patwrobel Posted yesterday at 10:48 AM Author Posted yesterday at 10:48 AM 10 godzin temu, Ef3r napisał(a): Scenariusz 5, ŁKA Sprinter, po podczepieniu drugiego składu i podjechaniu pod semafor Tm21 i zgłoszeniu na radiu nic się nie dzieje. Próbowałem kilka razy, scenariusz również restartowałem, ale cały czas jest to samo 😕 SimRail_log_2026-02-28_00-43-48.txt 64.26 kB · 1 pobranie Widzę w logu że nie zadziałał event na podjazd na min 100m przed semaforem Tm21 - nie wiem czemu nie zadziałał. Trzeba spróbować jeszcze raz może to jednorazowa akcja. Ja tu nic nie jestem w stanie zrobić bo to zwykły event gry.
Tomasz Grykien Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Czego gdy zawsze wczytam u ciebie nie ma maszynisty dziwne, normalnie zainstalowana wersja scenariusza ze Steam a tu takie coś heh na innych są nie rozumie możesz to naprawić.
bartbus Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) Po aktualizacji simrail z 28.02 nie wczytują się twoje scenariusze. Mam dlc warszawa - łódź .Pokazuje się kawałek paska ładowania i na tym się zatrzymuje. Inne scenariusze z warsztatu działają. EDIT: Co ciekawe na koncie z grą gdzie są wszystkie dlc to się ładuje bez problemu. Edited 13 hours ago by bartbus
patwrobel Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago 10 godzin temu, Tomasz Grykien napisał(a): Czego gdy zawsze wczytam u ciebie nie ma maszynisty dziwne, normalnie zainstalowana wersja scenariusza ze Steam a tu takie coś heh na innych są nie rozumie możesz to naprawić. Ja nie steruję tym czy jest maszynista czy go nie ma. Przecież to nie ma znaczenia do grania
patwrobel Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago 6 godzin temu, bartbus napisał(a): Po aktualizacji simrail z 28.02 nie wczytują się twoje scenariusze. Mam dlc warszawa - łódź .Pokazuje się kawałek paska ładowania i na tym się zatrzymuje. Inne scenariusze z warsztatu działają. EDIT: Co ciekawe na koncie z grą gdzie są wszystkie dlc to się ładuje bez problemu. Nie wiem dlaczego tak jest ja mam wszystkie DLC i działa. Skrypt nie wymaga jakiegoś DLC. Zgodnie z informacją od twórców brak DL powinien objawia się dopiero jak chcesz przejąć do Prowadzenia skład którego nie masz w DLC. Nie wiem jak jest z terenem ale ja na początku spawnuje gracza na Widzewie więc powinno działać z DLC: Łódź 1
Adamyotube981 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Scenariusz sam w sobie bardzo fajny w szczególności sprinter na dwóch impulsach. znalazłem błędy czyli podanie przelotu w rogowie po torze bez peronu oraz zgłaszanie się przez Łódź Andrzejów jako Łódź Andrzejewo. Zmienił bym jedynie numer pociągu z 1935 na 1931 czyli taki jak w rzeczywistości ma fabrykant ale po za tym scenariusz 10/10. Znalazłem jeszcze jeden błąd, na Warszawie Wschodniej wciskam ZEW3 na radiu aby zgłosić gotowość do zjazdu i nic się nie dzieje. Edited 3 hours ago by Adamyotube981
eSPeIKaE Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 17 minut temu, Adamyotube981 napisał(a): Scenariusz sam w sobie bardzo fajny w szczególności sprinter na dwóch impulsach. znalazłem błędy czyli podanie przelotu w rogowie po torze bez peronu oraz zgłaszanie się przez Łódź Andrzejów jako Łódź Andrzejewo. Zmienił bym jedynie numer pociągu z 1935 na 1931 czyli taki jak w rzeczywistości ma fabrykant ale po za tym scenariusz 10/10. Podasz procedurę sprzegania Impulsów? I czy wszystko działa prawidłowo wraz z wyswietlaniem sygnałów na końcach pociągu? Edited 4 hours ago by eSPeIKaE
Adamyotube981 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Godzinę temu, eSPeIKaE napisał(a): Podasz procedurę sprzegania Impulsów? I czy wszystko działa prawidłowo wraz z wyswietlaniem sygnałów na końcach pociągu? Ja akurat pominąłem to sprzęganie ich bo jeszcze tego nie umiem
patwrobel Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago 3 godziny temu, Adamyotube981 napisał(a): Scenariusz sam w sobie bardzo fajny w szczególności sprinter na dwóch impulsach. znalazłem błędy czyli podanie przelotu w rogowie po torze bez peronu oraz zgłaszanie się przez Łódź Andrzejów jako Łódź Andrzejewo. Zmienił bym jedynie numer pociągu z 1935 na 1931 czyli taki jak w rzeczywistości ma fabrykant ale po za tym scenariusz 10/10. Znalazłem jeszcze jeden błąd, na Warszawie Wschodniej wciskam ZEW3 na radiu aby zgłosić gotowość do zjazdu i nic się nie dzieje. Numeru nie zmienię bo jest wspólny dla wszystkich typów przejazdu - inaczej musiałbym nagrywać dźwięki do każdej wersji - nie ma szans. Co do błędów poproszę plik logu - muszę znać dane szczegółowe. Rogów faktycznie był błąd - poprawione. Będzie dostępne w kolejnej wersji
patwrobel Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago 3 godziny temu, eSPeIKaE napisał(a): Podasz procedurę sprzegania Impulsów? I czy wszystko działa prawidłowo wraz z wyswietlaniem sygnałów na końcach pociągu? Sprzęganie nie działa - twórcy pisali tu wyżej że jest jeszcze z tym problem i będzie naprawione w kolejnej wersji. Na razie dla Impulsa trzeba uruchomić scenariusz od etapu: Łódź Widzew - wówczas skład jest już gotowy i sprzęgnięty. Niestety ja na to wpływu nie mam
patwrobel Posted 58 minutes ago Author Posted 58 minutes ago Nowa wersja 1.5.17 (link do ręcznego pobrania: 44_patwrobel.7z) -drobne poprawki w Rogowie
Recommended Posts