maszynista_ezt Posted Friday at 08:37 PM Posted Friday at 08:37 PM A gdzie ta niespodzianka dotycząca średnicówki w Warszawie? Ktoś to widział?
Bazinga Posted Friday at 08:37 PM Posted Friday at 08:37 PM 2 minutes ago, Lukaszszsz said: Fajny update, nawet lista serwerów mi się nie wyświetla. Ktoś ma podobnie albo wie jak to naprawić? Musisz poczekać na Multiplayer DLC 1
en57 Posted Friday at 08:43 PM Posted Friday at 08:43 PM No. To można iść spać 😄 Przynajmniej tyle. 2
RickSanchez Posted Friday at 08:45 PM Posted Friday at 08:45 PM (edited) No to ładne g. wyszło. Tyle błędów, braku tłumaczeń. Spędziłem trochę czasu w grze ale zaczynam żałować zakupu. Coś musi być bardzo źle w projekcie że takie rzeczy wychodzą, do tego kompletny brak komunikacji. Stalker2 był w lepszym stanie ( mimo że przez pierwszy tydzień nie był grywalny) a po tygodniu patche wszystko naprawiły Edited Friday at 09:18 PM by RickSanchez 8
Tuco Posted Friday at 08:46 PM Posted Friday at 08:46 PM Komuś też crashuje grę w każdym scenariuszu? losowo albo odrazu albo po kilku/nastu minutach?
ronr Posted Friday at 08:47 PM Posted Friday at 08:47 PM (edited) A ja napiszę, że jest ciekawie... Proszę spojrzeć, ile jest wskaźników poboru prądu na dole po prawej stronie... 😉 Edited Friday at 08:48 PM by ronr 1 1
Marcion Posted Friday at 09:16 PM Posted Friday at 09:16 PM (edited) Musisz poczekać. Edited Friday at 09:20 PM by Marcion
Piotrek13____ Posted Friday at 09:17 PM Posted Friday at 09:17 PM 40 minut temu, Bazinga napisał(a): Scenariusz parowozu Katowice - Sędziszów, dyżurny nie podaje wyjazdu, więc nie da się nawet dworca w katowicach zobaczyć. Chciałem poprawić ręcznie lua, ale scenariusz jest w starym .json XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD wy tam na łeb upadliście w tym simkolu czy co No kurde też chciałem sobie pojechać parowozem a tu g…. 6 miesięcy czekania. Bądźmy poważni żeby semafor nie działał też w scenariuszach nowych fajne grafiki z tym jak jedzie ale w innych już nie można było zrobić i multi siadło. To jest pełnoprawnie wydana gra?
skylake Posted Friday at 09:19 PM Posted Friday at 09:19 PM 24 minuty temu, Tuco napisał(a): Komuś też crashuje grę w każdym scenariuszu? losowo albo odrazu albo po kilku/nastu minutach? @Tuco i pozostali, którzy mają jakiekolwiek problemy z SimRail natury technicznej - usuńcie katalog "SimKol". Po ponownym uruchomieniu wygeneruje się on samoczynnie. Dziś przed aktualizacją w tym temacie o tym celowo napisałem. Jadę aktualnie w SimRail i mam symulator uruchomiony w oknie (tak nawiasem mówiąc), dlatego teraz mogę napisać tę wiadomość. @Tuco, jeśli usuwałeś już ww. katalog, nie ma problemu, lecz u mnie nie wyrzuca do pulpitu ani nic złego się nie dzieje, dlatego domyślam się, że usunięcie katalogu "SimKol" jest naprawdę niezbędne, przynajmniej po dużych aktualizacjach. 🙂 1
Tuco Posted Friday at 09:20 PM Posted Friday at 09:20 PM Teraz, skylake napisał(a): @Tuco i pozostali, którzy mają jakiekolwiek problemy z SimRail natury technicznej - usuńcie katalog "SimKol". Po ponownym uruchomieniu wygeneruje się on samoczynnie. Dziś przed aktualizacją w tym temacie o tym celowo napisałem. Jadę aktualnie w SimRail i mam symulator uruchomiony w oknie (tak nawiasem mówiąc), dlatego teraz mogę napisać tę wiadomość. @Tuco, jeśli usuwałeś już ww. katalog, nie ma problemu, lecz u mnie nie wyrzuca do pulpitu ani nic złego się nie dzieje, dlatego domyślam się, że usunięcie katalogu "SimKol" jest naprawdę niezbędne, przynajmniej po dużych aktualizacjach. 🙂 usunąłem przed aktualizacją, no jakieś dziwne kwiatki się dzieją - cykliczne buczenie w glośnikach, światło w parowozie mnie oślepia, crashe regularne - dużo tego. Może naprawę spójności plików zrobię.
