zbynak Posted Sunday at 12:44 PM Posted Sunday at 12:44 PM @PL_Andrev Z tego co pamiętam miało być zdjęta blokada możliwości przejechania S1, więcej nie kojarzę, chyba jeszcze nie było podane publicznie do wiadomości.
Orzeł85A Posted Sunday at 02:49 PM Posted Sunday at 02:49 PM 5 godzin temu, zbynak napisał(a): A swoją droga, to spora część nie rozumie, że na serwerze PRO nie będzie manewrów (bo boty nie ogarniają tematu, zarówno jak DR jak i maszyniści), nie będzie formowania składów, prawdopodobnie będzie nowego rozkładu (nikt nie będzie poświęcał czasu, żeby zrobić rozkład dla serwera działającego tylko kilka godzin w tygodniu), więc nie nakręcacie się, bo już tak było, że sobie społeczność SR sama wymyśliła co to nie będzie w patchach i była zawieszona. Oprócz większego nadzoru moderacji i przywiązania do procedur kolejowych, być może zostaną jedynie włączone losowe usterki, ale też bym nie był tego pewny. Nawet jeśli na razie nie będzie manewrów to może z czasem zrobią manewry co nie przeszkadza wprowadzić na takim Sewerze losowe zdarzenia np drzewo na torach , zerwana trakcja itp. 2
plu96 Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago W dniu 23.11.2025 o 15:49, Orzeł85A napisał(a): Nawet jeśli na razie nie będzie manewrów to może z czasem zrobią manewry co nie przeszkadza wprowadzić na takim Sewerze losowe zdarzenia np drzewo na torach , zerwana trakcja itp. No wlasnie. Te losowe zdarzenia bardzo by urozmaiciły gre, bo teraz oprocz oblodzonej sieci trakcyjnej i lekkiego spadku napiecia, lub poslizgu na mokrych szynach Nic sie nie dzieje.
bart_dem Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Godzinę temu, plu96 napisał(a): No wlasnie. Te losowe zdarzenia bardzo by urozmaiciły gre, bo teraz oprocz oblodzonej sieci trakcyjnej i lekkiego spadku napiecia, lub poslizgu na mokrych szynach Nic sie nie dzieje. Jak to nie? A czynnik ludzki? czytaj nieogarnięci dyżurni na nastawniach😉 1
PL_Andrev Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 9 godzin temu, bart_dem napisał(a): Jak to nie? A czynnik ludzki? czytaj nieogarnięci dyżurni na nastawniach😉 Ostatnio jakoś coraz mniej nieogarów. Jak ktoś nie nadąża / zatrzymuje ruch to w trybie przyspieszonym wylatuje z dyżurki. Teraz to nawet strach wysłać pociąg niezgodnie z EDR (przedwcześnie) na pusty szlak, bo nie wiadomo czy mod akurat nie wstał lewą nogą i nie zafunduje bana za wypuszczenie składu X przed Y (w domyśle: rozwalasz innemu dyżurnemu plan). W mojej opinii to bardziej szkodzi grze niż pomaga: jedynie są zadowoleni maszyniści, bo mają mniej opóźnień i nie muszą stać na S1 czy wlec się za towarem. Tylko że jak wszystko działa idealnie, to po co robić tą samą trasę po raz kolejny? 2
error723 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Godzinę temu, PL_Andrev napisał(a): Ostatnio jakoś coraz mniej nieogarów. Jak ktoś nie nadąża / zatrzymuje ruch to w trybie przyspieszonym wylatuje z dyżurki. Teraz to nawet strach wysłać pociąg niezgodnie z EDR (przedwcześnie) na pusty szlak, bo nie wiadomo czy mod akurat nie wstał lewą nogą i nie zafunduje bana za wypuszczenie składu X przed Y (w domyśle: rozwalasz innemu dyżurnemu plan). W mojej opinii to bardziej szkodzi grze niż pomaga: jedynie są zadowoleni maszyniści, bo mają mniej opóźnień i nie muszą stać na S1 czy wlec się za towarem. Tylko że jak wszystko działa idealnie, to po co robić tą samą trasę po raz kolejny? No cóż, mam zupełnie inne odczucia. O bana trzeba się naprawdę mocno postarać, a ja ostatnio ciągle trafiam albo na nieogarniętych klikaczy, albo na celowe utrudnianie gry. Na PL2 wczoraj jeden amator ciągle wysyłał na kozły, na PL3 wysłanie na czołówkę w Tunelu (tutaj ban niemal natychmiastowy). I właśnie w tym rzecz, ja od serwera PRO oczekuję nowego wyzwania dla roli dyspozytora - obecnie masz arkadowe klikadło i musisz wybitnie napsuć krwi by wylecieć, ale w drugą stronę nie masz nic co by Cię motywowało do obsługi posterunku zgodnie z przepisami. Bardzo bym nie chciał by każdy serwer był tak obwarowany, ale jeden, gdzie faktycznie musisz znać posterunek oraz przepisy? To co wielokrotnie podkreślałem, to ma być nagroda dla tych, którzy chcą od symulacji więcej realizmu, a nie kara dla tych co wolą psuć rozgrywkę innym. Wiem, że osoby odpowiedzialne zbierają nasze uwagi. Pewnie większość rzeczy przewidzieli, ale są rzeczy, które wyszły podczas tych dyskusji (nie ukrywajmy, oprócz tego tematu, na discord jest to także gorący kartofel) i dlatego dobrze, że rozmawiamy. 2
Recommended Posts