lewnemejski Posted September 15 Posted September 15 2 hours ago, kalit12345 said: Okejj, czyli wystarczy zrobić to co tutaj kolega tak? I czy należy po prostu po ukończeniu scenariusza z Widzewa do Skierniewic po prostu w menu wybrać kolejny ze Skierniewic do Wawy i tyle? Tak 1
k.fornal24 Posted September 16 Posted September 16 Fajnie by było, ale już 8 razy próbowałem na multi i nic. Dodatkowo jadąc regio zawsze mi pokazuje, że minąłem przystanek w Radziwiłłowie Mazowieckim. Chociaż zawsze tam ładnie staję i kierownik pociągu daje sygnał do odjazdu. Poczekam jeszcze na nowy update, bo mam dość jechać wciąż tą samą trasę.
szyklo Posted September 16 Posted September 16 Nie wiem, ale mi osobiście udało się to osiągnięcie zrobić za pierwszym podejściem. Najpierw Łódź-Skierniewice następnie Skierniewice- Warszawa.
Tymo_chrabaszcz Posted September 30 Posted September 30 W dniu 3.05.2025 o 13:24, beskidek2513 napisał(a): Dzięki za podpowiedź, też zastanawiałem się, jak to zdobyć. Też przejechałem na singlu W-wa - Skierniewice i za chwilę Skierniewice - Łódź i nic. Naprawdę? Na singlu ci nie zaliczyło? Nie wychodziłeś z Simraila? Tak pytam bo mi zaliczyło na singlu bez problemu. 1
k.fornal24 Posted October 7 Posted October 7 To ja mam nie wychodzić z simraila podczas "przesiadki"? No bo dzisiaj się wkurzyłem, że mi nie zaliczyło już chyba przy 10 próbie. Ale do Skierniewic jechałem wczoraj, później żadne trasy. A dzisiaj ze Skierniewic do Łodzi.
misiek_131415 Posted October 7 Posted October 7 4 godziny temu, k.fornal24 napisał(a): To ja mam nie wychodzić z simraila podczas "przesiadki"? No bo dzisiaj się wkurzyłem, że mi nie zaliczyło już chyba przy 10 próbie. Ale do Skierniewic jechałem wczoraj, później żadne trasy. A dzisiaj ze Skierniewic do Łodzi. Tak, nie wychodzić. Dwa scenariusze jeden po drugim na jednej sesji simrail.
k.fornal24 Posted October 7 Posted October 7 27 minut temu, misiek_131415 napisał(a): Tak, nie wychodzić. Dwa scenariusze jeden po drugim na jednej sesji simrail. No dobra, jutro następna próba. Jak to mówią do 11 razy sztuka.
misiek_131415 Posted October 7 Posted October 7 29 minut temu, k.fornal24 napisał(a): No dobra, jutro następna próba. Jak to mówią do 11 razy sztuka A erridor się martwi że ludzie scenariuszy nie grają:)))))
jkrzemien28 Posted Saturday at 09:05 PM Posted Saturday at 09:05 PM (edited) Nie dostałem osiągnięcia... Przejechałem bez zamykania gry, w singlu, pociągami regionalnymi: - 9 października część trasy Widzew-Skierniewice, zbyt wcześnie odjechałem z jednego przystanku -> uśpiłem komputer - 10 października dokończyłem trasę -> uśpiłem komputer - 11 rozpocząłem i ukończyłem jazdę Skierniewice - Widzew nie dostałem osiągnięcia, ale uznałem, że pewnie ze względu na wykonanie pojedynczej trasy przez dwa dni lub zbyt wczesny odjazd na jednym nieszczęsnym przystanku. -11 października bezpośrednio po poprzedniej: Skierniewice-Widzew, tym razem robiąc obie trasy tego samego dnia, ruszając odpowiednio po czasie odjazdu z każdej stacji i nic... osiągnięcia nie ma... Sugeruję by przyjąć zasadę w osiągnięciach, że nie wymaga się rzeczy, o których grach wprost nie został poinformowany lub których nie jest w stanie monitorować. Inaczej granie w grę będzie powodować jedną wielką frustrację, bo gracz nie zrozumie o co chodzi w scenariuszu, albo co gorsza: gra będzie miała błąd i nie da osiągnięcia, które dać powinna. A im bardziej skomplikowane warunki do otrzymania osiągnięcia, to tym większa szansa, że będzie błąd. Obecnie mamy grę, która może i nie ma obiecanych funkcjonalności jak zapis gry, ale przynajmniej wiemy, że twórcy zajmują się przygotowaniem sprawdzania czy czasem gracz sobie nie zrobił przerwy od grania :D. Lepsze sposoby implementacji tego osiągnięcia: - po prostu, jeżeli gracz przejechał oba scenariusze to wykonał osiągnięcie. My wszyscy mamy coraz mniej czasu na grę, po co traktować to czy gracz miał mało czasu i rozbił sobie to na 2 dni jako coś złego? - bardziej masochistyczne: ok, wymagać tego by zrobić to ciągiem, ale jawnie informować na dowolnym etapie scenariusza jeżeli gracz wykona akcję, która przerwała możliwość dostania osiągnięcia oraz po przejściu pierwszego scenariusza pokazywać, że gracz może teraz dokończyć drugi scenariusz, by otrzymać osiągnięcie (choćby w debug menu). Mam nadzieję, że czuć frustrację po jeżdżeniu w kółko po tej trasie :). SimRail_log_2025-10-10_18-39-50.txt Edited Saturday at 09:22 PM by jkrzemien28 2
Recommended Posts