Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Skoro prace nad obecnymi DLC zostały już zakończone, chciałbym wyjść z inicjatywą zebrania propozycji dotyczących kolejnych dodatków. Zachęcam do przedstawiania ciekawych i przede wszystkim merytorycznie uzasadnionych pomysłów.

Mam na myśli konkretne sugestie w stylu: „chciałbym, aby pojawiło się X, ponieważ wprowadziłoby to Y i wpłynęło na Z” tak, aby każda propozycja była poparta sensowną argumentacją. Dzięki temu administracja będzie mogła lepiej ocenić poziom zainteresowania danym kierunkiem rozwoju oraz zobaczyć, jakie aspekty społeczność uważa za najbardziej wartościowe.

Dobrze byłoby również, aby najciekawsze pomysły były oznaczane polubieniami pozwoli to w prosty sposób pokazać, które propozycje cieszą się największym zainteresowaniem.

• Like 2
  • I disagree 1
Posted (edited)

Do tych DLC będą na pewno poprawki, ale to normalka. Jednak wiem, co masz na myśli, a temat myślę dobry. Dla mnie totalnym odlotem byłaby nitka Gdynia-Warszawa, co dałoby łącznie możliwy przelot z samej Gdyni do Krakowa czy Katowic, o Łodzi nie wspominając (z Gdyni do Łodzi misiałoby być co nieco jeszcze dobudowane, aby miało to sens, żeby nie lecieć przez Warszawę). 😄  To jest aktualnie tak zrobione, że ewentualna rozbudowa możliwa jest moim zdaniem w każdym kierunku. Coś też słyszałem, że ma się w przyszłości pojawić trasa do Lublina, dla mnie też fajnie. Żeby jednak nie było o samych trasach, to na te trasy przydałyby się kolejne modele taboru, jak chociażby EP09, o Vectronie już nie wspominając. To takie moje drobne propozycje na początek dyskusji. 🙂  

Edited by skylake
  • Like 1
  • I agree 2
Posted

Ja bym się cieszył z lokomotyw spalinowych, no ale ... 

Trasa Wwa-Gdy - marzenie, ale tak bardziej rzeczywiste, może by połatać obecną trasę:

- Piotrków Trybulanlski -> Myszków oraz Sosnowiec Maczki -> Kraków Mydlinki - te dwie trasy pozwoliłyby jechać z pociągami na relacji Poznań-Kraków. Obecnie takim pociągiem możemy jechać ale na dwa etapy Zduńska Wola -> Baby a następnie Myszków -> Sosnowiec Maczki.

Jakby była trasa Piotrków Trybulanski -> Myszków przez Częstochowę, to możnaby się pokusić o zlepienie trasy z Włoszczowej na Częstochowę przez Koniecpol. Tu jeżdżą pendziaki z Warszawy i pociągi z Krakowa. 

• Like 1
  • I agree 5
Posted

Myślę, że w świetle powstającej gdzieś tam w tle trasy w okolicach Lublina, można by było sobie pomarzyć o spalinowozach, bo jak wiadomo, woj. lubelskie nie jest jakoś super zelektryfikowane, więc takie DLC w postaci ST44 + M62 oraz drugie DLC w postaci SM42 i TEM2 wjechałyby na taką trasę idealnie.

No a drugim logicznym w moich oczach krokiem jest połączenie Katowic z Krakowem, a następnie budowa linii z portu w Gdańsku do Warszawy, by móc przez cały dzień wieźć kontenery z portu do Katowic :3

Posted
13 minut temu, Bulbulator napisał(a):

Myślę, że w świetle powstającej gdzieś tam w tle trasy w okolicach Lublina, można by było sobie pomarzyć o spalinowozach, bo jak wiadomo, woj. lubelskie nie jest jakoś super zelektryfikowane, więc takie DLC w postaci ST44 + M62 oraz drugie DLC w postaci SM42 i TEM2 wjechałyby na taką trasę idealnie.

No a drugim logicznym w moich oczach krokiem jest połączenie Katowic z Krakowem, a następnie budowa linii z portu w Gdańsku do Warszawy, by móc przez cały dzień wieźć kontenery z portu do Katowic :3

St44 to jest m62

Posted
W dniu 26.02.2026 o 21:27, skylake napisał(a):

Do tych DLC będą na pewno poprawki, ale to normalka. Jednak wiem, co masz na myśli, a temat myślę dobry. Dla mnie totalnym odlotem byłaby nitka Gdynia-Warszawa, co dałoby łącznie możliwy przelot z samej Gdyni do Krakowa czy Katowic, o Łodzi nie wspominając (z Gdyni do Łodzi misiałoby być co nieco jeszcze dobudowane, aby miało to sens, żeby nie lecieć przez Warszawę). 😄  To jest aktualnie tak zrobione, że ewentualna rozbudowa możliwa jest moim zdaniem w każdym kierunku. Coś też słyszałem, że ma się w przyszłości pojawić trasa do Lublina, dla mnie też fajnie. Żeby jednak nie było o samych trasach, to na te trasy przydałyby się kolejne modele taboru, jak chociażby EP09, o Vectronie już nie wspominając. To takie moje drobne propozycje na początek dyskusji. 🙂  

Każdy najchętniej zobaczyłby pewnie swój region, więc proponuję pociągnąć trasę z Łodzi do Poznania - drugiego/trzeciego dworca z największą przepustowością. Otworzyłoby to dalszą drogę do Berlina i celowanie w niemieckiego konsumenta, a tam cała rzesza miłośników simów. 

Posted

W Skierniewicach przy lokomotywowni postawiliście modele/atrapy parowozu i kilku starych drewnianych wagonów technicznych. Nie dałoby rady zrobić pakietu takich niegrywalnych atrap, z podkreśleniem, że to tylko dekoracje, kilku lokomotyw, np. SM42, SU46, ST43, ST43, TRAXX spalinowy, plus pociąg remontowy, pociąg techniczny PKP Energetyka, żeby porozmieszczać je losowo na różnych bocznicach? Dodałoby to nieco wizualnej atrakcyjności stacjom. Taka atrapa chyba nie obciążałaby zbyt mocno grafiki? 

Posted

Witam wszystkich

Priorytetem powinno być dokończenie  podstawy gry w pierwszej kolejności mam na myśli brakujące nastawnie i dokończenie Warszawy Centralnej aby można było przejechać R1 z Warszawy Wschodniej do Warszawy Ochota a potem trasy  takie jak np.  : 

Kolejność przypadkowa 

1.  Katowice Szopienice Południowe - Dorota 

2 . Katowice Szopienice Południowe - Kraków Główny

3. Katowice - Gliwice 

4 . Katowice  - Tychy 

5. Sędziszów - Jędrzejów 

6 . Idzikowice - Mikołajów

7 . Bełchów - Łowicz 

8 . Warszawa Grochów - Otwock  (  na początek z pominięciem bocznicy bo jak wiadomo tam jest ogrom pracy )

9 . Myszków - Częstochowa 

10 . Piotrków Trybunalski - Częstochowa

11. Sieradz - Kalisz 

Wiem ze gracze chcą Gdynie , Gdańsk , Szczecin , Poznań  itp. ja tez bym chciał  ale zrobienie takich tras  to nie miesiące to lata pracy .

• Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy