td500 Posted April 24 Posted April 24 (edited) czy komuś z was udało się ukończyć samouczek ETCS L2? U mnie za każdym razem gra głupieje na inny sposób który przerywa scenariusz. A to nie da się potwierdzić danych pociągu i trzeba resetować misję (za drugim razem zazwyczaj działa) a to po minięciu semafora ETCS nie wraca do normalnej pracy i helper pokazuje cały czas Vmax 40km/h (nawet podczas jazdy na widoczność po minięciu S1 na SBL!!!) innym razem po dojeździe do Top wskazującej Osp1 z ETCS-em zawieszonym na funkcji "pomiń" gra wywaliła się do pulpitu. Dodam tylko że szkolenie na L1 działa w miarę poprawnie Edited April 24 by td500
Lonely is Good Posted April 24 Posted April 24 Proponuję przeczytać poradnik który został dodany w grze na temat ETCS i wejść na jakiś pustawy serwer i samemu przetestować. Samouczek ETCS jest stratą czasu moim zdaniem.
td500 Posted April 24 Author Posted April 24 (edited) właśnie tak zrobiłem. przejechałem 5 minut pod L1 i przed pierwszym semaforem półsamoczynnym wskazującym S3 musiałem używać funkcji "pomiń" bo ETCS widział go jako STÓJ Edited April 24 by td500
bart_dem Posted April 24 Posted April 24 Zaliczyłem oba samouczki bez problemów, nawet przy okazji udało się odblokować osiągnięcie na punktualność🤣 2 1
Corrazone Posted April 24 Posted April 24 8 minut temu, bart_dem napisał(a): Zaliczyłem oba samouczki bez problemów, nawet przy okazji udało się odblokować osiągnięcie na punktualność🤣 Ja tak samo. Zero bugów lub innych błędów. 4
Marcion Posted April 24 Posted April 24 2 godziny temu, td500 napisał(a): właśnie tak zrobiłem. przejechałem 5 minut pod L1 i przed pierwszym semaforem półsamoczynnym wskazującym S3 musiałem używać funkcji "pomiń" bo ETCS widział go jako STÓJ Jeżeli ETCS L1 pokazywał, że jest sygnał stój, a semafor potem zaczął wskazywać wolną drogę to nie możesz przekroczyć semafor (najechać na balisę) więcej niż 20 km/h na godzinę, bo dopiero wtedy odczyta nowe informacje z tej balisy. W skrócie, niepotrzebnie zacząłeś przyspieszać powyżej 20 km/h przed najechaniem na balisę. 1 3
Tom_89 Posted April 24 Posted April 24 Oba scenariusze można zaliczyć. W pierwszym trzeba chwilę poczekać po wprowadzeniu danych. Uważać na krzywą hamowania i oba scenariusze są inne w końcowej fazie mimo że połowa jest podobna. Głownie zmiana dotyczy jazdy na Sz i jazdy na widoczność. 1
Recommended Posts