maszynista_ezt Posted Sunday at 12:05 PM Posted Sunday at 12:05 PM 10 godzin temu, PeVoo napisał(a): PS: Odwołaliśmy prezesa! 😛 Taka jest prawda! https://www.simkol.pl/index.php/about/ Nie ma żadnej informacji o zmianie prezesa. Co Pan za dezinformację siejesz??? 2 2
zbynak Posted Sunday at 12:42 PM Posted Sunday at 12:42 PM (edited) W dniu 19.01.2025 o 13:05, maszynista_ezt napisał(a): https://www.simkol.pl/index.php/about/ Nie ma żadnej informacji o zmianie prezesa. Co Pan za dezinformację siejesz??? Nikt nigdy nie mówił o odwołaniu prezesa Simkolu, jeśli już to chodzi o spółkę Simrail S.A. ale i tak dopiero wszystko jest w trakcie, aktualizacja strony to ostatnia rzecz w kolejności. Jak już kolega się tak czepia o dezinformację to trzeba samemu widzieć co i jak 😆 Edited 43 minutes ago by zbynak 1
MALECKI Posted Sunday at 07:38 PM Posted Sunday at 07:38 PM W dniu 18.01.2025 o 14:12, KOlorowy napisał(a): Sądzę, że nikt nie będzie w stanie odpowiedzieć koledze, jak bardzo "coming soon" jest Łódź. Ja to rozumiem, że data dzienna jest zbyt ryzykowna. Ale moze chociaż jakiś pasek postępu? Ile procent zostało do wykończenia. To byłoby fair.
PL_Andrev Posted Sunday at 08:23 PM Posted Sunday at 08:23 PM 28 minut temu, MALECKI napisał(a): Ale moze chociaż jakiś pasek postępu? Ile procent zostało do wykończenia. Trochę mi dało do myślenia dlaczego piękne rendery były z nami już od połowy roku, a nadal - jak to ktoś uchylił rąbka tajemnicy - w grudniu było "jeszcze wiele do zrobienia". Wydaje się że nawet nie ma możliwości śledzenia progresu tras, bo nawet jeżeli trasa zostanie uznana za "skończoną", to kolejny tester znowu wynajduje jakieś niezgodności. A nikt nie jest w stanie przewidzieć ile tych iteracji będzie. Dodatkowo na samej trasie trzeba testować różne przebiegi tras, współpracę sygnalizacji z dyżurkami, scenariusze. No i jeszcze w czasie gry może urodzić się kilka pomysłów, że np. z jakiś tam względów trzeba rozszerzyć trasę. Potem jeszcze rozkład jazdy, który powinien być tak spięty aby była wystarczająca gęstość ruchu, ale jednocześnie nigdzie nie tworzyć korków. Także... no słabo to widzę. 2
DeDe ツ Posted yesterday at 01:54 AM Posted yesterday at 01:54 AM (edited) Aktualizacja 20.01.2025 Edited 12 hours ago by DeDe ツ
adamets2 Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago No, ale po co to tu wklejać jak jest w changelogu na forum? 6
adamets2 Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago O kurczę - i to jest news! Czyżby SimKol zmienił politykę robienia update i nie będzie jeden na 9 miesięcy tylko co tydzień? Pobiera mi się już na steam ta aktualizacja.
Tom_89 Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Gdzieś była zapowiedź że miało być w niedziele więc jest 🙂
Bulbulator Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 29 minut temu, PL_Andrev napisał(a): Szczerze myślałem że wrzucą Kraków Główny... Od kiedy powstał Kraków Główny dla ISDR, to praktycznie gotowe rozwiązanie jest położone na tacy, do "zainspirowania" się i dodania tej dyżurki w SimRailu.
misiek_131415 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 26 minut temu, Bulbulator napisał(a): Od kiedy powstał Kraków Główny dla ISDR, to praktycznie gotowe rozwiązanie jest położone na tacy, do "zainspirowania" się i dodania tej dyżurki w SimRailu. w ISDR masz kostkę w Simrail komputer. Taka mała rozbieżność. 1 1
Bulbulator Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Simrail odzwierciedla stan z bodaj 2016 czy 2018r., a że Kraków Główny dostał komputerową nastawnię pod koniec 2023, to mam szczerą nadzieję, że w grze pojawi się jednak kostkowa, bo komputerowa byłaby zwyczajnie nudna. 1
PeVoo Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) W dniu 19.01.2025 o 11:35, MALECKI napisał(a): Link? Cytat Nie ma żadnej informacji o zmianie prezesa. Co Pan za dezinformację siejesz??? Nie ma linka. A ta "dezinformacja" była tylko na podstawie danych z postów innych ludzi powyżej mojego. Założyłem, że nie kłamią i że rzeczywiście był oficjalny komunikat o potencjalnej zmianie zarządu (która właśnie trwa). Założyłem też, że jeśli ktoś coś takiego wygłasza publicznie (zwłaszcza odnośnie spółki która rzekomo ma wyjść na giełdę lada dzień), to to już jest pewna informacja, bo inaczej nie ryzykowaliby strachu inwestorów dla ogłoszenia niepewnej informacji (która generalnie z definicji oznacza, że w spółce bardzo źle się dzieje). Jeśli się nie sprawdzi, no to trudno, natomiast nadal uważam, że zrobiliśmy swoje (głośno pisząc smutną prawdę). Edited 12 hours ago by PeVoo 1
Roxy Migurdia Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Nosz kurde nawet nie moge sobie przejrzeć składów na Multi 1 1
PeVoo Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 5 godzin temu, Roxy Migurdia napisał(a): Nosz kurde nawet nie moge sobie przejrzeć składów na Multi 😮 Co to jest?? Nigdy tego nie widziałem jeszcze... Teraz coś dodali takiego ostatnio?? W co tak "podejrzanie klikałeś"?? Nie wolno się krzywo spojrzeć, nie można krzywo kliknąć, co to kurde jest...
zbynak Posted 39 minutes ago Posted 39 minutes ago 5 godzin temu, PeVoo napisał(a): 😮 Co to jest?? Nigdy tego nie widziałem jeszcze... Teraz coś dodali takiego ostatnio?? W co tak "podejrzanie klikałeś"?? Nie wolno się krzywo spojrzeć, nie można krzywo kliknąć, co to kurde jest... Od wczoraj taką nowość mamy, nie można sobie poklikać po kolei w pociągi i wybrać najbardziej pasujacego 😑 12 godzin temu, Bulbulator napisał(a): Simrail odzwierciedla stan z bodaj 2016 czy 2018r., a że Kraków Główny dostał komputerową nastawnię pod koniec 2023, to mam szczerą nadzieję, że w grze pojawi się jednak kostkowa, bo komputerowa byłaby zwyczajnie nudna. Simrail różne daty odwzorowuje, w zależności kiedy dana trasa była robiona do profesjonalnego symulatora. Kraków Główny ma być z komputerem niestety, stan po modernizacji, czyli bodajże końcówka 2023.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now