24 PM Posted yesterday at 04:24 PM Tak się zastanawiam, ilu osobom by się tak naprawdę chciało. Ja mam za sobą budowę fikcyjnej linii kolejowej o długości zaledwie 10 km, gdzie stacja (posterunek ruchu) to tylko jeden z elementów całej scenerii. Wzdłuż tych 10 km szlaku trzeba zadbać o roślinność, inne obiekty, a także słupy trakcyjne i rozwiesić na nich przewody, pilnować sekcjonowania sieci trakcyjnej, wskaźniki, wyzwalacze do automatyzacji ruchu. To była trasa fikcyjna, sam decydowałem co ma gdzie być, byle było zgodne z kolejową rzeczywistością. Ale z tego co widzę, mapy w SR odwzorowują rzeczywistość, w tym ukształtowanie terenu. Ja w moim projekcie zrezygnowałem z tego i wszystko stanęło na płaskim terenie. To co najmniej miesiące ciężkiej pracy. P.S. Jeśli ktoś ciekaw, robiłem to w Trainz 2012.
Dyspozytor Liniowy Posted yesterday at 04:31 PM Posted yesterday at 04:31 PM (edited) Godzinę temu, Ziemniak_PL napisał(a): Nie wiem gdzie to wrzucic więc ląduje to tu. Sugestia dodania możliwości budowania własnych stacji/szlaków ktore po sprawdzeniu przez simkol ktory uzna że są na odpowiednim poziomie zrobione zostaną dodane do simraila. Gra się będzie szybcjej rozwijała a simkol będzie miał mniej roboty Zapewne nie ponieważ Simkolowi chodzi tylko o monetyzację gry i swoje widzimisię. Steptycznie patrzą na propozycje graczy. Edited yesterday at 04:53 PM by Dyspozytor Liniowy 1
0x8000ffff Posted yesterday at 04:37 PM Posted yesterday at 04:37 PM 4 minuty temu, Dyspozytor Liniowy napisał(a): Zapewne nie ponieważ Simkolowi chodzi tylko o modernizację gry i swoje widzimisię. Steptycznie patrzą na propozycje graczy Z tym "widzimisię" się niestety muszę zgodzić, zwłaszcza w kwestii przejrzystości działań moderacji. 3
Matys Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 4 godziny temu, 0x8000ffff napisał(a): Z tym "widzimisię" się niestety muszę zgodzić, zwłaszcza w kwestii przejrzystości działań moderacji. Dodatkowo mają za sobą żelazną grupę użytkowników "niedasiów", którzy uważają się za bogów i zawsze mają rację. 1
0x8000ffff Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 27 minut temu, Matys napisał(a): Dodatkowo mają za sobą żelazną grupę użytkowników "niedasiów", którzy uważają się za bogów i zawsze mają rację. Skoro nie da się dogadać z ludźmi... Gram ostatnio na serwerach z botami, a co. Jak taki bot zatrzyma opóźniony pasażerski i puści planowy towarowy, żeby go nie opóźniać składem, co to się w rozkładzie mimo priorytetów nie potrafi utrzymać, to i słuszne to i sprawiedliwe, a na bota raportu się pisać nie da 😛 1
Recommended Posts