skylake Posted Friday at 09:29 PM Posted Friday at 09:29 PM Tak, przeprowadzenie testu spójności plików może również pomóc, to prawda. Jeżeli nie pomoże, wówczas niestety zostaje ponowna instalacja symulatora, chyba że ktoś jest w stanie wymyślić coś innego. 😉 U mnie jednak nic złego się nie dzieje.
adisuper Posted Friday at 09:30 PM Posted Friday at 09:30 PM (edited) ma ktokolwiek coś takiego? jak klikam to niby jest to scenariusz a po załadowaniu wywala z gry, zrobiłem tak jak mówił wyżej Tuco i nic Edited Friday at 09:31 PM by adisuper
adamets2 Posted Friday at 09:31 PM Posted Friday at 09:31 PM (edited) Ja mam 🙂 Odpaliłem tylko menu na szybko i fajnie, że w nowych scenariuszach jest wybór pogody i pory roku. Chociaż tyle... Są też do wyboru pociągi. Jest ruch Ai. Jest też połączenie Warszawa - Kraków. Warto będzie zajrzeć do gry po tym update. Wciąż czekamy na save i Łódź - Warszawa. Edited Friday at 09:33 PM by adamets2 1
adisuper Posted Friday at 09:33 PM Posted Friday at 09:33 PM Tak samo jakieś testowe scenariusze są, wyglądają na niekompletne
IR45 Posted Friday at 09:38 PM Posted Friday at 09:38 PM 15 minut temu, Tuco napisał(a): usunąłem przed aktualizacją, no jakieś dziwne kwiatki się dzieją - cykliczne buczenie w glośnikach, światło w parowozie mnie oślepia, crashe regularne - dużo tego. Może naprawę spójności plików zrobię. Robiłem reinstall systemu. Nie instalowałem Simrail, czekałem na patch. Świeży system, dzisiaj świeża instalacja i mam to samo. Problem z dźwiękami. Crashe na singlu, multi nie działa 🙂
Bazinga Posted Friday at 09:38 PM Posted Friday at 09:38 PM 7 minutes ago, adamets2 said: Ja mam 🙂 Odpaliłem tylko menu na szybko i fajnie, że w nowych scenariuszach jest wybór pogody i pory roku. Chociaż tyle... Są też do wyboru pociągi. Jest ruch Ai. Jest też połączenie Warszawa - Kraków. Warto będzie zajrzeć do gry po tym update. Wciąż czekamy na save i Łódź - Warszawa. Save zobaczysz. Wyjdzie razem z edytorem 1 1
Averrnor Posted Friday at 09:52 PM Posted Friday at 09:52 PM Na nowe dyżurki na razie nie mogę wejść. "Serwer odrzucił prośbę o dołączenie".
Bazinga Posted Friday at 10:15 PM Posted Friday at 10:15 PM 21 minutes ago, Averrnor said: Na nowe dyżurki na razie nie mogę wejść. "Serwer odrzucił prośbę o dołączenie". Tak jest w przypadku gdy ktoś podłącza się na równi z Tobą, ale jest szybszy 🙂 1
Conrad Posted Friday at 10:20 PM Posted Friday at 10:20 PM (edited) 1 godzinę temu, maszynista_ezt napisał(a): A gdzie ta niespodzianka dotycząca średnicówki w Warszawie? Ktoś to widział? Jak jedziesz z Pruszkowa do Warszawa Wschodnia, to zatrzymujesz się na Ochocie, ale później już nie masz ochoty jechać dalej, tak to rozwiązali 😉 Edited Friday at 10:20 PM by Conrad 2
skylake Posted Saturday at 07:13 AM Posted Saturday at 07:13 AM @Tuco, @IR45 oraz pozostali mający problem z niestabilnością SimRail, trochę myślałem, jak Wam pomóc. Przyczyn takiej sytuacji może być naprawdę bardzo wiele, jednak skoro u mnie jest wszystko w porządku (od strony stabilności), pomyślałem, że napiszę o tym, co na razie przyszło mi do głowy. Chciałbym zapytać, jakie wersje systemu operacyjnego Windows posiadacie? Jest to Windows 10, czy 11? Pytanie to jest o tyle istotne, ponieważ w obu systemach zawarta jest pewna funkcja, o której szerzej za chwilę napiszę. W Windows 10 funkcja ta jest domyślnie wyłączona, natomiast w wersji 11 pozostaje włączona. Mowa o opcji Izolacja rdzenia (Core Isolation). To nic innego, jak zestaw zabezpieczeń opartych na wirtualizacji (VBS). Ma on m.in. za zadanie zapewnić dodatkową ochronę przed złośliwym oprogramowaniem etc. Tyle tylko, że Izolacja rdzenia w niektórych scenariuszach z grami może powodować gorszą wydajność, a nawet właśnie niestabilność. Domyślam się, że przed aktualizacją było u Was wszystko w porządku. Pomyślałem jednak, że może zaimplementowano w kod SimRail jakiś ficzer, który nagle zaczął powodować problemy przy włączonej funkcji Izolacja rdzenia (Core Isolation). Jeśli korzysta się z PC rozsądnie, można wyłączyć Core Isolation, nic się nie stanie. Aby tego dokonać, należy w wyszukiwarkę Windows wpisać Izolacja rdzenia i odhaczyć na wyłączone przy opcji Integralność pamięci. Jak wyżej wspomniałem, przyczyn niestabilności SimRail może być naprawdę wiele. Być może jest on podatny na różnego typu niedogodności w systemie, jak choćby nawet brak sterowników do chipsetu płyty głównej itp. Przetestujcie, zobaczcie, co i jak. Dodam jeszcze, że po wyłączeniu funkcji Izolacja rdzenia należy ponownie uruchomić PC. Tak "na gorąco" - spróbujcie wyłączyć jeszcze kontrolę konta użytkownika. Panel sterowania -> Konta użytkowników -> Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkownika i suwak przesuwamy na sam dół. To na razie tyle z tego, co przyszło mi do głowy. Swego czasu też było o tym, że ustawienia sytemu, a nawet biosu mają wpływ na stabilność symulatora. 🙂
PL_Andrev Posted Saturday at 07:35 AM Posted Saturday at 07:35 AM 11 godzin temu, Bazinga napisał(a): Zestarzało się jak mleko 😄 Ale pewnie są nadal ludzie, którzy i kolejne DLC na premierę kupią. Jak tylko będzie trasa z kuszącą nastawnią (Koluszki, Skierniewice, Kaliska, Olechów) to jak najbardziej. Duże nastawnie manewrowe (może z manewrami w multiplayer i stonką) też mnie przekonają. 1
broniewskijarek Posted Saturday at 07:51 AM Posted Saturday at 07:51 AM Mi po pobraniu aktualizacji wywalało grę podczas uruchamiania scenariuszy - zrobiłem sprawdzenie spójności plików na Steam i pomogło.
PL_Andrev Posted Saturday at 08:12 AM Posted Saturday at 08:12 AM 11 godzin temu, RickSanchez napisał(a): No to ładne g. wyszło. Tyle błędów, braku tłumaczeń. Spędziłem trochę czasu w grze ale zaczynam żałować zakupu. Coś musi być bardzo źle w projekcie że takie rzeczy wychodzą, do tego kompletny brak komunikacji. Od zawsze jest tak, że duży patch generuje tyle błędów że czasami nie warto jest danej gry odpalać, ale zwykle w ciągu 2-3 tygodni większość bugów jest poprawiana.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now