Jump to content

Recommended Posts

Posted
Godzinę temu, PeVoo napisał(a):

Ja bym jeszcze chciał dodać, że żeby zrobić save to trzeba mieć CO sejwować... 

Czepiasz się dla zwykłego czepialstwa? To bardziej dla scenariuszy od społeczności, których jest już teraz całkiem sporo. 

• I agree 3
Posted
1 godzinę temu, PeVoo napisał(a):

Ja bym jeszcze chciał dodać, że żeby zrobić save to trzeba mieć CO sejwować... A my nadal mamy 3 scenariusze na krzyż na singlu,

Wraz z ostatnim update przybyło trochę tych scenariuszy, są też w różnych wariantach. Wraz z Łodzią będzie więcej. Po za tym jak masz scenariusz na 6 godzin to jednak co innego jak na 30min jak w TSW5 i z save można by było nawet go rozgrywać przez tydzień.

• I agree 4
Posted
11 godzin temu, PeVoo napisał(a):

Ja bym jeszcze chciał dodać, że żeby zrobić save to trzeba mieć CO sejwować... A my nadal mamy 3 scenariusze na krzyż na singlu

Bez przesady. Z Krakowem doszło więcej niż 3 scenariusze. W dodatku masz scenariusze od społeczności, niektóre z nich są lepsze od tych oficjalnych. Błędy znajdziesz zarówno w jednych jak i w drugich. Także zamiast narzekać, wchodzisz na forum, pobierasz, jeździsz 🙂

Ps. Wspomnę tylko, że ficzer z punktami kontrolnymi (ze scenariuszy @patwrobel) to od czasu LUA najwięszy gamechanger w trybie single. Z tym to nawet bugi nie są jakieś straszne.

• Like 2
  • I agree 4
Posted (edited)
20 godzin temu, PL_Andrev napisał(a):

Czepiasz się dla zwykłego czepialstwa? To bardziej dla scenariuszy od społeczności, których jest już teraz całkiem sporo. 

Nie, szczerze piszę co myślę. I nie moja też wina, że już nie czekam entuzjastycznie i z wielką nadzieją jak wcześniej.

20 godzin temu, adamets2 napisał(a):

Wraz z ostatnim update przybyło trochę tych scenariuszy, są też w różnych wariantach. Wraz z Łodzią będzie więcej. Po za tym jak masz scenariusz na 6 godzin to jednak co innego jak na 30min jak w TSW5 i z save można by było nawet go rozgrywać przez tydzień.

Ale nadal jest mało - zwłaszcza jak ktoś nie wpompuje od razu ileś razy więcej kasy dla dodatkowych DLC (lub dopiero co kupił grę i sprawdza czy warto ją zachować).
To prawda że możesz rozgrywać 1 scenariusz przez tydzień nawet, ALE... będzie to powtórka z bólu grania na multi - startujesz w lesie, kończysz w lesie, po drodze nic się nie dzieje.

10 godzin temu, mluczak.kutno napisał(a):

Bez przesady. Z Krakowem doszło więcej niż 3 scenariusze.

Ale nadal masz w zasadzie po jednym scenariuszu na lokomotywa * trasa * kierunek. To jest absolutne minimum (w dodatku większość z nich jest zgrupowana w jeden scenariusz, w którym nic innego się nigdy nie wydarzy. A scenariusze powinny być różne - począwszy od takich gdzie jedziesz i masz same zielone, przez jakieś zatory, po awarie i sytuacje nietypowe i ciężkie warunki. W TSW bywają nawet scenariusze na same manewry, które trwają po kilka minut i to też jest super, bo sobie takie włączasz jak masz tylko chwilę na grę.

10 godzin temu, mluczak.kutno napisał(a):

niektóre z nich są lepsze od tych oficjalnych. Błędy znajdziesz zarówno w jednych jak i w drugich.

Ja się zraziłem do scenariuszy od użytkowników przez to, że mi zrobiły śmietnik w menu głównym, zapomniałem co gdzie wrzuciłem i nie wiem teraz co mam skasować - gra powinna zarówno wizualnie je rozróżniać, pozwalać filtrować, jak i w folderach osobnych trzymać! Powinien być jakiś menedżer modów zwyczajnie. No i w szczególności brakuje mi rankingów (ocen od graczy) żeby wiedzieć co nawet nie działa lub jest słabe, żeby nie tracić godzin i się tylko nie wkurzać, że np. utknąłem na czerwonym na zawsze. Do tego musisz czytać całe długie wątki na forum żeby się dowiedzieć, czy to aby na pewno ostatnia wersja pliku i czy na pewno nikt nie pisze, że przestało działać...
Także jakbyś mógł polecić te najlepsze scenariusze, to będę wdzięczny.
(nie wiem tylko jak zrobić porządek najpierw, nie chce mi się 71GB od nowa ściągać... niestety mam teraz słaby net)

