td500 Posted April 24 Share Posted April 24 (edited) czy komuś z was udało się ukończyć samouczek ETCS L2? U mnie za każdym razem gra głupieje na inny sposób który przerywa scenariusz. A to nie da się potwierdzić danych pociągu i trzeba resetować misję (za drugim razem zazwyczaj działa) a to po minięciu semafora ETCS nie wraca do normalnej pracy i helper pokazuje cały czas Vmax 40km/h (nawet podczas jazdy na widoczność po minięciu S1 na SBL!!!) innym razem po dojeździe do Top wskazującej Osp1 z ETCS-em zawieszonym na funkcji "pomiń" gra wywaliła się do pulpitu. Dodam tylko że szkolenie na L1 działa w miarę poprawnie Edited April 24 by td500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonely is Good Posted April 24 Share Posted April 24 Proponuję przeczytać poradnik który został dodany w grze na temat ETCS i wejść na jakiś pustawy serwer i samemu przetestować. Samouczek ETCS jest stratą czasu moim zdaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
td500 Posted April 24 Author Share Posted April 24 (edited) właśnie tak zrobiłem. przejechałem 5 minut pod L1 i przed pierwszym semaforem półsamoczynnym wskazującym S3 musiałem używać funkcji "pomiń" bo ETCS widział go jako STÓJ Edited April 24 by td500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_dem Posted April 24 Share Posted April 24 Zaliczyłem oba samouczki bez problemów, nawet przy okazji udało się odblokować osiągnięcie na punktualność🤣 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corrazone Posted April 24 Share Posted April 24 8 minut temu, bart_dem napisał(a): Zaliczyłem oba samouczki bez problemów, nawet przy okazji udało się odblokować osiągnięcie na punktualność🤣 Ja tak samo. Zero bugów lub innych błędów. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcion Posted April 24 Share Posted April 24 2 godziny temu, td500 napisał(a): właśnie tak zrobiłem. przejechałem 5 minut pod L1 i przed pierwszym semaforem półsamoczynnym wskazującym S3 musiałem używać funkcji "pomiń" bo ETCS widział go jako STÓJ Jeżeli ETCS L1 pokazywał, że jest sygnał stój, a semafor potem zaczął wskazywać wolną drogę to nie możesz przekroczyć semafor (najechać na balisę) więcej niż 20 km/h na godzinę, bo dopiero wtedy odczyta nowe informacje z tej balisy. W skrócie, niepotrzebnie zacząłeś przyspieszać powyżej 20 km/h przed najechaniem na balisę. 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom_89 Posted April 24 Share Posted April 24 Oba scenariusze można zaliczyć. W pierwszym trzeba chwilę poczekać po wprowadzeniu danych. Uważać na krzywą hamowania i oba scenariusze są inne w końcowej fazie mimo że połowa jest podobna. Głownie zmiana dotyczy jazdy na Sz i jazdy na widoczność. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts