Jump to content

Recommended Posts

Posted

Już kiedyś zgłaszałam ten obrzydliwy wygląd ED250, który został dodany kiedyś tam dawno temu podczas jednego z updatów gry. 
Jakież było moje pozytywne zaskoczenie gdy przeczytałam w logu najnowszego patcha, że zostanie to w końcu poprawione no i co ?

I wrzucę tutaj screen z Grudnia 2024 i screen po zainstalowaniu ostatniego patcha. Różnic nie ma ZADNYCH !!
Może dodatkowo uprzedzając pytania, po stwierdzeniu braku poprawy wizualnej składu, zrobiłam sprawdzenie poprawności plików gry, a gdy to nie pomogło przeinstalowałam całego sima od zera i nadal brak efektów. 

OPIS:
Plik 1.jpg to screen z grudnia 24 a 2.jpg to najnowszy screen. 

1.jpg

2.jpg

• I agree 2
Posted

W 100% się z Tobą zgadzam, ale zauważ, że nie użyto słowa "poprawiono", "wyeliminowano"... tylko "zmniejszono", a to można różnie interpretować. O ile zmniejszono? o 3%, 1% a może 0,01%? Sprytnie, co? Swoją drogą bardzo się dziwię twórcom takiego podejścia do tematu, co im szkodzi aby Pendolino było gładkie i błyszczące jak kiedyś?

image.png.b599c3caf7bb8dc12ac0a18f05b144df.png

• Like 1
Posted
5 minut temu, bart_dem napisał(a):

W 100% się z Tobą zgadzam, ale zauważ, że nie użyto słowa "poprawiono", "wyeliminowano"... tylko "zmniejszono", a to można różnie interpretować. O ile zmniejszono? o 3%, 1% a może 0,01%? Sprytnie, co? Swoją drogą bardzo się dziwię twórcom takiego podejścia do tematu, co im szkodzi aby Pendolino było gładkie i błyszczące jak kiedyś?

image.png.b599c3caf7bb8dc12ac0a18f05b144df.png

No jak widać po moich screenach to faktycznie ZMNIEJSZONO o jakies 0.0001% czyli o nic tak na prawdę. Jakoś blacha EN76 jest piękna i gładka i ED powinno wyglądać tak samo !! Skąd ten upór, żeby Pendolino prezentował się jak stary 50 letni byk... No litości 

• I agree 2
  • SIMRAIL Team
Posted

Sorka, pan Królik pierwszy raz robił changelog i pojechał za daleko - były dwie kompilacje testowe. Na obecnej wersji testowej "next" jest to poprawione. Gniotki zmniejszone o 80%.

• Like 3
  • Haha 2
  • Thanks 1
Posted (edited)

Postuluję, żeby któryś jeden z czterech dostępnych ED250 (np. 018) - był całkowicie gładki, 0% gniotków. I także bez tych szkaradnych zacieków, widać je co prawda z bliska i patrząc pod światło - ale wygląda to jakby przelatujące stado bocianów miało rozwolnienie nad Pendolino.
Do wyboru dla grających.
A swoją drogą: kto, dlaczego i po czym - wpadł na taki pomysł, żeby tak oszpecić ED250?

Edited by mateusz424
  • I agree 1
Posted

Tylko czy tak się da. Bo jeśli to jest jakaś ogólna tekstura dla każdego ze składów to pewnie nie będzie się dało podzielić. Tak czy inaczej 80% mniej to już obiecująco. Mam nadzieję, że te pozostałe 20% będzie na tyle subtelne, że już nie będzie raziło po oczach. 

Posted

Tekstura raczej jest sporo mniej pracochłonna niż cały model 3D. Obawiam się, że jakiś wandal powyginał siatkę modelu 3D i teraz co by na to nie nałożył, jaką bądź teksturę - to będzie tak samo szkaradnie wyglądało. 

Posted

No tak. Ale teraz trochę z innej beczki, jesteś devem. Robisz przy tej grze. Na premierę ED jest piękne, gładkie i błyszczące (mam nadal screeny z tamtych czasów).
I NAGLE wpadasz na najlepszy pomysł życia, że powyginasz tak blachę, że pociąg będzie wyglądał, jak wyklepana przez menela blacha na złomowisku, jeszcze przeżuta i wyrzygana przez psa i z tego wyjdzie najpiękniejszy obraz jaki mogłeś sobie wymarzyć. I patrzysz na to i mówisz: "TAK to jest to co chciałem, teraz ED wygląda cudownie" xD

• I agree 2
Posted
7 godzin temu, Królik Uszasty napisał(a):

Gniotki zmniejszone o 80%.

A czemu nie o 100%? Dlaczego tak się przy tym upieracie? Proszę @Królik Uszasty wytłumacz mi sensownie czemu to służy? Czy kupując nowe auto, też obijacie je sobie młotkami żeby ładniej wyglądało? A może chodzi o optymalizację? Gładkie i błyszczące Pendolino generuje za dużo odbić co przekłada się na spadek wydajności?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy