Jump to content

Recommended Posts

Posted
10 godzin temu, Ef3r napisał(a):

Scenariusz 5, ŁKA Sprinter, po podczepieniu drugiego składu i podjechaniu pod semafor Tm21 i zgłoszeniu na radiu nic się nie dzieje. Próbowałem kilka razy, scenariusz również restartowałem, ale cały czas jest to samo 😕image.thumb.png.80e9539e611597f862c527ca0689aff6.png

SimRail_log_2026-02-28_00-43-48.txt 64.26 kB · 1 pobranie

Widzę w logu że nie zadziałał event na podjazd na min 100m przed semaforem Tm21 - nie wiem czemu nie zadziałał. Trzeba spróbować jeszcze raz może to jednorazowa akcja. Ja tu nic nie jestem w stanie zrobić bo to zwykły event gry.

Posted

Czego gdy zawsze wczytam u ciebie nie ma maszynisty dziwne, normalnie zainstalowana wersja scenariusza ze Steam a tu  takie  coś heh na innych są nie rozumie możesz to naprawić.

20260228230330_1.jpg

Posted (edited)

Po aktualizacji simrail z 28.02 nie wczytują się twoje scenariusze. Mam dlc warszawa - łódź .Pokazuje się kawałek paska ładowania i na tym się zatrzymuje. Inne scenariusze z warsztatu działają. 
EDIT:
Co ciekawe na koncie z grą gdzie są wszystkie dlc to się ładuje bez problemu. 

Edited by bartbus
Posted
10 godzin temu, Tomasz Grykien napisał(a):

Czego gdy zawsze wczytam u ciebie nie ma maszynisty dziwne, normalnie zainstalowana wersja scenariusza ze Steam a tu  takie  coś heh na innych są nie rozumie możesz to naprawić.

20260228230330_1.jpg

Ja nie steruję tym czy jest maszynista czy go nie ma. Przecież to nie ma znaczenia do grania

Posted
6 godzin temu, bartbus napisał(a):

Po aktualizacji simrail z 28.02 nie wczytują się twoje scenariusze. Mam dlc warszawa - łódź .Pokazuje się kawałek paska ładowania i na tym się zatrzymuje. Inne scenariusze z warsztatu działają. 
EDIT:
Co ciekawe na koncie z grą gdzie są wszystkie dlc to się ładuje bez problemu. 

Nie wiem dlaczego tak jest ja mam wszystkie DLC i działa. Skrypt nie wymaga jakiegoś DLC. Zgodnie z informacją od twórców brak DL powinien objawia się dopiero jak chcesz przejąć do Prowadzenia skład którego nie masz w DLC. Nie wiem jak jest z terenem ale ja na początku spawnuje gracza na Widzewie więc powinno działać z DLC: Łódź 1

Posted (edited)

Scenariusz sam w sobie bardzo fajny w szczególności sprinter na dwóch impulsach. znalazłem błędy czyli podanie przelotu w rogowie po torze bez peronu oraz zgłaszanie się przez Łódź Andrzejów jako Łódź Andrzejewo. Zmienił bym jedynie numer pociągu z 1935 na 1931 czyli taki jak w rzeczywistości ma fabrykant ale po za tym scenariusz 10/10. Znalazłem jeszcze jeden błąd, na Warszawie Wschodniej wciskam ZEW3 na radiu aby zgłosić gotowość do zjazdu i nic się nie dzieje.

image.png.fc0c0c8fa149ad93f6617235e1143da4.png

image.png.2fc6eebc0184a66350c74fd8887f02f1.png

Edited by Adamyotube981
Posted (edited)
17 minut temu, Adamyotube981 napisał(a):

Scenariusz sam w sobie bardzo fajny w szczególności sprinter na dwóch impulsach. znalazłem błędy czyli podanie przelotu w rogowie po torze bez peronu oraz zgłaszanie się przez Łódź Andrzejów jako Łódź Andrzejewo. Zmienił bym jedynie numer pociągu z 1935 na 1931 czyli taki jak w rzeczywistości ma fabrykant ale po za tym scenariusz 10/10.

Podasz procedurę sprzegania Impulsów? I czy wszystko działa prawidłowo wraz z wyswietlaniem sygnałów na końcach pociągu? 

Edited by eSPeIKaE
Posted
Godzinę temu, eSPeIKaE napisał(a):

Podasz procedurę sprzegania Impulsów? I czy wszystko działa prawidłowo wraz z wyswietlaniem sygnałów na końcach pociągu? 

Ja akurat pominąłem to sprzęganie ich bo jeszcze tego nie umiem

Posted
3 godziny temu, Adamyotube981 napisał(a):

Scenariusz sam w sobie bardzo fajny w szczególności sprinter na dwóch impulsach. znalazłem błędy czyli podanie przelotu w rogowie po torze bez peronu oraz zgłaszanie się przez Łódź Andrzejów jako Łódź Andrzejewo. Zmienił bym jedynie numer pociągu z 1935 na 1931 czyli taki jak w rzeczywistości ma fabrykant ale po za tym scenariusz 10/10. Znalazłem jeszcze jeden błąd, na Warszawie Wschodniej wciskam ZEW3 na radiu aby zgłosić gotowość do zjazdu i nic się nie dzieje.

Numeru nie zmienię bo jest wspólny dla wszystkich typów przejazdu - inaczej musiałbym nagrywać dźwięki do każdej wersji - nie ma szans. Co do błędów poproszę plik logu - muszę znać dane szczegółowe.

Rogów faktycznie był błąd - poprawione. Będzie dostępne w kolejnej wersji

Posted
3 godziny temu, eSPeIKaE napisał(a):

Sprzęganie nie działa - twórcy pisali tu wyżej że jest jeszcze z tym problem i będzie naprawione w kolejnej wersji.
Na razie dla Impulsa trzeba uruchomić scenariusz od etapu: Łódź Widzew - wówczas skład jest już gotowy i sprzęgnięty.
Niestety ja na to wpływu nie mam

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy