Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, czy gra ktoś może na laptopowych RTXach 4060 albo 4070? Czy na tych kartach gra jest płynna?

Aktualnie używam Legiona GO i w średnio-niskich detalach ledwo dobija do 30 z dużymi spadkami po drodze, zastanawiam się nad kupnem lapka z 4060 albo 4070, ale nie wiem czy da to duży przyrost płyności i lepszą grafikę. 

Posted (edited)

Ja sobie kupiłem w tamtym roku używanego Legiona z RTX 3060, czyli w teorii laptopa z 15% słabszą kartą od RTX 4060.

W przypadku obecnego SimRaila (na w miarę rozsądnych ustawieniach) ten mój kartofel wyciąga nie więcej jak 30 fps 🙂 No i tnie niemiłosiernie.... Przeliczając czysto matematycznie na teoretyczne dodatkowe 15% wychodzi 35 fps dla RTX 4060 + cięcie niemiłosierne. Przed aktualizacją było w miarę. Takie to tam... słodkie "optymalizowanie". 

Generalnie uznaję, że kupowanie kombajnu tylko po to, żeby SimRail działał jako tako jest bez sensu. Na analogowe: to tak jakby kupić magnetofon deck klasy Hi-Fi z nadzieją, że kaseta nagrana na Kasprzaku będzie lepiej brzmiała... Może i będzie... Trochę... I w mono 😂

Edited by en57

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy