Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Dali mi bana na jeden dzien na Dyzurnego, bo wyprawilem towar przed Pendolino z Idzikowic do Opoczna ...
Ok.... 12:58 pojechal towar, 13:03 Pendolino.... Idzikowice - Opoczno ... Rozkladowo ... 3 Odstepy ... Zmiescil sie ...

Ale towar dojezdzal juz do Opoczna i byl uzgodniony z DR z Opoczna by go dac na bok, gdy Pendolino wjechal do mnie.
Musial zwolnic przy samym wjezdzie do Opoczna a i tak jechal 124 km/h ....

Widocznie jakis przyjaciel Moderacji ? Swieta krowa ?
Ktos mial podobnie ? 

Rozumiem jakby jechal za nim kilka odstepow, ale na wjazdowym do kolejnej stacji mial 124 km/h, a "biedny" wlokl sie za towarem ?! ...

Fajnie, zwlaszcza przy premierze DLC Wezla Lodzkiego ....
Dodam ze w TD2 nigdy nie zaliczylem bana 😉

SR.jpg

Edited by BullRot
  • Haha 3
  • I agree 1
Posted

Najśmieszniejsze jest to, że ci co piszą raporty to zazwyczaj najbardziej toksyczni gracze, którzy potrafią wyzywać przez radio i kazać Ci wyp...ekhm, przejść na PL1.

Posted
31 minut temu, k.fornal24 napisał(a):

Najśmieszniejsze jest to, że ci co piszą raporty to zazwyczaj najbardziej toksyczni gracze, którzy potrafią wyzywać przez radio i kazać Ci wyp...ekhm, przejść na PL1.

ja takich mutuje albo pisze e donos 

• I agree 2
Posted
3 godziny temu, BullRot napisał(a):

Dali mi bana na jeden dzien na Dyzurnego, bo wyprawilem towar przed Pendolino z Idzikowic do Opoczna ...
Ok.... 12:58 pojechal towar, 13:03 Pendolino.... Idzikowice - Opoczno ... Rozkladowo ... 3 Odstepy ... Zmiescil sie ..

Wysłanie 1320xx dalej jak ma wyraźnie pt w Idzikowicach do przejazdu 13xx i 14xx. Ban też można dyskutować bo pendo zwolniło do 80-100 a nie leciał 160.  Niewiele stracił.  No ale nastawnia to ponoszenie odpowiedzialności za decyzje. Podjęta taka została że 1317 musiał zwolnić. Czyli zła decyzja. No i Opoczno to nie stacja do trzymania towarów. Od tego są Idzikowice. 

• I agree 2
Posted (edited)

O 12:55 (-7) 132061 mija ci semafor wyjazdowy i zostaje zrzucony na tor 3 glówny dodatkowy. Pociąg ten na stacji Idzikowice miał zaplanowane 8min postoju technicznego. W tym czasie 1317 minął stacje Szeligi
 image.png.90d84f2cefb2edff39634ca94469e0a1.png

O 12:57 kiedy to 1317 pokonał już 1/4 szlaku Se-Id postanowiłeś wyświetlić wyjazd dla 132061 (bez pt)
image.png.4bd9b138f85db708ffcfa7773aff1410.png

O 12:58 132061 mija semafor wyjazdowy (-12). 1317 jest w połowie szlaku

O 13:02 132061 dopiero mija pierwszy semafor SBL, 1317 już jest w stacji oczekując na wyjazd (-1)
image.png.e63b0e1ba92026bc249c56fe25ffdad1.png

O 13:03 1317 dostaje wyjazd (0)

O 13:06 132061 mija semafor wjazdowy stacji Opoczno Południe
image.png.3b331200e8c9e6d7a48d95649b29f097.png

O 13:08 132061 zwalnia w całości głowicę rozjazdową (-12) i 1317 dostaje wjazd wraz z wyjazdem ze stacji Opoczno Południe

O 13:09 1317 przejeżdża przez stacje Opoczno Południe (+2)
image.png.b2e02f2f5fc80355740bd26765b7e4aa.png

Podsumowując:
Po przebiegu zdarzeń ewidentnie widać błąd po twojej stronie w formie wyprawienia pociągu 132061, pomimo widniejącego postoju technicznego w Elektronicznym Dzienniku Ruchu i informacji od Strzałek o odjeździe pociągu 1317. Przez twoje bezzasadne działanie 1317 został opóźniony. W związku z powyższym twoja blokada na tryb dyżurnego ruchu nie zostanie zdjęta.

Edited by pan kura
  • Like 2
  • I agree 2
Posted

@pan kura ok, zaryzykował, nie powiodło się. Kara jednego dnia, czyli marginalna słuszna, natomiast...jakbym tak miał raportować każdego z ostatnich moich 3 przejażdżek w ostatnich dwóch dniach, to by poszło z 5 raportów na dyżurnych. Ale miejmy wyrozumiałość (i tu kieruję mój apel do graczy). To, że straciłeś 2 minuty czasu wobec rozkładu jazdy (w GRZE KOMPUTEROWEJ) nie oznacza, że masz już się denerwować i raportować gracza który popełnił błąd narażając go, że nie będzie mógł sobie zagrać w swoją ulubioną grę przez jakiś czas. Tyle z mojej strony. Bez odbioru.

• I agree 2
Posted
4 minuty temu, k.fornal24 napisał(a):

@pan kura ok, zaryzykował, nie powiodło się. Kara jednego dnia, czyli marginalna słuszna, natomiast...jakbym tak miał raportować każdego z ostatnich moich 3 przejażdżek w ostatnich dwóch dniach, to by poszło z 5 raportów na dyżurnych

To w takim razie co stoi na przeszkodzie złożyć reportu za nieumyślność graczy. Po to jest ta funkcja, aby z niej korzystać.

6 minut temu, k.fornal24 napisał(a):

Ale miejmy wyrozumiałość (i tu kieruję mój apel do graczy)

Ilość takich przypadków jest liczona w setkach, trudno o wyrozumiałość jak takie sytuację się powtarzają statystycznie co godzinę... zwłaszcza na lk.8 i lk.4

10 minut temu, k.fornal24 napisał(a):

To, że straciłeś 2 minuty czasu wobec rozkładu jazdy (w GRZE KOMPUTEROWEJ) nie oznacza, że masz już się denerwować i raportować gracza który popełnił błąd narażając go, że nie będzie mógł sobie zagrać w swoją ulubioną grę przez jakiś czas. Tyle z mojej strony. Bez odbioru.

Ja nic nie straciłem, to nie był mój pociąg. Denerwować też się nie denerwuje, bo dlaczego miałbym? 😉 
Za czynami kryją się konsekwencje. Czasami pozytywne, czasami negatywne. A czy to jego ulubiona gra czy znienawidzona nie ma znaczenia. Każdy powinien być traktowany równo niezależnie od swojej pozycji, przegranego czasu czy kontaktów. 

• I agree 2
Posted
3 minuty temu, pan kura napisał(a):

To w takim razie co stoi na przeszkodzie złożyć reportu za nieumyślność graczy. Po to jest ta funkcja, aby z niej korzystać.

Ilość takich przypadków jest liczona w setkach, trudno o wyrozumiałość jak takie sytuację się powtarzają statystycznie co godzinę... zwłaszcza na lk.8 i lk.4

Ja nic nie straciłem, to nie był mój pociąg. Denerwować też się nie denerwuje, bo dlaczego miałbym? 😉 
Za czynami kryją się konsekwencje. Czasami pozytywne, czasami negatywne. A czy to jego ulubiona gra czy znienawidzona nie ma znaczenia. Każdy powinien być traktowany równo niezależnie od swojej pozycji, przegranego czasu czy kontaktów. 

No właśnie z niej nie korzystam, bo sam odpowiedziałeś sobie na to, takich sytuacji jest setka na godzinę. Wybanowali byśmy siebie nawzajem. A co do ostatnich moich zdań, wiem, że to nie twój pociąg, to był właśnie apel do wszystkich graczy. Bądźmy wyrozumiali dla drobnych błędów, bo my się tu wyraportujemy nawzajem, a KAŻDY nie jest bez winy i popełnił błąd.

• I agree 1
Posted

Ja też uważam, że nie ma się co denerwować o 2 minuty opóźnienia. Przejedźcie się EIP na mało obleganym serwerze, np PL2, gdzie większość nastawni trzymają boty, opóźnienie 30 minut gwarantowane. To co wyprawiają boty na nastawniach woła o pomstę do nieba...

• Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy