wisolvit Posted October 22 Posted October 22 (edited) Hej. Ma ktoś z Was może scenariusz Wojnara: TLK 10118 Wigry - Kraków Gł. - Suwałki ? Link z Forum wygasł a Wojnar gdzieś zaginął. Edited October 22 by wisolvit
mateusz424 Posted October 22 Posted October 22 6 godzin temu, bart_dem napisał(a): Proszę🙂 10_Scenario_TLK_Krk_Suw.zip 3.27 MB · 4 pobrania Działa to komuś? U mnie po uruchomieniu scenariusza mam tylko: @bart_dem wrzuciłeś tu oryginalny zip pobrany z netu gdy link był jeszcze aktywny - czy zrobiłeś zipa ze swojego folderu z SimRaila?
Masterczulki Posted October 22 Posted October 22 (edited) Zapewne od wydania scenariusza było kilka aktualizacji gry, które sprawiły, że scenariusz nie działa. Masz napisane, że jakaś funkcja dostaje jako argument string, gdzie stringiem on być nie powinien. Edited October 22 by Masterczulki
bart_dem Posted October 23 Posted October 23 Zrobiłem zipa, nie kolekcjonuję ściągniętych plików niestety. Rzeczywiście, u mnie też nie działa. Nie sprawdzałem tego wcześniej.
mateusz424 Posted October 23 Posted October 23 To ponawiam pytanie: czy ma ktoś u siebie ten scenariusz (i bliźniaczy, w drugą stronę) w postaci oryginalnej? Jeśli jest ktoś taki to prosimy o wrzutkę.
misiek_131415 Posted October 23 Posted October 23 1 godzinę temu, mateusz424 napisał(a): w postaci oryginalnej? a to jest różnica jak ktoś rozpakuje i spakuje ponownie? Z ciekawości pytam.
mateusz424 Posted October 23 Posted October 23 W dniu 22.10.2025 o 10:01, wisolvit napisał(a): "(...) TLK Wigry, szczegóły w README (...)". Jeśli ktoś rozpakuje i spakuje ponownie wszystko, to różnicy nie ma 🙃
wisolvit Posted October 23 Author Posted October 23 (edited) Ha! Rzeczywiście nie działa. A myślałem, że to ja coś popsułem. Mam tak samo jak mateusz424. Jeśli macie rozwiązanie tego problemu, chętnie je poznam 😉 Scenariusz z Suwałk do Krakowa też od Wojnara działa bez problemu. Edited October 23 by wisolvit
wisolvit Posted October 23 Author Posted October 23 mateusz424 łap bliźniaczy, w drugą stronę 🙂 11_Scenario_TLK_Suw_Krk.7z
wisolvit Posted October 23 Author Posted October 23 Niestety nie jest to 100% oryginał. Zmieniłem w nim loka i godziny. Ale generalnie działa. Jak ktoś z Was ma jeszcze gdzieś oryginalny plik Wojnara to wrzucajcie.
bart_dem Posted October 23 Posted October 23 3 godziny temu, mateusz424 napisał(a): Jeśli ktoś rozpakuje i spakuje ponownie wszystko, to różnicy nie ma 🙃 Tak właśnie zrobiłem
mateusz424 Posted October 24 Posted October 24 7 godzin temu, bart_dem napisał(a): Tak właśnie zrobiłem Bez urazy. To nie zarzut, a ogólne stwierdzenie. Ktoś mógł u siebie coś edytować, zmieniać. A ponieważ to scenariusze sprzed roku, to był czas o tym zapomnieć. Nadgorliwy Defender czy inny antywirus mógł coś zablokować albo usunąć z folderu scenariusza. Możliwości jest sporo. A oryginał to zawsze oryginał. Zicher jest zicher 😉
mateusz424 Posted October 24 Posted October 24 10 godzin temu, wisolvit napisał(a): mateusz424 łap bliźniaczy, w drugą stronę 🙂 Dzięki. Bliźniaczy u mnie też działa. Fajnie, bo będzie można porównać oba scenariusze, zobaczyć dlaczego jeden działa, a drugi nie. Może coś z tego będzie.
wisolvit Posted Friday at 02:00 PM Author Posted Friday at 02:00 PM @mateusz424 jak dasz radę naprawić to daj znać proszę 🙂
jmluengor Posted Friday at 05:44 PM Posted Friday at 05:44 PM Here are the two original files. TLK-Wigry-Krakow-Suwalki.rar TLK-Wigry-Suwalki-Krakow.rar 1
mateusz424 Posted Sunday at 07:02 PM Posted Sunday at 07:02 PM W dniu 24.10.2025 o 16:00, wisolvit napisał(a): @mateusz424 jak dasz radę naprawić to daj znać proszę 🙂 Udało mi się zreanimować pierwszy, niedziałający scenariusz (TLK 10118 Wigry - Kraków Gł. - Suwałki). Przejechałem go dziś ET22 w 3 godz. 30 min., klimacik rzeczywiście fajny. Scenariusz w pełni działający, poprawiłem wyświetlanie komunikatów powitalnych i radiowych (tych w okienku chatu), dzięki czemu komunikaty wyświetlają się tak jak powinny, nie ma placeholderów z krzyżakami 😄 (#). Podziękowania dla @Eridor Papierowy rozkład jest tymczasowy, bo wygląda na to, że główny rozkład jazdy trzeba jeszcze dopracować. Poprawiony scenariusz zawiera folder ReadMe z plikami README -PL.html i README -EN.html. W trakcie symulacji dostępny jest też poradnik otwierany przyciskiem Pokaż/Ukryj poradniki, w lewym górnym rogu ekranu - przygotowany przez @w.wojnar, ja go tylko "uruchomiłem" w symulatorze. Folder ze scenariuszem rozpakowujemy w lokalizacji: ..\SteamLibrary\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\3_Krakow\Scenarios\ UWAGA: aby uniknąć błędów - nie nadpisujemy plików i folderów. Jeśli ktoś ma w tej lokalizacji poprzednią, niedziałającą wersję scenariusza 10_Scenario_TLK_Krk_Suw - należy ją usunąć przed skopiowaniem i rozpakowaniem poprawionej wersji. Dajcie znać czy u Was też działa. I ewentualne propozycje zmian w rozkładzie jazdy. 10_Scenario_TLK_Krk_Suw_Fixed_Remastered.zip 9
wisolvit Posted Monday at 07:13 AM Author Posted Monday at 07:13 AM @mateusz424 jesteś WIELKI!!! Dzięki Tobie można znów pośmigać składami wagonowymi. Świetna robota. 🙂
eSPeIKaE Posted Tuesday at 04:05 AM Posted Tuesday at 04:05 AM Całość przejechana na EP08 bez najmniejszych problemów. Dziękuję! 👍
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now