Vee Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 żadna lokomotywa, jaką wybiorę nie działa w takim sensie, że jak już uruchomię i ruszę, i dyspozytor każe się zatrzymać i zmienić kabinę to nie odpala się dalsza kwestia na radiu, i po zmianie kabiny zawsze mam manewrowe STÓJ i nie mogę nic więcej zrobić.
SIMRAIL Team Admin BOT Posted December 21, 2024 SIMRAIL Team Posted December 21, 2024 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Vee Posted March 5 Author Posted March 5 I co w temacie? Nadal nie działa mi ten scenariusz. Robiona byla spojnosc plikow i nadal ten sam blad jest. Zaraz po rozpoczeciu scenariusza, mijam tarcze m22, zmieniam kierunek i nic sie nie dzieje wiecej. Nie dostaje wjazdu w peron po wagony i scenariusz stoi. Tak jest od wydania Krakowa. Jakim prawem PELNA WERSJA gry jest tak popsuta ze nie moge z niej w pelni korzystac. Chcecie jakis zbiorowy pozew do sadu od graczy za oszustwo? Chyba powoli powinnam zglaszac sie zwrot pieniedzy za ten tytul. To jest kpina jakas z waszej strony!
lewnemejski Posted March 5 Posted March 5 2 hours ago, Vee said: I co w temacie? Nadal nie działa mi ten scenariusz. Robiona byla spojnosc plikow i nadal ten sam blad jest. Zaraz po rozpoczeciu scenariusza, mijam tarcze m22, zmieniam kierunek i nic sie nie dzieje wiecej. Nie dostaje wjazdu w peron po wagony i scenariusz stoi. Tak jest od wydania Krakowa. Jakim prawem PELNA WERSJA gry jest tak popsuta ze nie moge z niej w pelni korzystac. Chcecie jakis zbiorowy pozew do sadu od graczy za oszustwo? Chyba powoli powinnam zglaszac sie zwrot pieniedzy za ten tytul. To jest kpina jakas z waszej strony! Testowałem ten scenariusz wielokrotnie i po ostatnich aktualizacjach. Teraz też go sprawdziłem dla pewności. Nie ważne co wybieram zawsze jest wszystko w porządku ze skryptem. Warto żebyś dodał logi gry(W sekcji powyżej jest instrukcja), bo możliwe, że problem występują tylko w specyficznych warunkach. Jeśli próbowałeś też rozgrywać scenariusz wielokrotnie zawsze warto nie restartować scenariusza a wrócić do menu i go ponownie uruchomić.
Vee Posted March 6 Author Posted March 6 Robie tak za kazdym razem. Wychodze i wlaczam od nowa. I nie dziala. Nie dostaje wjazdowego w perony po wagony. I nie wazne czy cofam z widokiem z kabiny A, czy normalnie cala procedura przechodze do kabiny B i przelaczam radiotelefon tez prawidlowo na B nie ma znaczenia. Cokolwiek nie zrobie, nie dostaje wjazdowego na tarczy m22. Z kilkunastu prob RAZ jeden jedyny pojawil sie glos mowiacy ze mam podany wjazd i ze ktos z papierami przyjdzie (wiadomo to kwestia oskryptowana) ale mimo ze glos mowi ze podany wjazd w peron po wagony to nadal tarcza swieci na stoj i nie moge jej minac bo wywala ze minelam czerwone.
Bulbulator Posted March 6 Posted March 6 Pytanie czy wychodzisz całkowicie do menu, czy może korzystasz z przycisku "Restart scenariusza", którego używać nie można, bo buguje każdy scenariusz. Trzeba zawsze wyjść całkowicie do menu i stamtąd wystartować od nowa.
lewnemejski Posted March 6 Posted March 6 (edited) 16 minutes ago, Bulbulator said: Pytanie czy wychodzisz całkowicie do menu, czy może korzystasz z przycisku "Restart scenariusza", którego używać nie można, bo buguje każdy scenariusz. Trzeba zawsze wyjść całkowicie do menu i stamtąd wystartować od nowa. Napisał, że restartuje z menu. Ja próbowałem nawet zagrać wielokrotnie restartując scenariusz i psuło się okienko z rozkładem jazdy ale wirtualny dyżurny działał poprawnie. Najlepiej żeby sprawdzić scenariusz jest wziąć EP07 które stoi na torze z tarczą tm22 na wprost. Po otrzymaniu informacji żeby się zatrzymać trzeba odczekać trochę czasu, aż otrzymamy sygnał(Do 30 sekund); nie ruszać lokomotywą do tego czasu bo możliwe, że wtedy mija się predefiniowany punkt skryptu i dlatego nie otrzymuje się sygnału zezwalającego. Najlepiej jakby kolega wyżej opisał, co dokładnie robi i załączył logi gry, bo bez tego ciężko stwierdzić, gdzie leży problem. Edited March 6 by lewnemejski
Vee Posted Thursday at 04:34 PM Author Posted Thursday at 04:34 PM 7 godzin temu, Bulbulator napisał(a): Pytanie czy wychodzisz całkowicie do menu, czy może korzystasz z przycisku "Restart scenariusza", którego używać nie można, bo buguje każdy scenariusz. Trzeba zawsze wyjść całkowicie do menu i stamtąd wystartować od nowa. Wiem, że trzeba wyjść. Zauważyłam to już przy tych nowych scenariuszach gdzie wybiera się jedną z pór roku itd. Odpowiadając na ostatni post; (koleżanka, jeśli już) I tak, biorę 07, ale i próbowałam z 08 i dzieje się to samo, a mianowicie: 1. Wsiadam do loko, do kabiny A w stronę wyjazdową z Katowic. 2. Włączam wszystko jak trzeba, bateria, aktywacja, panto, wszystkie przyciski, kierunek, zaświecam światła manewrowe w obu kabinach, wracam do A, włączam radio i zgłaszam. 3. Dostaję info, że mam jechać za tarczę 22 i zatrzymać się jak powiedzą. Ruszam, jadę, każą stanąć, staję. 4. Mówią, żeby zmienić KIERUNEK. (Więc próbowałam zostać w A, tylko nastawnik w tył i patrzyłam przez okno jadąc wstecz oraz próbowałam wygasić cała kabinę A, i przejść do B, odpalić wszystko, przełączałam rozdzielnik radia na kabinę B i jechać do przodu w stronę peronów Katowice) W obu przypadkach tarcza m22 świeci na stój, podjeżdżam do niej i nic. Ani się nie przełącza na wjazd ani nikt nie mówi nic na radiu. Raz jeden zdarzyło się po długim czasie czekania, że włączył się głos mówiący o tym, ze podany mam wjazd w perony, mam jechać po wagony i zaraz ktoś przyjdzie do mnie z papierami) Jednak mimo tego komunikatu nadal było niebieskie STÓJ i nic. Na kilkanaście prób ani razu mi ten scenariusz nie ruszył za ten punkt.
bart_dem Posted Friday at 12:56 AM Posted Friday at 12:56 AM Scenariusz działa. Próbowałem kilka razy z rzędu i działa za każdym razem. Jak widać na nagraniu, nie ma potrzeby zmieniać kabiny, włączać świateł... i w ogóle robić wszystko zgodnie ze sztuką.
Vee Posted Friday at 06:28 PM Author Posted Friday at 06:28 PM (edited) No i zrobiłam DOKŁADNIE to co Ty, i nic. Co jeszcze ważne masz ruch AI a u mnie nie ma. Nic nie jezdzi obok, a gdy ja zrobiłam krok w krok to co Ty, to dojeżdzam do momentu o którym mówie i koniec. jest STÓJ na m22 i nic sie nie zmienia. Nikt sie do mnie nie zgłasza. EDIT: Wywalam cała grę i zainstaluję od nowa. Zobaczymy. Edited Friday at 06:58 PM by Vee 1 1
bart_dem Posted Friday at 08:45 PM Posted Friday at 08:45 PM 2 godziny temu, Vee napisał(a): Wywalam cała grę i zainstaluję od nowa. Zobaczymy. Koniecznie napisz czy pomogło, jestem ciekaw. Przed instalacją może usuń z dysku katalog "simkol"
Vee Posted Friday at 09:02 PM Author Posted Friday at 09:02 PM 16 minut temu, bart_dem napisał(a): Koniecznie napisz czy pomogło, jestem ciekaw. Przed instalacją może usuń z dysku katalog "simkol" No i pomogło. Wszystko teraz pięknie działa o.O 2
Recommended Posts