Edited by PeVoo
Posted

Dla mnie szczerze to tabor jest ważniejszy niż nowe trasy. Chłopaki robią świetną robotę za scenariuszami a twórcy powinni się skupić na dodawaniu lokomotyw i wagonów. Jedna na 3-4 miesiące? Cudnie! Brakuje nam diesli to po pierwsze. Brakuje gamy, vectrona to na już! Są to lokomotywy podstawowe jakie gonią na towarach. Został dodany płatny dziadek ET22 i jest cisza do teraz. Zróżnicowany tabor to jedyny powód dla jakiego odpalam maszynę a wolałbym na simrailu siedzieć. Jeśli chodzi o Łódz - Warszawa to fajnie ale w następnej kolejności proszę dodać nowe loko tak świetnie dopracowane jak ET22 a będę w siódmym niebie! W sumie to ciężko się doprosić o odliczanie metrów w traxie co pisałem już rok temu a co dopiero nowa lokomotywa. Młego!

• Like 1
  • I disagree 1
  • I agree 8
Posted (edited)
3 godziny temu, PeVoo napisał(a):

To prawda że możesz rozgrywać 1 scenariusz przez tydzień nawet, ALE... będzie to powtórka z bólu grania na multi - startujesz w lesie, kończysz w lesie, po drodze nic się nie dzieje.

Jednak trochę inaczej... 🙂 Bo w takim wypadku kontynuujesz po prostu SWOJĄ własną grę jak każdą inną... W ETS2 zaczynam w Warszawie i mam kurs do Hiszpanii to też robię save w Paryżu i kontynuuję sobie od Paryża, ale to moja gra. Tutaj choćby nie będziesz miał opóźnienia jakie masz na multi przez bota albo gracza, który prowadził wcześniej skład. Pamiętasz jak wczoraj wyjeżdżałeś ze stacji początkowej itp itp. To zupełnie inna atmosfera niż na multi. Poza tym mają być jako save punkty kontrolne chyba na ostatniej stacji na jakiejś się zatrzymałeś więc raczej z środka lasu nie wznowisz...

Save jest też ważny z innego powodu. Akurat w SimRail jest sporo sytuacji, a to z powodu napiętego harmonogramu, a to błędów scenariuszy, a to niewłaściwych poleceń na radiu, że gracz robi coś źle, a tak to można by się cofnąć do wcześniejszego stanu i pojechać lepiej... Np ja na TSW5 sejwuję po każdej stacji.

Edited by adamets2
Posted (edited)
1 godzinę temu, Lonely is Good napisał(a):

Dla mnie szczerze to tabor jest ważniejszy niż nowe trasy.

Może dla ciebie..., ale po cenach i ilościach wydawanych DLC przez Dovetail raczej wynika, że zdecydowanie to trasy cieszą się większym powodzeniem. Ze wszystkich DLC do TSW to obecnie pociągi to może 10%. A Dovetail to akurat jest mistrzem w wyciąganiu pieniędzy więc wiedzą na czym zarabiać... 🙂 

A tu masz jeszcze wynik ankiety jaką sam przeprowadziłem na tym forum:

prawie 80% do 20% na korzyść tras... Tyle w temacie 🙂 

Edited by adamets2
  • Like 1
  • I disagree 3
Posted
10 godzin temu, adamets2 napisał(a):

prawie 80% do 20% na korzyść tras... Tyle w temacie

Wagonów niewiele, zarówno towarowych jak i pasażerskich. Lokomotyw i  EZT zbyt wiele nie ma, już nawet nie wspomnę o jakimś taborze spalinowym. Ani w okolicach Krakowa ani w Łodzi nie będzie śmigać charakterystyczny dla tych okolic tabor, za to wszędzie będzie nam dobrze już znana klasyka "kibel+ EU07". Z drugiej strony, kilkaset kilometrów torów już w grze jest, ale... To mało. Ja jestem i będę zdania, że najpierw tabor. Potem tabor. Potem jeszcze trochę taboru i dopiero nowe trasy.

13 godzin temu, PeVoo napisał(a):

Także jakbyś mógł polecić te najlepsze scenariusze, to będę wdzięczny.

Zacznij od tej paczki, scenariusze sprawdzone, przejechane przeze mnie wielokrotnie. Co prawda bez zdarzeń losowych, ale można wybrać sobie tabor. Aż szkoda, że autor już nie robi nowych scenariuszy.

https://forum.simrail.eu/topic/8662-paczka-zmodernizowanych-scenariuszy/

Polecam jeszcze:

https://forum.simrail.eu/topic/9041-scenario-ep08-tlk-szeligi-shunting-to-w-wa-centralna/

(w scenariuszu małe wyzwanie czasowe)

https://forum.simrail.eu/topic/9965-tlk-31172-wigry-suwałki-kraków-gł/

https://forum.simrail.eu/topic/9832-tlk-10118-wigry-kraków-gł-suwałki/

https://forum.simrail.eu/topic/9419-tlk-54102-flisak/

Ostatni link to mój osobisty faworyt. No i oczywiście nowe scenariusze kolegi patwrobel.

• I agree 2

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   1 member

• Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy