Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Hej. Ma ktoś z Was może scenariusz Wojnara: TLK 10118 Wigry - Kraków Gł. - Suwałki ? Link z Forum wygasł a Wojnar gdzieś zaginął. 

Edited by wisolvit
Posted (edited)

Zapewne od wydania scenariusza było kilka aktualizacji gry, które sprawiły, że scenariusz nie działa.
Masz napisane, że jakaś funkcja dostaje jako argument string, gdzie stringiem on być nie powinien.

Edited by Masterczulki
Posted

Zrobiłem zipa, nie kolekcjonuję ściągniętych plików niestety. Rzeczywiście, u mnie też nie działa. Nie sprawdzałem tego wcześniej.

Posted

To ponawiam pytanie: czy ma ktoś u siebie ten scenariusz (i bliźniaczy, w drugą stronę) w postaci oryginalnej? Jeśli jest ktoś taki to prosimy o wrzutkę.

Posted
W dniu 22.10.2025 o 10:01, wisolvit napisał(a):

"(...) TLK Wigry, szczegóły w README (...)".

Jeśli ktoś rozpakuje i spakuje ponownie wszystko, to różnicy nie ma 🙃

Posted (edited)

Ha! Rzeczywiście nie działa. A myślałem, że to ja coś popsułem. Mam tak samo jak mateusz424Jeśli macie rozwiązanie tego problemu, chętnie je poznam 😉 Scenariusz z Suwałk do Krakowa też od Wojnara działa bez problemu.

Edited by wisolvit
Posted

Niestety nie jest to 100% oryginał. Zmieniłem w nim loka i godziny. Ale generalnie działa. Jak ktoś z Was ma jeszcze gdzieś oryginalny plik Wojnara to wrzucajcie.

Posted
3 godziny temu, mateusz424 napisał(a):

Jeśli ktoś rozpakuje i spakuje ponownie wszystko, to różnicy nie ma 🙃

Tak właśnie zrobiłem

Posted
7 godzin temu, bart_dem napisał(a):

Tak właśnie zrobiłem

Bez urazy. To nie zarzut, a ogólne stwierdzenie.
Ktoś mógł u siebie coś edytować, zmieniać. A ponieważ to scenariusze sprzed roku, to był czas o tym zapomnieć. Nadgorliwy Defender czy inny antywirus mógł coś zablokować albo usunąć z folderu scenariusza. Możliwości jest sporo.
A oryginał to zawsze oryginał. Zicher jest zicher 😉

Posted
10 godzin temu, wisolvit napisał(a):

mateusz424 łap bliźniaczy, w drugą stronę 🙂 

Dzięki. Bliźniaczy u mnie też działa.
Fajnie, bo będzie można porównać oba scenariusze, zobaczyć dlaczego jeden działa, a drugi nie. Może coś z tego będzie.

Posted
W dniu 24.10.2025 o 16:00, wisolvit napisał(a):

@mateusz424 jak dasz radę naprawić to daj znać proszę 🙂 

Udało mi się zreanimować pierwszy, niedziałający scenariusz (TLK 10118 Wigry - Kraków Gł. - Suwałki).
Przejechałem go dziś ET22 w 3 godz. 30 min., klimacik rzeczywiście fajny.
Scenariusz w pełni działający, poprawiłem wyświetlanie komunikatów powitalnych i radiowych (tych w okienku chatu), dzięki czemu komunikaty wyświetlają się tak jak powinny, nie ma placeholderów z krzyżakami 😄 (#). Podziękowania dla @Eridor
Papierowy rozkład jest tymczasowy, bo wygląda na to, że główny rozkład jazdy trzeba jeszcze dopracować.
Poprawiony scenariusz zawiera folder ReadMe z plikami README -PL.html i README -EN.html. W trakcie symulacji dostępny jest też poradnik otwierany przyciskiem Pokaż/Ukryj poradniki, w lewym górnym rogu ekranu - przygotowany przez @w.wojnar, ja go tylko "uruchomiłem" w symulatorze.

Folder ze scenariuszem rozpakowujemy w lokalizacji: ..\SteamLibrary\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\3_Krakow\Scenarios\

UWAGA: aby uniknąć błędów - nie nadpisujemy plików i folderów. Jeśli ktoś ma w tej lokalizacji poprzednią, niedziałającą wersję scenariusza 10_Scenario_TLK_Krk_Suw - należy ją usunąć przed skopiowaniem i rozpakowaniem poprawionej wersji.

Dajcie znać czy u Was też działa. I ewentualne propozycje zmian w rozkładzie jazdy.

10_Scenario_TLK_Krk_Suw_Fixed_Remastered.zip

• Thanks 9

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy