Dawid_PL Posted Wednesday at 09:55 AM Posted Wednesday at 09:55 AM (edited) Dzień dobry, na obecną chwilę gra jest dla mnie niegrywalna bo zazwyczaj po kilkunastu minutach następuje błąd aplikacji i wyjście do pulpitu Windows 11. Nie wiem czy problem dotyczy tylko mojego sprzętu, ale zdarza się ostatnio zawsze. Wiem, że wcześniej zdarzały się takie problemy, ale od dłuższego czasu nikt nie zgłaszał na forum. Specyfikacja sprzętu: Intel(R) Core(TM) i7-14700KF 3.40 GHz 32 Gb RAM NVIDIA GeForce RTX 3060 TiSimRail_log_2025-05-24_20-13-22.txtSimRail_log_2025-05-27_21-31-52.txt Problem zgłoszony w trybie wieloosobowy, ale występuje również w single player. Mam przypuszczenia odnośnie tego, że sterowniki karty graficznej powodują błędy w zarządzaniu pamięcią i dump-em systemu. Dodałem załącznik z dziś tj. 29-05-2025 z trybu single player. Dodaję, również pliki dump. NVIDIA System Information 05-28-2025 11-54-12.txt SimRail_log_2025-05-29_09-54-52.txt dumps.zip Edited Thursday at 08:45 AM by Dawid_PL dodanie dodatkowych informacji
SIMRAIL Team Admin BOT Posted Thursday at 07:19 PM SIMRAIL Team Posted Thursday at 07:19 PM Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Bulbulator Posted Thursday at 08:57 PM Posted Thursday at 08:57 PM Miałem taki sam problem, gra się notorycznie crashowała, nie byłem praktycznie w stanie przejechać żadnego scenariusza. Głównym winowajcą okazały się być ustawienia tekstur na 1/1 rozdzielczości, po zejściu do 1/2 i nieznacznym stonowaniu pozostałych ustawień - wszystko śmiga bez crashowania, od wielu miesięcy.
mateusz424 Posted Friday at 04:55 AM Posted Friday at 04:55 AM Nie wiem czy ma to związek ale dziwnym trafem liczne i u mnie przypadki błędu aplikacji i wyjścia do pulpitu skończyły się definitywnie od momentu, gdy przed uruchomieniem SimRail wyłączam całkowicie Widows Defendera 🙂
Nesto Leo Posted Sunday at 10:39 AM Posted Sunday at 10:39 AM (edited) Mam identyczny problem. Odpalalem gre na 3 roznych uzadzeniach (w tym jedno po przez Nvidia Geforce NOW) i zawsze mam ten sam problem tyle ze nie zauwazylem aby wystepowal on u mnie czasowo. Mnie zazwyczaj wywala na odcinku miedzy Korytowem a Szeligami (niezaleznie czy jade od Korytowa czy od Szelig). Mam tak zarowno na multi jak i na singlu a zaczelo sie to wszystko po wyjsciu DLC Lodz-Warszawa. Tak jak jeden z uzytkownikow zaproponowal, probowalem bawic sie ustawieniami graficznymi ale nic sie nie uleglo poprawie. [EDIT 1: Nie mam tego problemu na trasie Krakow-Sedziszow ani na trasie Sedziszow-Katowice wiec wina musi lezec po stronie wczytywania warszawy albo cos w tym stylu Edited Sunday at 10:40 AM by Nesto Leo Aktualizacja danych
Recommended Posts