Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mimo ukończenia trzech różnych scenariuszy (na singleplayer) nadal nie mam zaliczonego osiągnięcia "Kiedyś dojedzie...". Dołączam 2 screeny, trzeciego nie udało mi się zrobić.

1601a-opóźn. 30 min.jpg

1601-opóźn. 30 min.jpg

• SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Posted

Wydaje mi się, że trzeba przyjechać z opóźnieniem na jakąkolwiek stację, na której nie kończy się scenariusz, musi być jakaś stacja pośrednia. Bo tez miałem taki problem.

Posted
12 godzin temu, Bulbulator napisał(a):

Wydaje mi się, że trzeba przyjechać z opóźnieniem na jakąkolwiek stację, na której nie kończy się scenariusz, musi być jakaś stacja pośrednia. Bo tez miałem taki problem.

Przyjechałem też do pośrednich stacji z opóźnieniem ponad 30 min. (Kozłów i W-wa Centr.) i i tak g... to dało. W osiągnięciu jest napisane "Ukończ scenariusz z minimum 30 min. opóźnieniem", więc powinna liczyć się ostatnia, docelowa stacja. Jedna wielka porażka z tymi osiągnięciami. W żadnych innych grach, w które grałem, i były do zrobienia osiągnięcia nie było takich parodii, jak w SimRailu.

Posted (edited)
8 godzin temu, beskidek2513 napisał(a):

Przyjechałem też do pośrednich stacji z opóźnieniem ponad 30 min. (Kozłów i W-wa Centr.) i i tak g... to dało. W osiągnięciu jest napisane "Ukończ scenariusz z minimum 30 min. opóźnieniem", więc powinna liczyć się ostatnia, docelowa stacja. Jedna wielka porażka z tymi osiągnięciami. W żadnych innych grach, w które grałem, i były do zrobienia osiągnięcia nie było takich parodii, jak w SimRailu.

Osiągnięcia simrail są fajne ale mają warunki dziwne do spełnienia czasami. Np wszyscy się męczyli zaliczyć trase Katowice - Sędziszów a okazało się że warunek przejedź przez Juliusz i Dorotę spełnia tylko jeden scenariusz z DLC CARGO:)))))))  Ja również uważam że osiągnięcia są baaaaaardzo słabo opisane co do warunków ich zaliczenia. Bo jedynie wnikliwe śledzenie DISCORD da Tobie szansę poznać prawdę co tam zaszyte w warunkach jest. 

Z tego co pamiętam to osiągnięcie jakie masz relacja pociągu musi się prawdopodobnie zaczynać na stacji na której zaczynasz i na 100% na tej której kończysz. Czyli nie możesz jechać pociągiem do Gdyni, Białegostoku czy Zakopanego. Musisz jechać DO Warszawy, DO Katowic, DO Krakowa. Jak dla mnie to chyba scenariusz pendolino Kraków Wawa pod to idealnie podchodzi. Kończysz w Wawie gdzie masz 3 stację i tam chyba idealnie możesz  mieć opóźnienie. 

Fakt że osiągnięcia pojawiły się w SIMRAIL oceniam bardzo pozytywnie. Fakt w jaki zostały opisane NIEKTÓRE to już bardzo źle oceniam. Np nie ma czytelnej informacji że część tylko na singu, że część na multi. Info jest, ale po miesiącu, dwóch i to gdzieś na discord wrzucone co przy dużej ilości informacji jest nie do wyłowienia po kilku dniach. 

Dodam jeszcze że chyba najtrudniejsze osiągnięcie z jazdą idealną na każdym przystanku bez opóźnień wpadło mi nawet nie wiem kiedy. Pojawiło się z znikąd. Ja przez 2,5roku simrail żadnej trasy kibelkiem i elfem nie zrobiłem jakieś dłuższej jak dobrze pamiętam. A już na pewno całej. Więc to tym bardziej wyczyn:))))) 

Edited by misiek_131415
  • I agree 2
Posted
3 minuty temu, misiek_131415 napisał(a):

Osiągnięcia simrail są fajne ale mają warunki dziwne do spełnienia czasami. Np wszyscy się męczyli zaliczyć trase Katowice - Sędziszów a okazało się że warunek przejedź przez Juliusz i Dorotę spełnia tylko jeden scenariusz z DLC CARGO:)))))))  Ja również uważam że osiągnięcia są baaaaaardzo słabo opisane co do warunków ich zaliczenia. Bo jedynie wnikliwe śledzenie DISCORD da Tobie szansę poznać prawdę co tam zaszyte w warunkach jest. 

Z tego co pamiętam to osiągnięcie jakie masz relacja pociągu musi się prawdopodobnie zaczynać na stacji na której zaczynasz i na 100% na tej której kończysz. Czyli nie możesz jechać pociągiem do Gdyni, Białegostoku czy Zakopanego. Musisz jechać DO Warszawy, DO Katowic, DO Krakowa. Jak dla mnie to chyba scenariusz pendolino Kraków Wawa pod to idealnie podchodzi. Kończysz w Wawie gdzie masz 3 stację i tam chyba idealnie możesz  mieć opóźnienie. 

Fakt że osiągnięcia pojawiły się w SIMRAIL oceniam bardzo pozytywnie. Fakt w jaki zostały opisane NIEKTÓRE to już bardzo źle oceniam. Np nie ma czytelnej informacji że część tylko na singu, że część na multi. Info jest, ale po miesiącu, dwóch i to gdzieś na discord wrzucone co przy dużej ilości informacji jest nie do wyłowienia po kilku dniach. 

Dodam jeszcze że chyba najtrudniejsze osiągnięcie z jazdą idealną na każdym przystanku bez opóźnień wpadło mi nawet nie wiem kiedy. Pojawiło się z znikąd. Ja przez 2,5roku simrail żadnej trasy kibelkiem i elfem nie zrobiłem jak dobrze pamiętam więc to tym bardziej wyczyn:))))) 

Tak samo jest z osiągnięciem "Nocny kurs". Przejechałem się scenariuszem Wwa - Katowice z EU07 który kończy się chwilę przed 23. Nic. Potem przejechałem się scenariuszem z forum Wwa - Grodzisk Maz w którym jedzie się od 5:00 do 5:40. Też nic. Potem przejechałem się scenariuszem też pobranym z Katowic do Sędziszowa od 24:00 do 2:00. Również nic. Scenariuszem który w końcu mi zaliczył to nieszczęsne osiągnięcie był Katowice - Sędziszów z lat 80. On kończy się o 18:00.

• Haha 1
Posted

Mnie osiągnięcie "Kiedyś dojedzie..." zaliczyło po przejechaniu scenariusza EIP Warszawa - Kraków, z podwójnym Pendolino. 10 minut opóźnienia po manewrach na starcie, a potem było już tylko gorzej. Czyli lepiej. Awaria czujnika dymu w tunelu przed Wa-wą Centralną (+5 min), itd, itd. Z początku starałem się dogonić rozkład ale potem sobie odpuściłem, bo stało jasne że się nie uda. W krakowskie perony wjechałem z opóźnieniem 35 minut 🤣

• Thanks 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy